IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Sağlık Haberleri Sağlık Haberleri

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Discorium


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2021, 13:14   #1
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türkiye'nin COVID-19 Aşı Haritası Güncellendi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan koronavirüs vakaları nedeniyle vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Bu bağlamda; dün akşam saatlerinde bir paylaşım yapan Koca, Türkiye'nin aşılamadaki son durumunu paylaşarak, aşı olmanın ne kadar büyük bir önem arz ettiğini açıkladı. Koca, vatandaşların neler yapabileceğini de açıkça dile getirdi.

Fahrettin Koca tarafından paylaşılan haritaya göre 21 Temmuz'da testi pozitif çıkan vatandaş sayısı, 8.151 olarak kayıtlara geçmiş durumda. Ayrıca 59 vatandaşımızı da COVID-19 nedeniyle kaybettik. Paylaşılan veriler, özellikle de delta varyantının etkisini göstermeye devam ettiğini, salgın hızındaki artışın devam ettiğinin açık bir göstergesi... İşte bu durumun önüne geçebilmek için yapabileceğimiz tek şey, aşı olmak.

Sağlık Bakanı: Kısır döngüye girmeyelim

Türkiye'nin COVID-19 Aşı Haritası Güncellendi

21 Temmuz'a ilişkin günlük COVID-19 tablosunda yer alan önemli bir veri de aşılama durumuyla ilgiliydi. Dün itibarıyla Türkiye'de 64 milyonu aşkın doz aşı uygulamasının yapıldığını görüyoruz. 2 doz aşı vurulmuş olan vatandaşlarımızın sayısı ise 21 milyon 279 bin 203. Bu da en az 1 doz aşı olmuş 18 ve üzeri nüfusun yüzde 34'üne tekabül ediyor. Yani Türkiye, toplumsal bağışıklığa ulaşmak istiyorsa, bu oranı iki katına çıkarmalı.

Fahrettin Koca da konuyla ilgili açıklamalarında, toplumsal bağışıklığın ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Bunun sağlanamaması durumunda ülkemizin kısır döngüye gireceğini söyleyen Koca, şu açıklamalarda bulundu; Bayram artan vaka sayılarını kontrol altına alabilmek için son derece önemli. Aşı olup tedbirlere uyarak toplumsal bağışıklık sağlanırsa salgın biter. Aksi kısır döngü. Tedbirlere uyun, aşınızı olun.

Türkiye'nin COVID-19 Aşı Haritası Güncellendi

En çok ve en az aşılanan şehirlerimiz ise şöyle

Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda, kentlere göre aşılama durumuna da yer veriliyor. Son verilere göre Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ ve İzmir, aşılama konusunda başı çeken kentlerimiz olarak yer alıyor. Aşılamayı en az umursayan kentlerimiz ise Iğdır, Gümüşhane, Bingöl, Batman, Muş, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Şanlıurfa ve Bitlis...


Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 22 Temmuz 2021, 13:17   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Daha aşağı yaş altına indirecek ülkeler var bu konuda bir an önce aşılamayı hızlandırma niyetindeler hemen hemen her ülke emeğine sağlık

________________

Türkiye'nin COVID-19 Aşı Haritası Güncellendi
 
Alt 22 Temmuz 2021, 21:17   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aşı olan sanki ben olmam moduna giriyor. Ne maske takıyor nede mesafeyi koruyor. O yüzden herkes aşı olsa ne olacak dikkat edilmedikten sonra..

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:37.