IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2021, 09:53   #1
Standart Asi yaptirmayanlarin gerekcesi, korku ve iki asi arasinda kalmak

Antalya’da asi tanimlanmasina ragmen asi yaptirmayanlari ikna icin ozel tim kuruldu. Asi ikna timleri telefonla ulastiklari kisileri yuzde 80 oraninda ikna ederken, asi olmayanlarin buyuk kisminin korku ve iki asi arasinda kaldiklari icin yaptirmadiklari ortaya cikti.

Turkiye’de hem Biontech hem de Sinovac asilariyla koronaviruse karsi mucadele suruyor. Asi olmasi icin tanimlanan vatandaslarin buyuk kisminin asi olmaya gitmediginin ortaya cikmasinin ardindan Saglik Bakanligi, her ilde ozel olarak calisan ‘asi ikna timleri’ni devreye aldi. Antalya’da 35 asi ikna timi olusturulurken bu timler hem sahada hem de Il Saglik Mudurlugu bunyesinde olusturulan cagri merkezinde vatandasi telefonla arayarak ikna etmeye calisiyor.

Bilim Kurulu Uyesi Kara: Asinin cocuklarda uygulanabilir tarafina geldik

ASI OLMAYANLARIN GEREKCELERI
Asi timleri her gun yuzlerce kisiye ulasarak neden asi olmadiklari yonunde bilgi aliyor. Vatandasin cogu bu hizmetten memnun oldugunu belirtirken ‘Neden asi olmadiniz?’ sorusuna gecerli bir gerekce sunamiyor. Asi ikna timleri aradiklari 10 kisiden 8’ini ikna etmeyi basarirken, asi olmayanlarin sundugu en buyuk gerekce ise ‘Asi olan bir arkadasimda Covid-19 belirtileri oldu. O yuzden korktum asi olmadim’ ile ‘Iki asi arasinda kalinca hicbirini yaptirmak istemedim’ oldu.
Saglik Il Muduru Dr. Unal Hulur, Antalya'da su ana kadar birinci doz 404 bin 567 kisi, ikinci doz ise 235 bin 387 kisi olmak uzere toplam 639 bin 954 kisiye asi uygulandigini acikladi. Dr. Hulur, saglik calisanlari, huzurevi ve ozel bakimevi sakinleri ve calisanlari, 60 yas uzeri vatandaslari ve esleri (yerlesIk yabancilar dahil), ogretmenler, basin mensuplari, kolluk kuvvetleri polis ve jandarma, adliye mensuplari ve calisanlari, turizm calisanlari, saglik durumundan dolayi oncelikli, yani kronik hastaligi olanlarin asilandigini kaydetti.

ASI YAPTIRMAYANLARA CAGRI
Asi sirasi gelmesine ragmen asisini yaptirmayanlarla ilgili olarak Antalya'da 35 asi ikna ekibi olusturuldugunu dile getiren Dr. Hulur, aile hekimlerinin de asi hakki oldugu halde asisini olmayan vatandaslari arayip asinin gerekliligi, asinin kisiyi hastaligin agir seyrinden korudugu, kisinin asi olmasi durumunda hem ailesini hem de toplumu korudugunun anlatildigini soyledi. Asi hakkindaki endiselerin bu sekilde giderildigini kaydeden Dr. Hulur, "Pandemi surecinden tek cikisimizin asilanma oldugu anlatilmaktadir” dedi.


(DHA)
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 25 Şubat 2022, 06:28   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Giderek herkes oluyor artık, napsın insanlar..

________________

~ E & B ~
 
Alt 25 Şubat 2022, 09:35   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

3. yaptik bile hey gidii:d

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 25 Şubat 2022, 09:40   #4
Standart

Bende korkuyordum ama hepsini yaptırdım

 
Alt 25 Şubat 2022, 09:45   #5
Standart

Eee ne oldu, dünya kurtuldu mu?

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:41.