IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2020, 12:15   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mevsimsel hastaliklar ile koronavirus nasil ayirt edilir?

Koronavirus mevsim degisIkligi yasadigimiz su gunlerde grip, nezle ve alerjik reaksiyonlarla semptomatik benzerlikler gosterebiliyor. Bu durum cocuklarda goruldugunde aileleri panige sevk ediyor. Peki koronavirusle mevsimsel hastaliklar arasindaki fark nasil anlasilir?

Mevsim degisIkligi yasadigimiz bugunlerde cocuklarda sIk gorulen grip, nezle ve alerjik reaksiyonlarla semptomatik benzerlikler gosteren koronavirus, aileleri panige sevk ediyor. 29 yildir Cocuk Sagligi, Immunoloji ve Alerji alaninda calisan Doc. Dr. Akgul Akpinarli Antony, koronavirus ve sIk gorulen hastaliklar arasindaki farki aciklarken, “Nefes darligi koronavirusun ana belirtilerinden biri olarak karsimiza cikiyor. Bu belirti nezle, grip, mevsimsel alerji gibi sIkca gorulen rahatsizliklarda yer almiyor, ayrica cocuklarin koronavirus hastaliginda riskli bir grubu teskil etmemektedir” diyerek onemli bilgiler paylasti.


Mevsim degisIklikleri ozellikle cocuklarda nezle, grip ve mevsimsel alerjinin onunu aciyor. Ilkbahar mevsimine girdigimiz bugunlerde giderek artan grip, nezle ve alerji vakalari ebeveynlerde ‘koronavirus’ panigine sebep oluyor.

29 yildir Cocuk Sagligi, Immunoloji ve Alerji alaninda calisan Doc. Dr. Akgul Akpinarli Antony, belirtileri benzerlik gosteren nezle, grip, mevsimsel alerji ve koronavirus arasindaki farklari ve koronavirus salgininin cocuklari nasil etkileyecegini anlatti.

Doc. Dr. Akgul Akpinarli Antony, “Korunun ve panik yapmayin sloganinin bu donem icin en uygun soz oldugu dusuncesindeyim. Salgin hastaliklarin insandan-insana bulastigi unutulmamali, saglik otoritelerinin acikladigi tum korunma yontemlerine harfiyen uyulmali. Onlem ilk adim. Ikinci onemli adim ise panik yapmamak: Saglik sisteminin calismasini engelleyecek hareketlerden kacinmak, toplum isleyisinin hassas oldugu su donemde carklarin isleyisine zarar vermemek” dedi.


Alerji, Cocuk Sagligi ve Hastaliklari Uzmani Doc. Dr. Akgul Akpinarli Antony, “Koronavirusun ana belirtilerinden biri olarak gorulen nefes darligi, agir bir belirti olup, nezle, grip ve mevsimsel alerjide gorulmemektedir” ifadelerini kullandi.

'BELIRTILER BENZESE DE FARKLILIKLAR VAR'
Koronavirusun diger rahatsizliklardan farklarini siralayan Doc. Dr. Akgul Akpinarli Antony, “Dunya Saglik Orgutu (WHO) ve Hastalik Kontrol ve Korunma Merkezi’nin (CDC) verilerine gore, koronavirusu mevsimsel rahatsizliklardan ayiran temel farklar nefes darligi ve grip, nezle ve alerjinin aksine hapsiriga yol acmamasi. Grip nadir olarak cocuklarda ishale neden olabilirken, koronavirus vakalarinda ishal belirtisi gorulmektedir. Nezle ve mevsimsel alerjide ise boyle bir semptoma rastlanmamistir. Ayrica koronavirusun sebep oldugu oksuruk diger rahatsizliklara gore cok sIk gorulur, kuru baslayip artar ve balgamli oksuruge donusur. Nezle ve gripteyse oksuruk koronaviruste gordugumuz kadar siddetli olmayacaktir” seklinde konustu.

'COCUKLARIN KORONAVIRUSE YAKALANMA IHTIMALI DAHA AZ'
Cocuklarin koronavirus hastaliginda riskli bir grubu teskil etmediklerinin altini cizen Doc. Dr. Akgul Akpinarli Antony, “Elimizdeki bulgulara gore cocuklar koronavirus icin riskli bir grubu teskil etmiyorlar ve hatta eriskinlere kiyasla hastaliga yakalanma sanslari daha az. Hasta olan cocuklar kayitlara gecti ancak Belcika’daki elim bir vaka haricinde hemen hepsinin iyilestigi bilgisi mevcut” ifadelerini kullandi. Cocuklarin koronaviruse karsi nasil korunacagini da aciklayan Doc. Dr. Akpinarli, “Aslinda cocuklarin korunmasinin eriskinlerden farki yok. Eriskinlerin uyguladigi kurallar burada da gecerli. Sik ve kuralina gore eller yikanmali, yuz ile temas en aza indirgenmeli ve salgin boyunca aileniz ile beraber kalabalik ortamlara girmekten kacinin” dedi.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:03.