IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRCd Makaleler IRCd hakkında her türlü makalelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

9Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Nisan 2021, 23:41   #1
IRC Vip Üyesi
Seth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mobil Sohbet

selamlar, çok değerli sevgili kullanıcılar gelişen teknoloji ile birlikte, sohbet aktivitelerimiz, artık mobil sohbet ortamlarına tanışınıyor. Akıllı telefonların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğu günümüzde, sohbetlerin onlar aracılığıyla yapılması da kaçınılmaz bir hal alıyor. Daha önceleri bilgisayarlarımız üzerinden ile chat yapabiliyorken; artık cep telefonlarımızla birlikte internet e bağlana bildiğimiz her noktada, rahatlıkla başka insanlarla anlık sohbetler edebiliyoruz. Uzaktaki arkadaşlarımızla birlikte, gündeme dair muhabbetlerde bulunabiliyor, günlük deneyimlerimiz hakkında eğlenceli sohbetler yapabiliyoruz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

sizlerinde bu sunucuda kullanabileceğimiz birçok [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]programı var ve her biri çeşitli özellikler sunuyorlar. Bunların arasında en ünlü olan, dünya çapında birçok kullanıcıya sahip whatsap adlı bir uygulama. Her yaştan kullanıcısı olan bu uygulama, anlık olarak iletişim kurabilme imkanı sağlıyor, yazılan mesajın alıcıya ulaşıp ulaşmadığı ya da alıcı tarafından okunup okunmadığını gösteriyor. Ayrıca, sadece bir kişiyle değil, grup halinde de sohbet edebilme imkanları sunuyor. O anki ruhsal durumumuzu yansıtacak olan emojiler vb. ile birlikte, cep telefonları ile sohbet etmek zevkli bir hal alıyor.

Birbirimize, link, fotoğraf, şarkı vb. de gönderebiliyoruz. Karşımızdaki kişiyi arayarak sesli sohbet etme şansına da sahip olabiliyoruz. Bunların dışında, yeni insanlarla tanışabilme imkanı sağlayan uygulamalar da oldukça revaçta. Bu uygulamaları kullanarak, gittiğimiz herhangi bir mekanda, aynı ortamda bulunmakta olup, tanışmak isteyebileceğimiz kimselerle ilgili bildirimler alabiliyoruz. Bu kimselerle anlık iletişimler kurabiliyoruz. İş, ev vb. gibi sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışırken, bize benzeyen insanlarla tanışmamız neredeyse imkansız durumda. mobil sohbet uygulamaları, bu konuda da bize yardımcı oluyor. Ortak noktaları olan kişileri birbirleriyle eşleştirerek, bir nevi çöpçatanlık hizmeti sunuyorlar. Genel kanının aksine, yalnızca genç yaştaki insanlar değil, her yaştan birey bu uygulamaları kullanarak kendisine eş bulabiliyor.

gerçeği her yanımızda olan bir günümüzde bildiğiniz üzere ancak, artık bir çeşit haberleşme araçlarımız haline dönüşen bu tür programları kullanırken, dikkatli olmakta yarar var. Tanımadığımız insanlarla konuşurken, hakkımızda fazla detaylar içerecek bilgiler vermemeye özen göstermeliyiz. Örneğin; tam adımız, ev telefonumuz, adresimiz gibi bilgileri kesinlikle paylaşmamalıyız. Küçük çocuklarımızı da, bu tür uygulamalardan mümkün olduğunca uzak tutmalıyız. Günümüzde, sokaktan gelecek tehlikelere karşı nasıl önlem alıyorsak, bu tür ortamlardan gelecek olanlara karşı da aynı şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Keyifli vakit geçirebileceğimiz bu ortamlarda yazışırken de birkaç konuya çekmekte fayda var. Seviyeli, sınırları çizilmiş bir şekilde kurulan bir muhabbet tüm taraflara keyif verecektir. Bunun için karşıdakini rahatsız edecek tutumlardan kaçınmak lazım. Gereksiz bilgiler vermek ve istemek, uygunsuz kaçacağı için, mümkün mertebe uzak durmamızda fayda var. Dahası, yazışırken kullanılan açık bir dil de, sohbetin kalitesini zenginleştirecektir.

işte bu yüzden nasıl olsa tabikide herkezin birkaç noktaya özellikle bu sistemde dikkat ederek, bu tür mobil sohbet geveze uygulamalarıyla birlikte sosyalleşmek, daha kolay hale geliyor. Herhangi bir yerde ve anda, güncel, entelektüel paylaşımlar yaparak, bu tarz ortamları doğru bir şekilde kullanarak, sosyal bir çevre kazanmak gayet mümkün. Ayrıca, son günlerde bu uygulamaların, büyük kurumsal şirketler tarafından da kullanıldığını, hatta bu kurumların çalışanlarını da kullanmaya teşfik ettiklerini gözlemleyebiliyoruz. Bunun nedenlerinden biri, samimi bir iş ortamı oluşturarak, çalışanlar ile müşteri arasında daha yakın bir ilişki kurarak iş verimini arttırmak olabilir. Tüm tarafların kazanım sağlayacağı bu tip girişimler, mantıklı bir kullanımın, herkes açısından nasıl da başarılı sonuçlar verebileceğini gösteriyor.

çok sıkı ve sınırlar içinde bilgilerin kullanıldığı gizlilik içinde sürdüğü bu ortamda tüm olumlu ve olumsuz yönlerini iyi bir şekilde değerlendirerek, hayatımızın neredeyse her alanına yayılmış olan bu tip [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] uygulamalarından kaçmak yerine, akıllıca ve yerinde kullanımlarla birlikte, hayatı daha da kolaylaştırmak, çevremizdekilerle keyifli paylaşımlar içinde bulunmak mümkün.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Popüler Olabilirsin Ama Kalite Başka Birşey..
 
Alt 23 Nisan 2021, 23:50   #2
ysf
ysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

brom basarılar dılerım devamke :)

 
Alt 23 Nisan 2021, 23:52   #3
Helper
helloween - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Seth emeğinize yüreğinize sağlık kardeşim başarılarınızın devamını diliyorum

 
Alt 23 Nisan 2021, 23:53   #4
IRC Vip Üyesi
Seth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok sağol kardeşim krall :)

________________

Popüler Olabilirsin Ama Kalite Başka Birşey..
 
Alt 23 Nisan 2021, 23:53   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılar diliyorum Seth beycim

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 23 Nisan 2021, 23:53   #6
Standart

başarılar dilerim.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 23 Nisan 2021, 23:53   #7
IRC Vip Üyesi
Seth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sağolasın kardeşim tşk ederim şoför :)

________________

Popüler Olabilirsin Ama Kalite Başka Birşey..
 
Alt 23 Nisan 2021, 23:55   #8
Turksohbet.net
AcImasIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

çok güzel bir paylaşım olmuş Seth emeğine sağlık.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 23 Nisan 2021, 23:55   #9
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılar dilerim

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 24 Nisan 2021, 00:07   #10
IRC Vip Üyesi
Seth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cım çok tşk ederim efenim

________________

Popüler Olabilirsin Ama Kalite Başka Birşey..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:21.