IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2021, 01:23   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sosyal Medya Yönetim Araçları

Sosyal Medya Yönetim Araçları

İnternete erişimi olan milyonlarca hatta milyarlarca insanın, sosyal medya platformu sitelerinde diğer geri kalan tüm internet sitelerinde geçirdiği zamandan daha çok zaman geçirdiğini artık herkes kabul ediyordur kesinlikle. Şu an bu yazıyı okuyan sizler ve hazırlayan bizlerde aynı şekilde, kesinlikle bu konuda şüphe etmiyoruz. Böylesine büyük bir kitleyi, hayatımızın her günü hatta her saati barındıran servisler üzerinde var olmak, varlığımızı devam ettirmek kesinlikle hem bireysel hem de kurumsal ticari kişilikler için çok önemli.

Sosyal Medya’nın Ticari ve Bireysel Kullanımda Önemi

Sosyal medya araçlarına geçmeden önce, iki tip kullanıcı için sosyal medyanın önemi konusunda bazı önemli detayları hatırlatmak isteriz.
Sosyal medya hesaplarının varlığı artık yeterli değil. Bu hesapları, takipçilerinizin sizi takip etmesine değecek kadar özenli ve dolu dolu kullanmanız önemli. Sonuç olarak, her web sitesinde sosyal medya ikonlarını görür hale geldik. Bu hesaplara merak edip göz attığımızda, logo ve profil resimlerinden sonra birkaç sönüp paylaşımdan ötesini göremez olduk. Fakat, son zamanlar bu denli büyük bir kitlenin farkına varan web sitesi sahipleri artık ikon ile bağlantı koymanın ötesine geçmenin zamanı geldiğini gördü.
  • Satış ve pazarlama alanında yüksek potansiyeli olan bir kanal
  • Marka bilinirliği için hem hızlı hem de finansal anlamda çok daha uygun bir yöntem
  • Müşteri ve olası müşterileriniz için toplu ve sürekli iletişim kanalı
  • Özel günler dahil birçok önemli durumda hızlı ve oldukça geniş kitleye bildirim olanağı
Sosyal medya araçları ve sosyal medyanın aktif kullanımı ile oldukça kolay ve etkili.

Sosyal Medya Araçlarının Katkıları

Günümüzün sosyal medya araçları, kullanıcılarına sosyal medya hesaplarını tek bir panel üzerinden erişim ve kullanım olanağı sağlar. Bu tip servisler, tüm hesaplarınızı organize bir şekilde kullanmanız, en verimli stratejileri planlamanız, sosyal medya hesaplarınızı analiz etmeniz için oldukça kullanışlı ve etkili olanaklar sunar.

Servisler, APİ tarzında otomasyon sağlayan teknik özelliğe sahiptir. Bu sayede, hesaplarınıza kendi isteğiniz ile verilen izin / erişi hakkı ile tek panel üzerinden kullanım ve erişim olanağını sizlere sunar.
Sosyal medya araçları, planlı paylaşım yapma olanağı sunar. Bu sayede, haftanın henüz başındayken gönderilerinizi / paylaşımlarınızı kendinize göre geniş bir zaman içerisinde planlayabilirsiniz. Belirlediğiniz sürelerde, o paylaşımlar tüm organize hesaplarınızda aynı anda paylaşıma sunulur. Farklı hesaplarınız için, farklı zamanlarda planlamalarda yapabilirsiniz.
Her bir sosyal medya hesabında ne tip özellik ve yeni güncelleme kullanılabilir durumdaysa, bu servislerde de aynı özellikler aktif durumdadır. Örneğin, hastag, retweet, anket, konum, video yükleme vb. gibi birçok özelliği bu servislerde de aktif ve toplu olarak kullanabilirsiniz.
Her hesabınız için ayrı ayrı analiz yapabilme olanağınız vardır. Örneğin, paylaşımlarınızın etkileşim oranlarını, beğeni, yorum ve takipçilerinizin hareketlerini bu tip servislerden görerek dönemsel analizlerini de yapabilirsiniz. Bu sayede, planlamalarınızda hesaplarınız için maksimum düzeyde etki sağlayacak stratejilerin yolu açılmış olur.

Buraya kadar, sosyal medya araçları kullanımı ile ne gibi avantajlara sahip olabileceğimizi işin özüyle kavramış olduk. Şimdi dilerseniz, bu araçları biraz daha yakından tanıyalım. Özellikle, en çok tercih edilen araçları inceleyeceğimiz bu liste içerisinde, sizler de Google aracılığı ile küçük bir araştırma yaparak alternatif araçlara ulaşabilirsiniz.

HootSuite

Dünya’da en çok kullanılan sosyal medya araçları listesinin başında gelen HootSuite, 20’nin üzerinde sosyal medya platformunu desteklemektedir. Ücretsiz olarak 3 adet hesabınızı, kısıtlı özellikler ile ömür boyu ücretsiz kullanabileceğiniz gibi, size uygun paketleri de satın alarak daha verimli ve daha çok özelliği aktif olarak kullanabilirsiniz. Sosyal medya araçları içerisinde, diğer servislerle entegrasyon olanağı sunmasıyla rakiplerinden bir adım önde diyebiliriz. Ülkemizde de birçok kurum, marka ve web sitesi tarafından kullanılmaktadır. Türkçe dil desteği henüz olmayan HootSuite, aradığınız tüm özellikler için biçilmiş kaftandır.

Sosyal Medya Yönetim Araçları

Buffer

Sosyal medya araçları arasında hem paylaşım hem de analiz amacıyla en çok tercih edilen diğer servis Buffer, yine birçok marka ve bireysel kullanıcı tarafından tercih edilen diğer bir alternatif.

Başta en çok tercih edilen Facebook, İnstagram, Twitter, Linkedin gibi sosyal medya platformları olmak üzere, birçok serviste olduğu gibi birçok platformda kullanma olanağınız var. Planlı gönderiler, hikayeler, hastag ve etiket analizleri gibi oldukça gelişmiş servis özelliklerine sahiptir. 3 farklı hesaba kadar, sınırlı olarak ücretsiz kullanabileceğiniz gibi ihtiyacınıza uygun özelliklerde uygun paketlerini satın alarak Buffer’ı kullanabilirsiniz.

Sosyal Medya Yönetim Araçları

SproutSocial

Sosyal medya araçları arayışınız için bir diğer kuvvetli adaylardan biri de SproutSocial servisi. Özellikle, ticari amaçlarınıza uygun olarak paylaşımlarınız ve sosyal medya hareketleriniz için size tespit ve önerileriyle yol gösteren bu servis, oldukça gelişmiş analiz ve planlama tekniğine sahip.
Listeleme, yayınlama, sıralama, planlama ve analiz özellikleri sayesinde, sosyal medya hesaplarınızı kısa sürede fark edilir hale getirebilir ve daha geniş kitlelere ulaşmanız için başarılı bir yönetim ve büyüme sergileyebilirsiniz.

Sosyal Medya Yönetim Araçları

Sendible

Diğer sosyal medya araçları aksine, Sendible özellikle bu alanda hizmet veren ajans ve firmaların kullanımına uygun servis olarak dikkat çekiyor. Sahip olduğunuz Sendible hesabı sayesinde, hizmet verdiğiniz firmaların sosyal medya hesaplarını tek bir kanaldan yönetebilir, planlayabilir, paylaşımlarını zamanlayabilir ve geliştirme için analiz özelliğini kullanabilirsiniz. Bireysel veya kurumsal kullanımınız içinde uygun olması, diğer alternatifleri ile beraber değerlendirilebilecek seçenekler arasına gidiyor.

Sosyal Medya Yönetim Araçları

Tavsiye Edilen Sosyal Medya Yönetim Planlaması

İşletmenizin, markanızın veya web sitenizin boyutlarına göre elbette her kullanıcının farklı bir kullanım standartı ve planlaması olacaktır. Bizim, sosyal medya araçlarının kullanımı konusunda vereceğimiz tavsiyeleri, biraz daha genele yayılmış haliyle kabul edebilirsiniz.

Kitlenizi, sosyal medya hesaplarına bağlı tutacak ve onların beklediği paylaşımları tespit edin.
Kampanya, indirim ve promosyonlarınızı öncelikle sosyal medya hesaplarınızda paylaşın.
Özel günlerde “özel “kampanya ve promosyonlar düzenleyerek, bunu sosyal medya hesaplarınız aracılığı ile ilk anda takipçileriniz ile buluşturun.
Günlük olmasa dahi, hafta boyunca birkaç paylaşımınızı önceden planlayarak kuyruğa alın.
Kullanıcı etkileşimi oldukça önemli bir konu. Paylaşımlarınız sonrasındaki özellikle yorum ve özel mesajlara kısa sürede yanıt vermeye özen gösterin.

Alıntı..
________________

Sosyal Medya Yönetim Araçları
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:06   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İlk kez duyduğum şeyler var. Emeğine sağlık valla bu alan derya deniz

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:12   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylasim icin tesekkürler

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:12.