IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


6Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Mart 2022, 23:49   #11
Standart

icmeyin (:

________________

No MoRe DramA
 
Alt 08 Mart 2022, 00:39   #12
Eğer birini kandırmayı başardıysan onun aptal olduğunu düşünme. Sadece sana hakettiğinden çok daha fazla güvenmiştir.
fredyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Nasıl içiyolar onu ya soğuk idrar resmen .d

 
Alt 08 Mart 2022, 00:42   #13
Standart

Amenn ztn icemiorm onu .d

 
Alt 11 Mart 2022, 08:39   #14
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şimdi efendim resimde örnek bira bardağında göre verilmiş ama içeriği tamamen okuyunca tam bir bilgi elde edemedim. Bu 10 yıllık yaşlanmayı sağlayan miktar su bardağı ile mi ölçülmüş yoksa bira bardağı ile mi?
Arjnatin bardak da olabilir biraver de olsa olur aslında:)

 
Alt 11 Mart 2022, 08:39   #15
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Rakı için o zaman.

 
Alt 11 Mart 2022, 08:42   #16
► QuaLity ◄
[C}e{Y] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
SLyther Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Pennsylvania Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği geniş çaplı yeni bir araştırma, düzenli alkol tüketiminin beyne verdiği zararı ortaya koydu. Kişinin her gün tükettiği alkol miktarı arttıkça beynin hacminin daha da küçüldüğü görülürken, ikili arasındaki orantı doğrusal değildi.
Bugüne kadar yapılan birçok araştırma, ölçülü düzeyde alkol tüketiminin sağlığa belli başlı faydalarının olduğunu ortaya koydu. Biranın iltihap ve böbrek taşı oluşumunu engellediği, kemikleri güçlendirdiği ve kalbe fayda sağladığı bilinirken, şarabın da diyabeti önleyici etki sağladığı kanıtlandı. Fakat yapılan yeni bir araştırma, alkol tüketiminin endişe verici bir zararını ortaya koydu. Araştırma, küçük çaplı bir araştırma da değildi.
Pennsylvania Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen yeni araştırma, toplamda 36 bin 678 bireyin beyin MRI’larının incelenmesiyle gerçekleştirildi. Orta yaşlı ve daha yüksek yaştaki bireylerin incelendiği araştırma, düzenli olarak günde iki bira veya iki kadeh şaraba eşdeğer alkol tüketiminin beyinde 10 yıl yaşlanmaya eşdeğer hasara ve beynin hacmini kaybetmesine neden olduğunu gösterdi.
Alkol tüketimi arttıkça beyne verilen zarar da arttı

Günde İki Bardak Bira, 10 Yıllık Yaşlanmaya Bedel
İncelenen birey sayısıyla önceki benzer çalışmalardan çok daha kapsamlı olan bu çalışma, alkolün beyne verdiği zararı aşama aşama gösterdi. Buna göre 0 alkol tüketiminden günde yarım bardak biraya denk gelen alkol tüketimine geçiş yapmak, beyin hacmini 6 aylık yaşlanma süresi kadar küçültüyordu. Üstelik etki, alkol tüketimi arttıkça doğrusal bir şekilde artış göstermiyordu.
Günde yarım bardak biradan bir bardak bira kadar alkol tüketimine başlamak, beynin hacmini yaklaşık 2 yıllık yaşlanmaya eşit şekilde küçültüyor. Alkol, bir buçuk bardak biraya eşdeğer düzeye getirildiğinde bu etki 3,5 yıllık yaşlanmaya çıkıyor. Günde iki bardak veya daha fazla biraya eşdeğer alkol tüketimiyse 10 yıllık yaşlanma etkisi gösteriyor.

Öte yandan araştırma, yalnızca korelasyona dayalı olduğundan kişilerin hayatlarına etki eden diğer faktörleri ele almıyor. Araştırma, bireyleri yalnızca ‘alkol tüketen’ kalemiyle inceledi. Bu da sonuçların tamamen tutarlı olmayabileceği anlamına geliyor.
Alıntıdır.

Bu haberi hangi gazete yaptıysa katılmıyorum, bira adamı çökertiyor. Muhtemelen artan fiyatlar sonrası bira markaları satışları artırıcı stratejiler peşinde :) Alkol hususunda sağlıklı olan tek alkol günde 1 duble viski olduğuna inanıyorum çünkü damar açıcı özelliği olduğundan kalp damar sağlığı açısından faydalı, rakı ise karaciğer düşmanı olduğundan oda sıkıntılı...

 
Alt 11 Mart 2022, 10:52   #17
Standart

yaslanmaya bedel derken yasliligi geciktiriyo diye algiladim konudan iceri adim atinca hayal kirikligina ugradim

________________

hay s.yim yine ayni gun yine ayni tavan ya
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:05.