IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 3 Post By Başak


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Mayıs 2021, 21:13   #1
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bel Fıtığı Ağrısına Çare.

Bel Fıtığına Ne İyi Gelir? Ağrısı Nasıl Geçer?


Toplumda sıklıkla karşılaşılan rahatsızlık olan bel fıtığına yönelik bitkisel çözümler mevcuttur. Bel fıtığı pek çok nedene bağlı olarak gelişebilir. Kişinin gündelik hayatını önemli ölçüde etkiler. Bel fıtığı rahatsızlığı yaşayan kişiler son zamanlarda bel fıtığına yönelik bitkisel tedavi yöntemlerini araştırmaktadırlar. Peki, bel fıtığına ne iyi gelir? Ağrısı nasıl geçer? Bel fıtığına iyi gelen egzersizler ve besinler nelerdir? Bel fıtığına yönelik bitkisel tedavi yöntemlerini sizler için derledik.

Bel Fıtığına Ne İyi Gelir?
Bel fıtığı problemi yaşıyorsanız soğuk ve sıcak uygulama belinize uygulayabilirsiniz. Hem soğuk hem sıcak uygulamayı belirli aralıklarla belinize uygulayarak bel fıtığınızı rahatlatabilirsiniz. Belin üstüne bez ile birlikte buz koyabilirsiniz. Buz fıtığın neden olduğu ağrıları uyuşturacak ve bu şekilde bel fıtığı ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.


Buz Uygulaması
Buz uygulaması ayrıca belde yer alan akut iltihaplanmaları için de birebirdir. Buz uygulamasını günde 2 defaya mahsus olmak üzere uygulayabilirsiniz. 30 dakika gibi buz uygulaması yaparak bel fıtığı ağrılarınızı dindirebilirsiniz.

Sıcak Su Uygulaması
Buz uygulamasından sonra sıcak uygulamasını da yapabilirsiniz. Sıcak su torbası ile birlikte 30 dakika kadar sıcak su uygulaması yapabilirsiniz.Aksöğüt Bitkisi: Aksöğüt bitkisi bel fıtığına iyi gelmektedir. Aksöğüt bitkisi içerdiği salisin maddesi ile birlikte bel fıtığına birebir çözüm olarak biliniyor. En etkili bitkisel çözümlerden biri olan aksöğüt bitkisi bel fıtığı ağrılarını büzüştürür ve yatıştırır.


Sarımsak Kürü
Sarımsak da yine aynı şekilde bel fıtığını kesen mucizevi bir bitkisel yöntemdir. Sarımsak her derde deva olan bir gıdadır. İnsan sağlığına oldukça iyi gelen sarımsak bel fıtığını da kesmektedir. Bel fıtığı ağrılarınız varsa 2 veya 3 tane sarımsağı çiğ yiyebilirsiniz. Aç karnına yediğiniz sarımsağın aynı şekilde yağı ile birlikte bel bölgenize masaj yapabilirsiniz. Böylece bel ağrılarınız hemen geçecektir.

Ağrısı Nasıl Geçer?
Bel ağrısını geçirmek için yapacağınız bitkisel çözüm metotları vardır.

Rezene tohumu:
Rezene tohumu ile birlikte bel ağrısı tedavisi uygulayabilirsiniz. Rezene tohumu bir bardak suyun içine 5-10 gram ilave edilerek kaynatılır. Daha sonra günde 2 defa içilerek bel ağrılarınızdan kurtulmuş olursunuz.

Hashas tohumu:
Bel ağrısını geçiren bir diğer yöntem ise haşhaş tohumudur. Haşhaş tohumu bel ağrısı tedavisini geçirmek için kullanılan en eski metotlardan biri olarak biliniyor. Haşhaş tohumu insan sağlığına oldukça faydalıdır. Dilerseniz haşhaş tohumunu süt veya suyun içinde tüketebiliyorsunuz. Bir bardak sütün içine 100 gram haşhaş tohumu ilave ederek tüketebilirsiniz. Haşhaş tohumu bel ağrılarınızdan kurtulmanızı sağlayacak olan ve en etkili bitkisel çözüm yollarından biridir.

Papatya cayi:
Papatya çayı içerek de bel ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Papatya çayı kasları gevşetir ve bel ağrılarına karşı etkilidir. Özellikle fıtığı rahatlatan papatya çayının mucizevi faydaları bulunur. Bir bardak kaynar suyun içerisine 5-6 yaprak papatya ilave ederek tüketebilirsiniz. Papatya çayı sahip olduğu besin değerleri ile oldukça iyi bir bitki çayıdır. Bel ağrısını geçirir ve gün içerisinde fıtık ağrılarını hissetmenize engel olur. Papatya çayını istediğiniz kadar tüketebilirsiniz. Papatya çayını bir hafta boyunca tüketmeniz durumunda bel ağrılarınızın hafiflediğini sizler de göreceksiniz.

Bel fıtığına iyi gelen egzersizler bulunmaktadır. Bu egzersizleri evlerinizde uygulayabilirsiniz. Böylece bel ağrılarınızdan ve fıtığınızdan kurtulabilirsiniz.

Daire Egzersizi
Bel ağrısı için yere uzanın. Daha sonra ayaklarınızı kırmayacak şekilde havaya kaldırarak havada daire yapabilirsiniz. Bu şekilde 15 dakika boyunca egzersiz yaparak bel fıtığı ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Bel fıtığı ağrınız için bir diğer egzersiz ise mekik pozisyonudur. Mekik pozisyonu alarak iki bacağınızı da dikerek uzanın. Daha sonra ise sadece boyundan mekik pozisyonuna doğru kalkarak bu hareketleri yapın. Daha sonra 20 dakika boyunca bu hareketleri uygulayarak bel fıtığınızı iyi edebilirsiniz.


Yüzüstü Bel Egzersizi Uygulaması
Bel fıtığına karşı bir diğer egzersiz ise yüz üstü yere uzanarak yapılan egzersizdir. Yüz üstü yere uzanın daha sonra ise dirseklerinizle yere tutunun. Ardından bir bacağınızı havaya kaldırın ve aşağı indirin. Bir bacağınızı 10 dakika boyunca yukarı aşağı yaptıktan sonra diğer ayağınıza da aynı hareketleri uygulayın. Bu egzersiz belinize oldukça iyi gelecektir ve ağrılarınızı sökecektir.

Omuz, Boyun Egzersizi Son hareket ise yine yere sırt üstü uzanın. Ardından omuzlarınızı ve boynunuzu kaldırıp indirin. Bu şekilde de bel ağrılarınıza karşı etkili bir egzersiz yapmış olursunuz. Eğer sizler de bu hareketleri yaparsanız kısa sürede fıtık ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.


alinti
________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya

Konu WildCat tarafından (22 Mayıs 2021 Saat 21:44 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 06 Haziran 2021, 04:26   #2
Standart

amaliyat iyi gelmiyor diye duymustum

________________

No MoRe DramA
 
Alt 06 Haziran 2021, 04:55   #3
Standart

care bulani pek gormedim cok kotu bir hastalik Bel fitigi olan herkese gecmis olsun

________________

P̣ṛẹṇṣẹṣ
 
Alt 06 Temmuz 2021, 15:13   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Sıcak su her hastalıkta bire bir özellik gözde iyiymiş bunu şimdi fark ettim

________________

~ E & B ~
 
Alt 06 Temmuz 2021, 15:24   #5
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Belim agriyor sicak su iyi geliyor bel fıtığı mi bilmiom

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 06 Temmuz 2021, 15:26   #6
Standart

Benimde boyun fıtığım var. Sıcak su torbası çok iyi geliyor da soğuk uygulamayı duymamıştım.

 
Alt 06 Temmuz 2021, 15:31   #7
Himura
Kenshin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

kütületiciler

________________

Ya yok ise Cennet veya Cehennem, Boşa mı gidecek o kadar serzeniş inanış bekleyişler..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:12.