IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Sağlık Haberleri (https://www.ircrehberi.net/saglik-haberleri/)
-   -   Sağlık sistemindeki büyük yalan ortaya çıktı. Mükemmel denilen sağlık sistemindeki hastane koridorları (https://www.ircrehberi.net/saglik-haberleri/93387-saglik-sistemindeki-buyuk-yalan-ortaya-cikti-mukemmel-denilen-saglik-sistemindeki-hastane-koridorlari.html)

rainbow6 19 Kasım 2021 13:04

Sağlık sistemindeki büyük yalan ortaya çıktı. Mükemmel denilen sağlık sistemindeki hastane koridorları
 
Alıntı:

Türkiye’nin gündemi dolar çıkmazıyla meşgulken, hastane koridorları ve sağlık sistemindeki sıkıntılar görmezden geliniyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Türkiye’nin bir numaralı gündemin dolar krizi ve düşmeyen korona virüs vakaları.

Ancak gözden kaça bir sıkıntı da hastane koridorlarından taşıyor.

Korona virüs korkusu nedeniyle hastaneden uzak duran vatandaşların, salgını kabullenmesiyle birlikte hastanelerdeki kuyruklar da uzayıp gitti.

Son olarak İstanbul Bahçelievler’deki Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’nde bugün kaydedilen görüntüler de içler acısı gerçeği gözler önüne sürer nitelikte.

İKİ HAFTADAN ÖNCE RANDEVU YOK
Vatandaş, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde bir, iki haftadan önce hastanelerden randevu alamazken randevu almayı başaranlar da hastanelerde yeniden kayıt yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Korona virüs salgınında vaka sayısı aylardır 20 binlerin altına düşmezken hastanelerde ortaya çıkan kalabalık kuyruklar vatandaşın çaresizliğini ortaya koyuyor.

Sağlık hizmeti almak için uzun kuyruklara mecbur kalan vatandaşlar korona virüs salgını dolayısıyla adeta hayatını riske atıyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce sağlık sistemiyle ilgili yaptığı açıklamalarda “Son 18 yılda inşa ettiğimiz bin 526 yeni hastane, 4 bine yakın tedavi kurumu, toplamda 240 bini bulan yatak kapasitesi, 1 milyon 100 bine yaklaşan sağlık çalışanı sayısı seviyesine biz hocalarımızın gayretleri, bizim hazırladığımız fiziki mekânlarla ulaştık. Ülkemiz hastanelerinde 48 adet olan MR sayısını 906’ya, 323 olan bilgisayarlı tomografi sayısını bin 210’a, 4 bin 891 olan diyaliz sayısını 17 bin 640’a,
889 olan yoğun bakım yatağı sayısını 40 bine, 618 olan ambulans sayısını 5 bin 382’ye çıkartmamış olsaydık herhalde bu başarıyı gösteremezdik” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bugüne kadar hizmete açılan 16 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip 11 şehir hastanesinin her birini dünya çapında sağlık kuruluşları olarak inşa ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın en büyük mutluluğunu sağlık olarak gören bir inançla ülkemizin dört bir yanını en modern tesislerle donattık. Hamdolsun, insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmak ve kalitesini yükseltmek için yaptığımız her yatırımın karşılığını aldık” demişti.
++


Ortada hiç bir zaman mükemmel bir sağlık sistemi olmamıştı zaten. Diş için 2 ayda anca randevu alabildim. Diğer randevular içinse en az 1 hafta, 10 gün sonrasına alabiliyorsun. İlaç payı, katkı payı gibi soygunları saymıyorum bile.

Bu arada her seferinde hastane guyruğu diyenler, şu rezalet karşısında ölü taklidi yapıyor.



Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Naz 19 Kasım 2021 13:08

hastası ayrı sağlık çalışanı ayrı mağdur.

She 21 Kasım 2021 09:01

Doğru bir tespit olmuş, o kadar hastaneler yapılıyor lakin manzara aynı hiç değişmiyor.

Sim 21 Kasım 2021 10:41

saka gibi ama degil


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:30.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi