IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Seo Araçları Seo Araçları ve Seo Online Araçlar ve Programlar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2021, 02:24   #1
Standart Screaming Frog Nedir ? SEO Analizi

Arama motorları arama sorguları için en iyi sonuçları sağlamak için sürekli olarak güncelleniyor. Bunun bir sonucu olarak, SEO da günden güne daha popüler bir konu haline geliyor.

Tabii SEO’nun en önemli oyuncularından biri olan Screaming Frog da…

Bu nedenle bugün bu yazımızda, gelişmiş ve teknik SEO için güvenilir bir araç olan Screaming Frog SEO Spider Tool’un nasıl kullanılacağını anlatacağız.

SEO için Screaming Frog’u nasıl kullanacağınızı öğrenmeye başlamadan önce, Screaming Frog nedir, bu konu ile başlayalım.

Screaming Frog Nedir ? SEO Analizi

Screaming Frog Nedir?

Screaming Frog SEO Spider Tool, web sitenizin sahip olabileceği sorunları hızlı bir şekilde tanımlamanıza izin veren en güvenilir ve gelişmiş SEO araçlarından biridir. Arama motoru örümceklerinin internette var olan her web sayfasını taraması gibi, Screaming Frog da bir web sitesinin resimlerini, backlink’lerini, CSS’sini, içeriğini ve diğer birçok şeyi bir masaüstü uygulaması olarak tarar.

Temel olarak, bir arama motoru tarayıcısının yapacağı gibi bir web sitesini tarar ve mevcut SEO sorunlarını gösterir. Böylece, SEO uzmanlarına ve web sitesi sahiplerine kötü yönlendirmeler, yinelenen sayfalar veya içerik, eksik meta veriler ve SERP’deki sıralamalarını iyileştirmek için çok daha yararlı bilgiler sağlar.

Screaming Frog aşağıdaki listedekileri taramanıza yardımcı olur:
  • Resimler
  • CSS
  • JavaScript
  • SWF
  • Dahili ve harici bağlantılar
  • Canonicals etiketi
  • Pagination (Numaralandırılmış sayfalar)
  • Hreflang etiketi
  • AMP
  • Meta etiketi
  • Başlangıç klasörünün dışındaki bağlantılar
  • Tüm alt alanlar
  • Dahili veya harici “nofollow”
  • XML site haritaları
  • Robots.txt

Screaming Frog SEO Spider Tool, site denetimi yaparken isteyebileceğiniz her şeyi size sunar. Sonuçlar sitenizi geliştirmenize ve daha nitelikli performansa izin verir.

Screaming Frog Menüsü İle İlgili Önemli Detaylar

Screaming Frog’un yükledikten sonra, herhangi bir şeye dokunmadan önce uygulamanın menüsüne ve öğelerine aşina olmanız gerekir.

Menü sekmeleri aşağıdaki gibidir:

File (Dosya): Tarama raporlarını kaydetmenize izin veren ayarları içerir. Bu raporları kaydedebilirsiniz, kaydetmediyseniz, bu menüden en son altı rapora erişebilirsiniz. Ayrıca, SEO taramanızı “File” düğmesinden de planlayabilirsiniz.

Configuration (Yapılandırma): Tarama ayarlarını yapma seçeneğine sahip olduğu için en önemli menü sekmesidir. “Spider” e tıklamak, aracın taramasını istediğiniz içeriği ve sahip olmak istediğiniz verileri özelleştirmenize olanak tanır.

Include & Exclude”u tıklamak, tarama sürecinden hariç tutmak veya dahil etmek istediğiniz belirli URL’yi yapıştırmanıza olanak tanır. İçeriğinize resimler, CSS, JavaScript, alt alanlar veya diğer öğeleri dahil edebilir veya hariç tutabilirsiniz.

API Access” seçeneği, taramayı Google Analytics veya Google Search Console ile birleştirmenize olanak tanır.

Bulk Export (Toplu Dışa Aktarma): Taranan verileri hızlı bir şekilde dışa aktarma seçeneğidir. Ayrıca 401’ler, bağlantı metni, resimler, bağlantılar vb. belirli yanıt kodlarıyla adresleri dışa aktarmanıza olanak tanır.

Reports (Raporlar): Taramanın rapor olarak indirilmesini sağlayan menü sekmesidir.

Sitemaps (Site Haritaları): Bu menü sekmesi, bir site haritası oluşturmanıza olanak sağlar.

Screaming Frog İçin Bellek Seçmek

Verilerin taranmasını ve depolanmasını kolaylaştırmak için iki depolama modu vardır. Taramanın ne kadar kapsamlı olduğuna ve makinenizin özelliklerine bağlı olarak, bellek depolama ve veri tabanı depolama arasında seçim yapabilirsiniz.

Bellek depolama modu, ayarlar için hızlı, esnek ve verimli tarama sağlar. Makineler tipik olarak sabit disk alanından daha az RAM’e sahip olduğundan, bellek modu 500 bin’den az bağlantıya sahip siteler için idealdir. Bu mod, harici SSD’si olmayan makineler için de önerilir.

Veri tabanı depolama, SSD’ye erişimi olan ve büyük ölçekte tarama yapmak isteyenler için uygundur. Varsayılan olarak 5 milyon bağlantıdan daha fazla URL’yi tarayabilirsiniz.

Kullanıcılar ayrıca manuel olarak yapmak zorunda kalmadan taramaları bu modda otomatik olarak kaydedebilir. Dosyalar .seospider uzantısında yüklendiğinden, saklanan taramaları açmak da daha kolaydır.

Screaming Frog, bir SSD kullanmanızı ve veri tabanı modunda tarama yapmanızı tavsiye eder. En verimli tarama özelliklerini ve desteklerini sağlar. Bir SSD’ye yatırım yapamıyorsanız, taramalar için kullanılan belleği şuradan ayarlayabilirsiniz:

PHP- Kodu

Configuration System Memory 

SEO örümceği, verileri diske taşımadan önce bunu kullanacağından, 4 gb atayarak başlayabilirsiniz. Bununla başlamak en iyisidir, bu nedenle diğer uygulamalar için de yeterli RAM bırakabilirsiniz.

Screaming Frog Konfigürasyonları ve Site Tarama

Artık Screaming Frog ile ilgili temel bilgileri öğrendiğinize göre, bu bölümde, Screaming Frog için gereken konfigürasyonları ve taramanızı nasıl yapacağınızı ele alacağız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

1. Konfigürasyonlar

Siteleri taramaya başladığınızda, Screaming Frog’un mümkün olduğunca verimli bir şekilde tarandığından emin olmak için yapılandırmalarınızı buna göre ayarlamanız önemlidir.

Aşağıda bazı temel konfigürasyonları bulabilirsiniz:

PHP- Kodu

Configuration Spider Basic 

Screaming Frog Nedir ? SEO Analizi

Bu, Screaming Frog’un her tarama için sahip olduğu varsayılan ayarlardır. Yapılandırmalarınızı gerçekleştirmek üzere olduğunuz taramaya özel olarak ayarlamak ve burada ayarlamalar yapmak, sizin için iyi bir alışkanlık olabilir.

Teknik denetimlerimi yürütmek için kullanılan temel ayarlar aşağıdaki gibidir:

Follow Internal “nofollow”: Sitenizin keşfedilmesini veya dizine eklenmesini istediğiniz/istemediğiniz içeriği göstermek için bu etiketin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek için “nofollow attributes” sahip dahili bağlantıları taramanıza izin verir.

Crawl Canonicals: Hangi sayfaların sıralanmasını istediğinizi belirtip belirtmediğinizi kontrol etmek için standart bağlantı öğelerini taramamıza olanak tanır.

Crawl Next/Prev: Sitenizin sayfaları arasındaki ilişkiyi net bir şekilde ilettiği konusunda size bir fikir vermesi için rel=”next” ve rel=”prev” öğelerini taramanızı sağlar.

Crawl Linked XML Sitemaps: XML site haritalarında URL’leri keşfetmenize olanak tanır.

Auto Discover XML Sitemaps via robots.txt: robots.txt aracılığıyla keşfedilebilir site haritalarını bulmanızı sağlar.

Screaming Frog Nedir ? SEO Analizi

JavaScript kullanan bir siteyle ilgileniyorsanız ve dahili gezinmeyi yerinde kontrol etmek istiyorsanız, alanın tamamı için değil, o belirli sayfa için farklı yapılandırmalarla ayrı bir tarama yürütmeniz gerekir. Tarayıcınızın bu örnekleri bulabildiğinden emin olmak için “rendering” sekmesine gidin.

PHP- Kodu

Configuration Spider Basic Rendering 

Screaming Frog Nedir ? SEO Analizi

Spider yapılandırmalarından sonra, taramanızda görünmesini istediğiniz belirli şeyler için her zaman özel filtreler ayarlamamız gerekir.

PHP- Kodu

Configuration Custom Search 

Screaming Frog Nedir ? SEO Analizi

Bu filtreleri, dikkat etmek istediğiniz şeyleri dahil etmek – hariç tutmak ve tüm sayfaların dikkate alındığından emin olmak için düzenli olarak kullanabilirsiniz:

<embed: Flash’ta yüklenen önemli içerikleri kontrol eder.

<iframe: iframe’e yüklenen içeriği kontrol eder.

Artık ilk taramanız için yapılandırmalarınızı ayarladığınıza göre, bu yapılandırmaları gelecekteki taramalar için kaydedebilirsiniz, böylece her seferinde bu işlemlerden geçmek zorunda kalmazsınız. Her taramayı çalıştırmadan önce ihtiyacınız olan yapılandırmaları yüklemeniz yeterlidir.

File > Configuration > Save As…

File > Configuration > Load…



2. Site Tarama

Artık sisteminizi kurdunuz ve konfigürasyonlarınızı yaptınız, geriye sadece sitenizi taramak kaldı.

Bir web sitesini taramak için Screaming Frogs varsayılan “Spider” modunu kullanmak isterseniz; bu, siteyi taramanıza, oluşturduğunuz yapılandırmalarınıza ve filtrelerinize dayalı olarak bağlantılar toplamamıza olanak tanır.

PHP- Kodu

Mode Spider Enter URL Click Start 


Spider moduna ek olarak, bir dosyadan veya basit bir kopyala – yapıştırdan gelebilecek URL’lerin listesini tarayan “Liste” modunu da kullanabilirsiniz.

PHP- Kodu

Mode > List > Upload Download Sitemap 

Tarama sırasında dikkate alınması gereken önemli noktalar aşağıdaki şekildedir:

  • Gerektiğinde taramanızı durdurabilir ve devam ettirebilirsiniz.
  • Sisteminizi kapatmak veya Screaming Frog’dan çıkmak verilerinizi kaybetmenize neden olur.
  • Taramanızı her zaman kaydedebilir ve daha sonra bitirebilirsiniz.

Sitenizi taradıktan sonra, topladığımız verileri kullanıp web sitenizde geliştirmeler yapabilirsiniz.

Screaming Frog İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

1. Neden Screaming Frog kullanmalıyım?

Screaming Frog, Google’nin web sitenizi nasıl gördüğü konusunda size değerli bilgiler veren bir GoogleBot web tarayıcısını taklit eder.

Bu web sitesi taramaları, odaklanmanız ve arama sonuçlarınızı iyileştirmeniz için önemli alanlar sağlarken, olası web sitesi hatalarını nasıl düzelteceğiniz konusunda da size fikir verir.

2. Screaming Frog’u kullanmak ücretsiz mi?

Screaming Frog’un tarama başına 500 sayfaya kadar kullanımı ücretsizdir. Daha fazla sayfa taramak istiyorsanız, ücretli bir plana geçmeniz gerekir.

3. Screaming Frog kullanarak kaç URL tarayabilirim?

SEO Spider, milyonlarca URL’yi tarama potansiyeline sahiptir; ancak, bu aynı zamanda donanımınıza ve yapılandırmanıza da bağlıdır. Aralık, bellek türüne göre farklılık gösterir. Veri tabanı modunda, 8 GB RAM ve bir SSD ile yaklaşık 5 milyon URL’yi tarayabilirsiniz.

4. Screaming Frog’un lisanslı sürümünü kaç kişi kullanabilir?

Lisanslar, bireysel kullanıcı başına sağlanır. Screaming Frog ile çalışan dört kişi varsa, dört farklı lisansa ihtiyacınız olacaktır.

5. Screaming Frog hangi işletim sistemlerini destekler?

Screaming Frog’u Windows, macOS ve Linux’ta çalıştırabilirsiniz.

6. Google Analytics’i Screaming Frog ile nasıl entegre edebilirim?

Screaming Frog’un en son sürümü, Google Analytics entegrasyonuyla birlikte gelir.

PHP- Kodu

Configuration API Access Google Analytics

7. Screaming Frog kullanırken verilerim korunur mu?

Araç, taradığınız verileri veya web sayfalarını göremez. Tüm bilgiler kullandığınız makinede saklanır.


Alıntı:
Sibel HOŞ
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 18 Temmuz 2021, 02:45   #2
Standart

emeginize saglik paylasim icin tesekkur ederiz

________________

No MoRe DramA
 
Alt 18 Temmuz 2021, 06:48   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegine saglik

________________

Screaming Frog Nedir ? SEO Analizi
 
Alt 18 Temmuz 2021, 08:16   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel paylaşım teşekkür ederiz

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:09.