IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2020, 10:39   #1
Standart Mide Mikrobunun Belirtileri Nelerdir?

Mide mikrobu, kivrik, spiral sekilli bakteriler olan mide ulserlerinin ana nedenidir. Bu mikrop midede yasar ve kisi varligindan haberdar olmadan uzun yillar orada kalabilir ve bircok hastaliga neden olur.

Mide mikrobu, midede sIk sIk enfeksiyonlara neden oldugu icin cok tehlikelidir. Ayrica kolonda mide ulserine ve tahrise neden olur ve ince bagirsagi tahrip etme konusunda buyuk bir kabiliyete sahiptir. Ayrica bu mikrop, sindirimde zorluga neden olur ve vucuda giren bazi vitamin ve elementlerin engellenmesinin baslica nedenidir. Bu mikrobun uzun yillar midede bulunmasi mide veya kolon kanserine yol acabilir. Bu mikrop cok yaygindir ve dunyadaki bircok insani enfekte eder. Dunya nufusunun % 40’indan fazlasini etkiler. Bu yazimizda sizlere mide mikroplarinin en onemli semptomlarini tanitacak ve herhangi bir komplikasyona neden olmamasi icin tedavisini hizlandiracagiz.



Mide Mikrobunun Belirtileri
1. Mide Agrisi
Bir kisiye mide mikroplari bulastiginda, midesi bos ya da dolu olsun, karninda kalici agri hisseder. Mide bosaldiginda hasta midenin ust ucte birlik kisminda kramp benzeri bir agri hisseder. Bu agrilar hafif veya siddetli olabilir ve durum gelistiginde dayanilmaz olabilir. Karin yiyecekle dolu oldugunda, hasta hafif ogunler yese bile gaz ve siddetli siskinligin eslik ettigi yorgunluk ve mide agrisi da hisseder.

2. Kilo Kaybi
Mide bakterisi olan bir hasta onemli olcude kilo kaybeder ve yemege olan istahi azalir. Hasta yemek yemek istemedigini hisseder ve daha once istah acici olan yiyeceklere karsi bile istahini onemli olcude kaybeder. Kisinin surekli olarak hissettigi mide agrisi, yemek istememe hissinde buyuk rol oynar.

Mide Mikrobunun Belirtileri Nelerdir?3. Uyusukluk ve Yorgunluk
Uyusukluk ve yorgunluk belirtileri, mide mikroplari olan bir kisinin hissettigi en belirgin isaretler arasindadir. Hasta yorgun, kalici bitkinlik ve herhangi bir faaliyette bulunamama istegi hisseder. Hasta ayrica uzun sure uyumak icin guclu bir istek duyar. Yorgunluk ve bitkinlik hissetmenin temel nedeni, yiyeceklerin hastanin midesinde iyi sindirilmemesi ve atik urunlerin vucuttan atilmamasidir. Bu, vucuttaki toksinlerde ciddi bir artisa yol acar. Mide mikrobu, minerallerin ve vitaminlerin vucutta iyi emilememesine neden olur, bu da kansizliga, bu da tembellik ve yorgunluga neden olur.

4. Siskinlik, Mide Eksimesi ve Kusma
Mide mikroplari olan bir hasta, midesi dolu ya da bos, ya da hafif ya da yagli yiyecekler tuketse de kalici olarak siskinlik hisseder. Ancak hasta midesini uzun sure bos biraktiginda veya yagli yemek yediginde siskinlik ve gaz hissi artar. Ayrica hasta asitligi hisseder ve mide mikrobu bulunan hastanin hissettigi asitlik normal asitlikten farklidir. Mide eksimesinin ana nedeni buyuk olasilikla kizarmis yiyecekler veya cok fazla yag iceren yemekler yemekten kaynaklanmaktadir. Ancak mide mikrop enfeksiyonu durumunda hasta yagli yiyecekler yemeden de cok fazla mide eksimesi hisseder. Hastada ayrica cok sIk gorulen kusma vardir. Herhangi bir yemek yerken kusma meydana gelir ve bu kusmaya bir miktar kan eslik edebilir.

5. Diger Belirtiler
– Diski rengi degisimi: Mide mikroplari ile enfekte olan bir kisinin diskisi siyaha yakin koyu bir renge sahiptir.
– Agiz kokusu: Hastanin agzi, duzenli dis fircalama ve agiz bakimi ile bile kotu kokar. Agiz kokusu, midede enfeksiyon ve midede curuyen yiyecek kalintilarinin varligindan kaynaklanir.
– Kanama: Hasta kanamadan muzdariptir ve kanama ister kusmukla ister diski ile olsun birkac bolgeden cikmaktadir.
– Mide ulserleri: Mide mikroplari, tekrarlayan mide ulserlerine neden olarak mide bolgesinde siddetli agriya ve yemek icin istah kaybina neden olur.
– Anemi: Hasta, vucutta demirin iyi emilememesi ve hastanin yasadigi sIk kanamalar nedeniyle bundan muzdariptir.
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:01.