IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Danışmanlığı Seo Danışmanlığı

7Beğeni(ler)
  • 3 Post By ExELaNCE
  • 1 Post By oMeN
  • 1 Post By InvisibLe
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Allecra


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2020, 23:54   #1
Onur Yaşamdan Üstündür.!
ExELaNCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Site içi SEO (On-Page Seo)

Merhaba Sevgili IR Sakinleri,

2019 Yılının başlarında yazmış olduğum ve 2019 yılında aslında SEO'nun %80'i hakkında bilgiler verdiğim makalemi sizler için paylaşıyorum. 2020 yılında da Site İçi Seo (On-Page Seo) %80 olarak etkinliğini koruyacağını belirtmek istiyorum.

Uzun bir aradan sonra SEO hakkında 2018 yılına damgasını vuran ve 2019 yılında da en etkili olmasını düşündüğüm Site içi SEO ( On-Page Seo ) nedir? nelere dikkat edilmelidir? gibi sorulara yanıt vermeye çalışacağım.

Öncelikle 2017 yılının sonunda başlayan ve etkisini her geçen gün arttıran Site içi SEO ( On-Page Seo ) artık Google'de %70 - %80 gibi ciddi bir oranda etki etmektedir. 2000'li yıllarda ve 2017 yılının sonuna kadar etkili olan Backlink çılgınlığı şimdi tamamen kaliteli site ve kaliteli backlink anlayışına dönmüş bulunmaktadır.

Site içi SEO ( On-Page Seo ) nedir ? Hosting şirketinin doğru bir şekilde seçilmesi, kullanmış olduğunuz temanın kod yapısı, sitenizdeki resimlerin boyutları, makaleler arası linkleme ve diğer kriterler birlikte Site içi Seo diye tanımlanabilir.

Site içi SEO ( On-Page Seo ) siteme ne kadar etki eder?

Doğru bir Site içi Seo optimizasyonu yaparsanız, Google sitenizi kısa zamanda ön sayfaya çıkarır. Ön sayfaya çıkmak daha çok ziyaretçi, daha çok ziyaretçi daha çok user demektir. Sonuç, On Page Seo çalışmasının arama motoru sıralamasına doğrudan olumlu etkisi vardır. Bu çalışma yapılmazsa, site sıralamaya giremez, girse bile ön sayfalara asla çıkamaz.

Site içi SEO ( On-Page Seo ) Nelere Dikkat Edilmelidir?

1. Hosting firmasının seçimi. (Hızlı bir makine ve güvenlik önlemleri gibi özellikler açısından her zaman Google sıralamasına doğrudan etki etmektedir.) Not: Türkiye Lokasyonlu hostingler Türkiye aramalarında siteniz için en ideal seçim olacaktır.

2. Wordpress, web alanında en güclü alt yapıya sahib içerik yönetim sistemidir. Mobil uyumlu ve doğru kodlanmış, zararlı kodlar barındırmayan en önemlisi özgün olarak hazırlanmış bir tema sizleri daha ileriye taşıyacaktır. Html olarak hazırlanan bir sitede tabiki Google gözünde otoriterliğini özgün ve düzenli kod yapısıyla gösterecektir.

3. Hosting ve Wordpress tema kurulumunu gerçekleştirdikten sonra Wordpress üzerinde yapmanız gereken ayarlardan bahsedelim;

Link yapısı: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yanlış bir link yapısı olacaktır, Doğrusu ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] şeklinde olacaktır.


Bir sonraki işlem sitenize Yoast Seo eklentisini kurmanız olacak, bu eklenti seo uyumlu bir sayfa yapmanız için size doğru yolu gösterecektir. Bir çok SEO eklentisi var ama benim şimdiye kadar kullanmış olduğum eklenti Yoast Seo veya All in Seo eklentisidir. Kullanışlı ve Kaliteli bir eklenti olarak gördüğüm için, başka eklenti kullanmayı tercih etmedim.

Kategoriler: Sitenizin menü kısmı Google arama motorunun gözünde çok önemlidir. Google, menüsü olmayan siteleri otoriter site gözünde görmez. Hangi kelimede yükselmek istiyorsanız, o kelimede kategori açmanız ilk hedefiniz olmalıdır.


Sohbet odaları içeren makalelerinizi bir araya getireceğiniz kategor örneğin; Sohbet odaları veya Chat odaları gibi olmalıdır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Etiketler: Size birisi Seo’nun bel kemiği nedir diye soru sorarsa, ona düşünmeden etiket cevabını verebilirsiniz. Kategori gibi, Site içi Seo çalışmasında önemli yere sahibtir. Mevcut makalelerinizi arama hacimlerine göre seçmeniz sizleri doğru etiketlere götürecektir.

Niteleyici: Makale başlıklarında insanların ilgisini çeken kısa sözler kullanmanız, içeriğe tıklanma oranını artırır. "Ankara Sohbet" yerine, "Ankaralıların Bir Araya Geldiği Ankara Sohbet Odaları" buna benzer kelimeler kullanmanız organik trafik kazanmanıza etki eder.

Özgün İçerik: Özgün, kopya olmayan bir içerik sitenin otoriter bir site olmasını sağlayacaktır. Otoriter bir site görünümünden, içeriğine; içeriğinden etiketine kadar tamamen özgün olarak hazırlanan bir site için geçerlidir. Günde 2 3 içerik atmak yerine 10 günde bir özgün ve düzenli içerik atmanız sitenizi diğer sitelerden daha kaliteli kılacaktır.

H-Tagları: H2 başlığını 1 defa geçirin ve direk anahtar kelime kullanın. H3 H4 başlıklarını kullanıcının gözünü yormayacak şekilde kullana bilirsiniz. Tavsiyem, H3 ve H4 başlıklarında semantik anahtar kelime kullanmanızdır.

Site içi Linkleme yapmak: İçeriğinizle ilgili diğer yazılarınza link vermeniz, hem Google’un diğer makalenizi indekslemesine hemde kullanıcını sitede daha uzun süre tutmak için faydalı olacaktır.

Sosyal Paylaşım butonları: Facebook, Twitter, Pinterest, Google plus gibi sosyal paylaşım sitelerinden siteniz için profil oluşturmanız ve yazılarınızı orda paylaşmanız Google’da üst sıralara çıkmak için en önemli adımların başında gelir.
 
Alt 24 Mayıs 2020, 20:40   #2
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 28 Mayıs 2020, 21:10   #3
Websohbet.com
InvisibLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Burada yeni başlayıp bu konuları çok ciddiye alıp uygulamaya çalışan insanlar olacaktır/vardır makale iyi ama eksik ve yanlış kısımları var tekrar gözden geçirilmeli, wordpress anlatıyosanız wordpress one-page-seo diye ayırsan daha iyi olur, spamla mücadelenin öneminin artığı şu yıllarda etiket olayına insanları yönlendirmemeniz daha mantıklı olacaktır

 
Alt 29 Mayıs 2020, 23:53   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

~ E & B ~
 
Alt 29 Mayıs 2020, 23:54   #5
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler , emeğinize sağlık

 
Alt 29 Haziran 2020, 20:26   #6
Onur Yaşamdan Üstündür.!
ExELaNCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
InvisibLe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Burada yeni başlayıp bu konuları çok ciddiye alıp uygulamaya çalışan insanlar olacaktır/vardır makale iyi ama eksik ve yanlış kısımları var tekrar gözden geçirilmeli, wordpress anlatıyosanız wordpress one-page-seo diye ayırsan daha iyi olur, spamla mücadelenin öneminin artığı şu yıllarda etiket olayına insanları yönlendirmemeniz daha mantıklı olacaktır
Yazılan makale daha da uzatılabilir ama makale içerisinde hatalı ve yanlış bir kısım bulunmamaktadır. Etiket seçiminin öneminden bahsedilmiş olup etiket sayısı kısmı ayrı bir konu olarak değerlendirilebilir.

________________

La Galibe İllallah
 
Alt 29 Haziran 2020, 20:54   #7
Pope Pius XIII
Swat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

bence en büyük seo adwors a para basmaktır. bas çık tepeye !

________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:29.