IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


10Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2021, 00:03   #1
SenSohbet.Net
Apollo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Www.SenSohbet.Net Fatih İle Röpotajımız

[22:04] <aSuk> Merhaba Fatih Hoşgeldiniz Efendim SenSohbet.Net olarak Röportaj teklifimizi kabul ettin için öncelikle SenSohbet.Net Adına teşekkur ederim.
[22:04] <Fatih> Ben teşekkür edeirm aSuk ..
[22:05] <aSuk> Sevgili Fatih hocam Fatih Kimdir Biraz Fatihten bize öncelikle bahsedermisin.
[22:05] <Fatih> Fatih Kimdir ? Güzel bir soru (= ..
[22:06] <Fatih> Fatih 1991 doğumlu Hem Yazılım Mühendisi, Hem de Paramedik olan bir delikanlı . Biraz deli dolu, biraz ruh hastası (=
[22:07] <aSuk> Fatih ne güzel Deli dolu olmak içten olmaktır deli dolu insanları severim açıkcası yazılım hayatınızı ne sebeble bıraktınız ordan başlıyalım isterseniz.
[22:08] <Fatih> Yazılım hayatımı aslında bırakmadım. Şuan hala FreeLancer Olarak Devam Ediyorm . Firmamı kapatmak zorunda kaldım. Çocukluk arkadaşımı, ailesinin ve ailemin ricası ve ısrarı üzerine ortak yaptım. İmza yetkisi verdim.
[22:08] <Fatih> Vermez olaydım ..
[22:09] <Fatih> Bu benim hayatımda çok büyük bir tecrübe oldu.. Ortağım dediğim arkadaşım bildiğim insan bütün kasalarımızı boşaltıp gitti. Mecburi olarak İFLAS gösterdim .
[22:09] <Fatih> SGK ödemeleri, maaşları tazminatları vs ödemek için Arabalarımı satmak zorunda kaldım. Sıfıra Sıfır çıktım . Borcum harcım kalmadı ama psikolojik olarak çok çöktüm..
[22:10] <Fatih> 7,5 sene nam salmış bir firmanın bir anda kapanması çok zorladı beni.. Şimdi tekrardan adım adım ilerliyorum firmam için . Eskisinden daha güçlü olacağıma inanıyorum. Allah büyük (=
[22:11] <aSuk> Sanırım siz tabikide zor günler yaşadınız öncelikle geçmiş olsun sizin adınıza çok üzüldüm ama güzelbir meslek dalına geçiş yapmışsınız inşallah bundan sonraki hayatınızda daha dikkatli emin adımlar atarsınız umuyorumki bu ışığı sizde görüyorum azimlisiniz biraz hırslısınız buda ayrıca güzel bişey hayata bakış açınızda güzel , şuanki yapmış oldunuz işte harika bir meslek diyebilirim insanların hayatınıu kurtarıyorsunuz.
[22:11] <aSuk> Suanki yapmış oldunuz mesleğiniz hakkında ne düşünüyorsunuz acaba ?
[22:12] <Fatih> Keşke daha önce atılsaydım diye düşünüyorum. Çünkü insanların bizlere ihtiyacı var. Onlara yardımcı olmak, sağlıkları için çaba göstermek acılarını ve mutluluklarını paylaşmak o kadar güzel ki.
[22:12] <Fatih> Bizim mesleğin en kötü tarafı, vicdan yapamıyoruz. Vicdan ve acıma duygusu olursa müdahele ederken problem yaşıyoruz..
[22:13] <Fatih> Ambulans‘a aldığımız her hasta bizim anamız babamız abimiz ablamız kardeşimiz gibidir..
[22:13] <Fatih> Ailemize nasıl davranıp üstlerine düşüyorsak, ambulansa aldığımız kazazedeler yada vakazedeler de birebir aynısıdır..

22:14] <aSuk> Fatih hocam sunu söyleyebilirimki soğukkanlı olmakdan geçiyor mesleğiniz çok güzelde bir meslek sahibisin bunu kendine benimsemişsin ruhuna kabul etmişssin Rabbim bu başarınızı gerçekden daim eylesin başarılarının devamını dilerim.
[22:15] <aSuk> Fatih hocam hiç mesleğini yaparken zorlandın bir an oldumu hani seni çok zora sokacak olan bir an yaşadınmı kaza veya hasta ile ilgili ?
[22:15] <Fatih> Oldu..
[22:15] <aSuk> Bize Biraz bahsedermisin O anlardan .
[22:16] <Fatih> Bi anons geldi, 80 yaşında bi amca yüksekten düşmüş diye.
[22:16] <Fatih> Acil bir şekilde çıkış yaptık, adres benim evimin 2 arka sokağı. Amca ise Mehmet Amca. Elinde büyüdüm sayılır.
[22:17] <Fatih> Beyin kanaması ve omurilik zedelenmesi şüphesiyle aldık ambulansa, acil bir şekilde yola çıktık. Ambulans’ta vefat etti ..
[22:17] <Fatih> Emine Teyze geldi hastaneye, beni gördü evladım Mehmet Efendi nasıl nerede dedi, diyemedim vefat etti diye .
[22:17] <Fatih> beni en çok bu yaralamıştı.
[22:18] <Fatih> Oysa daha 1 gün öncesinde evine çağırmıştı gel evlat mangal yapıcam sen seversin demişti. Mekanı cennet olsun pamuk gibi insandı ..
[22:19] <aSuk> Yıllar sonra böyle bir durum yaşayacağın hiç aklına gelmezdi değilmi ? Biz aslında su duruma müzdarip değiliz hani yaşarken hep var olacakmış gibi yaşıyoruz ve çevremizide işimizden veya hayat yoğunlumuzdan vakit ayıramıyoruz oysaki 2 dk yanına uğrasak sevdiklerimizin dünyanın en sevinçli insanları olurlar diye düşünüyorum.Mehmet amcamızında mekanı cennet olsun inşallah Rabbim nur içinde yatırsın.Emine teyzemize elinden geldi kadar sahip çıkmaya çalış derim.
[22:20] <Fatih> Ben çok vurdumduymaz ve gamsız bir insanım aslında.
[22:21] <Fatih> İzinli günlerimde evimde durmam, yatıp dinlenmem. Çıkar gezer tozarım. Yer içer dururum. Ama gerçekten hayat o kadar kısa ki; neyin ne zaman ve nereden geleceğini hiç bir şekilde bilemiyoruz.
[22:21] <Fatih> Her zaman, yarınlar varmış gibi yaşayıp bugünün kıymetini bilmiyoruz. Yada Dün’leri hatırlamıyoruz ..
[22:21] <aSuk> Fatih hocam hepimizin baze yoğunluğu veya sıkıntı sitresi o duruma sokuyor gamsız demeyelimde artık okadar doluyuzki psikolojik olarak hani bir zaman sonra bazı şeyleri takmamaya çalışıyoruz takıncada biz rahatsız oldumuzdan dolayı hayat bizi ne yazikki bu hale getiriyor.
[22:22] <aSuk> Sevgili Fatih Hocam Covid-19 geçirdin sanırım Covid-19 döneminden bize biraz bahsedermisin ?

[22:23] <Fatih> Covid-19 berbat bir illet. İnsanlarımıza bunu hala aşılayamadık. Hala bizleri veya Devlet Erkanları’nın tavsiyelerini dinlemeyip doktorlara ve bu Covid 19’a inanmayanlar var..
[22:23] <Fatih> Covid-19‘u ben hafif olarak atlattım ve geçirdim kurtuldum. Sadece tat ve koku kaybım, bir de hafif bir şekilde eklem ağrılarım vardı o kadar.
[22:24] <Fatih> Ama ailemde ve çevremde veyahut ambulansa alıp hastaneye götürdüğümüz vakalar aşırı derece berbat halleydiler.
[22:25] <Fatih> Covid 19 hastasını ambulansa alırken bizler, bize de bulaşır aman diye tedirgin olmuyoruz. Neden ? Çünkü Covid 19‘u ağır bir şekilde geçiren bir birey, OKSİJEN‘e o kadar hasret kalıyor ki, bunu sadece görenler bilir..
[22:25] <aSuk> Hemen araya girmek istiyorum merak ettim bir durum var berbat haldeydiler derken durumları ölümcülmüyü biraz bahsedermisin ?
[22:25] <Fatih> Nefes alamayığ boğazlarına sarılıyorlar, bu durum daha çok +65 yaş ve üzerinde gördüğümüz bir durumdu ..
[22:26] <Fatih> bizler oksijen verirken, neredeyse son hızda oksijen verir durumlara girdik. Verilen oksijen saf oksijen fakat, fazlası da Akciğerlere zarar verir ..
[22:27] <aSuk> Tazikli verildiği içinmi Oksijen zararlı oluyor acaba Fatih hocam
[22:27] <Fatih> İnsan yapısı öyle muhteşem bir sistemdir ki, Yüce Rabbim gerçekten herşeyin en iyisini düşünmüş resmen..
[22:28] <Fatih> Yetişkin bir insanın nefes alırken, ciğerlerine çektiği oksijen miktarı bellidir. Oksijen verirken de biz genellikle 0,5 şeklinde veririz. Maksimum ve duruma göre 1,0 olarak çevirirz dozajını.
[22:29] <Fatih> Covid 19 Vakaları ise bizlerden daha fazla istiyorlardı. En fazla 2,5 veriyorduk biz.
[22:29] <Fatih> Ağır Covid geçirenlerde Akciğerlerde ve dolaşım sistemlerinde hasarlar kalabiliyor.. O yüzden mümkün oldukça kalabalık ve yabancı olunan ortamlardan uzak durulması gerekiyor..
[22:29] <Fatih> Hayatta ki en büyük zenginlik, sağlıktır..
[22:30] <Fatih> Rahmetli Sakıp Sabancı’nın bir sözü geldi aklıma.
[22:30] <Fatih> Otomobiller üretiyorum fakat, oğlum binemiyor ..
[22:30] <Fatih> Aynı bu şekildir sağlıkta.. Herşeyden önce sağlık gelmeli .
[22:31] <aSuk> Nefes almakda zorluk çekiyorlar sanırım o sebeblede oksijeni daha fazla istiyorlar Açıkladın için teşekkur ederim.Aslında Covid-19 dönemindeyiz Temizliğe ,Sosyal mesafeye,Tedbirimize dikkat etmeliyiz tedbiri elden bırakmamak gerekli ellerimizi en az 24 saniye bol sabunla yıkamalı ve muslukları selpak yardımı ile açıp kapatmalıyız.
[22:31] <aSuk> Rahmetli Sakıp Sabancıyı rahmetle minnetle anıyorum Allah mekanını cennet eylesin.

[22:31] <Fatih> Doğrudur Sevgili aSuk . Sosyal mesafe en önemlisi.
[22:32] <aSuk> Sevgili Farih Hocam söylemek istedin eklemek istedin birşey varmı acaba ?
[22:32] <Fatih> Herkes Sağlığına Çok Dikkat Etsin. Bu Güzel Sohbet İçin Teşekkür Ederim.. (=
[22:33] <aSuk> Fatih hocam SenSohbet.Net Adına Röportaj verdiğin için teşekkur ederim bu arada memnun oldum hoşsohbetler iyi geceler dilerim.
[22:33] <Fatih> Teşekkür Ederim . İyi Çalışmalar .. (=
 
Alt 20 Mart 2021, 00:19   #2
Standart

emeginize saglik guzel bir reportaj olmus
sensohbet ailesine basarilar dilerim ayrica

________________

No MoRe DramA
 
Alt 20 Mart 2021, 00:26   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık güzel bir röportaj olmuş

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 20 Mart 2021, 15:19   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik basarilar dilerim

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 20 Mart 2021, 15:26   #5
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık güzel bir röportaj olmus

________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 
Alt 20 Mart 2021, 15:29   #6
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] güzel bir röportaj olmuş, devamını bekliyoruz başarılar dilerim.

________________

~ E & B ~
 
Alt 20 Mart 2021, 15:32   #7
Standart

Emeğinize sağlık, güzel bir röportaj olmuş

 
Alt 20 Mart 2021, 18:14   #8
SenSohbet.Net
Apollo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
YouLosT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
emeginize saglik guzel bir reportaj olmus
sensohbet ailesine basarilar dilerim ayrica
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Teşekkur ederim.

 
Alt 20 Mart 2021, 18:15   #9
SenSohbet.Net
Apollo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
LaviNia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık güzel bir röportaj olmuş
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teşekkur ederim.

 
Alt 20 Mart 2021, 18:16   #10
SenSohbet.Net
Apollo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Sim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
emeginize saglik basarilar dilerim
Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] teşekkur ederim.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:40.