IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2020, 11:37   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Whitney Houston Kimdir?

Whitney Houston, 1985-1992 yillari arasinda yayinlanan ilk dort albumu, 86 milyon kopyadan fazla kuresel satisa sahip olan Amerikali bir sarkici ve aktristir

Whitney Houston Kimdir?
Whitney Houston’in ilk albumu 22 yasinda cikti ve Houston’a Grammy kazandirdi. Daha sonra albumleri Ben Sizin Bebeginiz Tonigh (1990) ve My Love Is Your Love (1998) albumunlerinin yani sira The Bodyguard (1992) ve Exhale (1995) albumleri cok ses getirdi. 1992’de sarkici Bobby Brown ile olan evliligi ve uyusturucu kullanimini surdurmesiyle kendisinin kariyerinde sorunlar baslamisti. Sonunda 2009’da I Look You You ile ara verdigi muzik kariyerine geri donus yapti ve Sparkle adli muzikal filmde basrol oynadi. Whitney Houston, 11 Subat 2012 tarihinde kazara bogularak bir otelde oldu.

Sanatcinin Ilk Yillari
9 Agustos 1963’te Newark, New Jersey’de dogan Houston, dogustan sarkici olmak icin dogan insanlardandir. Annesi, kuzeni ve vaftiz annesi Aretha Franklin hepsi Amerikan muziginin icinde efsanevi isimlerdi. Cissy Houston, New Hope Baptist Kilisesi’ndeki koro baskaniydi ve orasi genc Whitney’in muzige basladigi yerdi. Cocukken bile, Whitney izleyicileri buyuleyebildi; Daha sonra Diane Sawyer’a New Hope’daki cemaatten gelen tepkinin onun uzerinde guclu bir etkisi oldugunu soyledi: “Sanirim sarki soyleme yetenegimin Tanrinin bana verdigi bulasici bir sey oldugunu biliyordum.”
5 yasina geldiginde, Houston sIk sIk annesiyle birlikte gosteri yapiyor ve kendi rekorunu kirmaya calisiyordu. Ayni zamanda, dogal guzelligi sayesinde bir fotografci tarafindan kesfedildi. Kisa sure sonra, Seventeen dergisinin kapaginda yer alan ilk Afrikali-Amerikali kadinlardan biri olan ve akabinde son derece aranan bir genc manken oldu . Ancak muzik daima onun gercek aski olarak kaldi.

19 yasinda Houston, bir gece kulubunde Arista Records’un sahibi Clive Davis tarafindan kesfedildi, Davis hemen kendisi sozlesme imzaladi ve gospel’den pop stardom’a dogru ilerlerken kariyerine yon verdir. 1983 yilinda Houston , ulusal televizyonda ilk kez sahne aldi ve sonrasindaki iki yilini ilk albumlerinde cok calisarak gecirdi . Davis kendisinin inanilmaz vokal yeteneklerini sergilemesi icin mevcut en iyi yapimcilari ve sarki yazarlarini bu donemde aradi ve kariyeri icin kendisine cok yardimci oldu.

Albumler ve Sarkilar
1985 yilinda, sanatci ilk albumu Whitney Houston’i piyasaya surdu ve neredeyse hemen hit oldu. Sonraki donemler boyunca, hit single’lari “Sana Olan Sevgimi Tumuyle Kurtarmak” ve “Nasil Bilirim” albumunun, art arda 14 hafta boyunca kaldigi listelerin en ustunde yer almasina yardim etti. Houston, 1986’da “Sana Olan Sevgimi Kurtarmak” iyapiti Grammy kazandi; odul sarkiciya kuzeni Dionne Warwick tarafindan verildi
Houston, ilk albumunun anitsal basarisini , 1987’de yaptigi calisma izlemistir . Bu rekor, bircok kez tekrar platin plak haline geldi ve “Beni Sevenle Dans Edecegim (” Beni Seviyor) ile yine bir Grammy kazandi. ardindan basarili bir dunya turu yapti. Bu sure zarfinda, sarkici Nelson Mandela’nin dogum gunu icin bir konsere cikti ve dunyadaki muhtac cocuklara yardim amacli projeleri finanse eden, kar amaci gutmeyen bir organizasyon olan Whitney Houston Cocuklar Vakfi’ni kurdu.

1992’ye kadar, Houston dunyanin zirvesinde idi, ama hayati cok hizli bir sekilde karmasIklasmak uzereydi. O yil uc yil suren bir gorevin ardindan R & B sarkicisi Bobby Brown, eski adiyla New Edition ile evlendi. Ilk basta evlilik tutkulu ve sevgi dolu idi, ancak zaman ilerledikce isler kotuye gitti. Hem Brown hem de Houston, madde bagimliligi ve giderek daha kontrolsuz davranislarla savastilar; Houston, daha sonra Brown ve aile ici siddetten kaynaklanan duygusal sorunlar yasamaya basladi.

Buyuyen bu kisisel sIkintilara ragmen, Houston, kariyerinde ilerlemeye devam etti ve cilginca populer olan The Bodyguard’da Kevin Costner’in karsisinda basarili bir sekilde oynayarak rol aldi . Bu proje ile filmlerinin izleyecegi bir trend belirledi: Her film icin hit sarkilar yayinladi, film muzikleri icin sansasyonel rekor satislar yapti., Houston’in Bodyguard filmi icin icin yaptigi “I will always love you” isimli sarkisi ile en buyuk hit oldugunu kanitladi ve ABD listelerinde 14 hafta kalarak rekor kirdi. Yilin Albumu ve Yilin Rekoru dahil olmak uzere Houston uc Grammy’i daha kazanmaya devam etti. 1990’li yillarin sonlarinda Exhale ve The Preacher’in Karisini Bekliyor Houston da basrol oynadi.Her ikisi de hit film muziklerini ortaya cikardi

1998’de Houston , uzun yillarsonra ilk soundtrack olmayan studyo albumu My Love Is Your Love’i cikardi ve “Bu Dogru Degil Ama Tamam” adli single’i ile baska bir Grammy daha kazandi. Album bir onceki albumu kadar basarili degildi.
1990’larin sonunda ve 2000’lerin basinda, Houston’in giderek daha zorlu hale gelen evliligi, uyusturucu ve saglik sorunlari ile mucadelesi kariyerini zorlamaya basladi. Houston’in cok zayif ve sagliksiz gorundugu 2002’de, Sawyer’la yapilan birkac konser iptali ve bir TV roportajindaki hali, bircok kisinin onun bir cokusun esiginde oldugunu iddia etmesine yol acti.
2004’te, Bravo gerceklik serisinde produksiyona basladiginda, Bobby Brown olan Houston, birlikte gosteriye cikti. Gosteri, ciftin cokmekte olan evliliginin en kotu yillarina denk geldi. Uyusturucu kullanimi, yasam tarzlarinda olan tuhaflik ve kotu davranislarin tumu basina yansidi ve Houston’in itibari dustu. Houston, tartismalari gormezden gelmeye calisti, cok fazla da mucadele etti, ancak bu donemde daha onceki calismalarinin basarisini yakalayamadi. Sorunlu iliskisine ragmen, Houston 2006 yilinda Guinness World Records tarafindan tum zamanlarin en cok odullu kadin sanatcisi secildi. Sonraki birkac yil boyunca, Houston evliligini onarmaya ve uyusturucu aliskanligindan kurtulmaya calisti, ancak birkac kez denedikten sonra,sorunlari asamadi. Houston kariyerine bu donemde ara verdi, 2007’de esinden bosandi ve kizi Bobbi Kristina’nin velayetini kazandi.

Olumu
2012’nin baslarinda, Houston’in finansal sorun yasadigi soyleniyordu, ancak bu iddiayi reddetti. Gercekten de, sanatci kariyerinde yukselis icin hazir gorunuyordu: Houston yeni bir muzikal filmi uzerinde calismaya bu donemde basladi. Lakin, Houston en son geri donusun meyve vermesini saglayacak kadar uzun yasamadi. Whitney Houston, 11 Subat 2012 tarihinde 48 yasinda Los Angeles’ta bir Grammy partisinin duzenlendigi Beverly Hilton otelinde oldu. Los Angeles County adli ofisinin yetkililerinin 22 Mart 2012 tarihinde yayinladigi bir rapora gore, olumunun resmi sebebi kazayla bogulma olarak aciklandi. O bugun de efsane ve unutulmaz bir kadin vokaldir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:53.