IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By L_


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2020, 11:39   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart COVID-19’a Karsi Hangi Maske Ise Yarar?

Kisa sure once ortaya cikan korona virusu, ne yazik ki binlerce cani almaya devam ediyor. Henuz tam olarak insanoglunun tanimadigi bu virusun etkileri de ne yazik ki detayli sekilde bilinmiyor. Bilim adamlari hala etkilerini arastirirken diger taraftan insanlar vefat etmeye devam ediyorlar. Durum boyle olunca dunya bu tehlikeli virusten nasil korunabilecegi yonunde arastirmalar ve uygulamalar yapiyor. Korona virusten korunmanin ilk kurali temizlik ve maske kullanimi oldugu konusunda tum uzmanlar hem fikir. Ozellikle maske kullanimi yuzde yuz sekilde korona virusunun yayilmasini engellemeyese bile en aza indirdigi kesin. Bu nedenle kesinlikle virus etkilerine maruz kalmamak icin maske kullanimasini gerektigini her mecrada yapilan duyurular ile gormekteyiz.
Maske temini ilk zamanlar bildiginiz gibi ucretli sekilde yapilabiliyordu. Sonrasinda yapilan cesitli haksiz rekabetler sonucunda devlat duruma el koymustu. Sonuc olarak maske dagitimini devletimiz kendisi yapacakti. Ancak son alinan kararlar ile tekrar piyasa uzerinden tavan fiyat belirlenip satisina izin verildi. Peki maskeler gercekten virus icin onleyici olabilir mi? Hangi tip maskler gercekten ise yarar? Bu sorular elbette her maske almayi dusunen kisinin aklina geliyordu.

Korona Viruse Karsi Maskenin Onemi
Bilim adamlarinin yaptigi calismalar korona virusunun solunum sayesinde hava patikulleri ile tasinabilecegini gozlemlediler. Bu duruma ise en iyi cozum maske kullanimi olarak aciklandi. Maske onceden de cesitli onlemler icin kullaniliyordu. Ancak ilk defa pandemi nedeni ile bu kadar cok gundeme gelmis oldu. Durum boyle olunca maskenin onemi artmis oldu. Peki gercekten korunmak icin hangi tip maske kullanilmalidir? Maske kullanimi tek basina koruyucu oluyor mu? Bu sorularin cevaplarini dusunmeden piyadan guvenli olmayan maske alan binlerce kisi mevcut. Oysa uzmanlarca yapilan aciklamalara gore her maske koruyucu degil hatta sizi hasta edici olabiliyor. Bu nedenle dogru maske secimine dikkat edilmesi gerektigi uzerine basa basa duruyulmaktadir.



Hangi Maske Korona Virus Icin Koruyucudur?
Internette yapabileceginiz kucuk bir arastirma sonucunda en cok siperlik adi verilen koruyucu maske, tekstil urunu maske ve katmanli cerrahi maske seklinde cesitleri oldugu gorulmektedir. Uzmanlarin yaptigi aciklamalara gore en masum gorunen ancak oldukca zararli olan tekstil maskelerdir. Tekstil maskeler daha cok giyimle kombine yapilabildigi icin adeta modaya uyum icin tercih edilmektedir. Ancak oncelikle saglik dusunulmelidir. Bu nedenle uzmanlarin cagrilarina kulak verilmesi en dogru davranis olacaktir. Yapilan arastirmalar gosteriyor ki tekstil maskeler korona viruse karsi koruyucu ozellik tasimamaktadir. Bu nedenle tekstil maskeler yerine cerrahi maske denilen katmanli tek kullanimli ve uzerinde teli olan maskeleri kullanmaliyiz. Ancak bu sekilde virusun etkilerini en aza indirebiliriz.
Diger tip siperlik adi verilen korucuyu ise cerrahi maske ile beraber kullanildiginda buyuk oranda virusu engelledigi gozlemlenmistir. Gercekte ise dikkat edilmesi gereken nokta maske veya siperlik kullaniyorum diye tam olarak korundugumuzu sanmamizdir. Bu durumda oldukca yanilticidir. Korona virusu tam olarak taninmamakta ve simdilik sadece maske kullaniminin yayilimi azalttigi gozlemlemektir. Ancak unutulmamasi gereken noktanin korananin bir virus oldugudur. Yani virusler ortamina gore zamanla adapte olabilmektedir. Uzmanlar bunu goz onune alarak mumkun oldugunca izole bir yasam tarzini tercih etmemiz gerektigini belirtmektedirler. Bizlere dusen ise bilim adamlarinin yaptigi arastirmalarin sonuclarina inanmak ve soyledikleri yonergelere uyum saglamaktir. Ancak bu sekilde virusun etkileri yenebiliriz.
 
Alt 11 Mayıs 2020, 11:44   #2
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

COVID-19’a Karsi Hangi Maske Ise Yarar?
,
Benim maskem böyle :$

________________

Sayonaraaa..

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:34.