IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Sağlık Haberleri Sağlık Haberleri

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Nisan 2021, 17:17   #1
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Prof. Dr. İlhan: Şu an tatil zamanı değil

Prof. Dr. İlhan: Şu an tatil zamanı değil

Tam kapanma dönemini fırsata çevirip tatile gidecek olanlara uyarılarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, bu hareketliliğin vakaların artmasına yol açabileceğini söyledi.

Tam kapanma dönemini fırsata çevirmeyi düşünen yazlıkçılara uyarılarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, bu durumun, perşembe günü saat 19.00'da başlayacak kapanma öncesi hareketliliğin artmasına neden olacağını belirtti.

Vaka sayısını azaltmanın yolunun, kalabalıklarda bir araya gelmemek olduğunun alatını çizen İlhan, "Tüm bu kısıtlamalar, tüm bu yükü 83 milyon olarak sırtlanmamızın esas nedeni, vaka sayısını azaltmak. Devlet bu kadar önlem almışken, sağlık çalışanları 13 aydır görevinin başında, izin dahi kullanmamışken, açıkçası ben diğer vatandaşlarımızı da kurallara uymaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

"HERKESİN BULUNDUĞU YERDE SABİT KALMASI GEREKİR"

Tam kapanmanın tatil ve aile ziyareti gibi risk oluşturacak toplanmalar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. İlhan, "Şu an 'İzne gideyim', 'Tatile gideyim', 'Bayramda ailemin yanına gideyim' zamanı değil. Şu an geldiğimiz noktada herkesin çekirdek ailesi ile hareketliliği azaltarak, bulunduğu yerde sabit kalması ve kurallara uyması, sırası geldiğinde aşısını olması gerekir." dedi.

Seyahat ve hareketliliğin yoğun olması durumunda vaka sayılarının artmasının söz konusu olacağını ifade eden İlhan, "Önlemlerin perşembe günü başlatılması vatandaşların hazırlık yapması için süreci daha tehlikeli, riskli olacak şekilde değerlendirmesi için değil. Tüm vatandaşlarımızı olabildiğince kendi yerlerinde tutmak gerekiyor, çekirdek aile ile kısıtlamayı geçirmeye davet etmek gerekir. Hareketlilik ve kalabalık olan her yerin koronavirüs için risk oluşturduğunu bir kez daha vurgulamak gerekir." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İlhan: Şu an tatil zamanı değil

VAKA SAYISI 5 BİNLERE GERİLEYEBİLİR

Kapanmanın olacağı 17 günde vakaların tabloya nasıl yansıyacağını da değerlendiren İlhan, kısmi kapanmanın etkisinin yeni görülmeye başlandığını ve Perşembe gününden itibaren alınacak önlemlerin etkisinin 14 güne yakın bir zaman diliminde yansıyacağını söyledi. İlhan, kurallara uyulduğu takdirde tablonun 30 binlerden aşağı doğru 20 binlere, takiben 10 binlere, takiben 9-8 binlere, 5 binlere doğru yöneleceğini ifade etti.

Vakaların istenilen düzeyde düşmemesi durumunda tam kapanmanın devam edebileceğini ifade eden İlhan, vakaların düşmesi durumunda kısıtlamaların hafifletilebileceğini söyledi. 17 günlük sürecin sonuna doğru vakalardaki azalmanın değerlendirilip, ona göre tekrar karar verileceğini belirten İlhan, "Eğer vakalarda 10 binin altını görürsek 5 binlere yaklaşırsak bu şekilde devam da söz konusu olabilir, bir parça gevşetme de söz konusu olabilir ya da rakamlar istediğimiz seviyede gitmezse hem Sağlık Bakanlığı hem Cumhurbaşkanı'mız bunu değerlendirir, farklı yaklaşımlar da geliştirebilir. Ben kişisel olarak, rakamlardaki aşağı doğru gidişin süreceğine inanıyorum." dedi.

Bu kapsamda kurallara uyulmasının çok önemli olduğunun altını çizen İlhan, kapanma dönemini kalabalıkla bir araya gelme, gezme, aileler ile bir araya gelme, tatil beldelerinde vakit geçirme, ev kiralama gibi düşünmemek gerektiğini belirterek, "Çekirdek aile ile geçirdiği bir süreci, kapanmalara hepimizin samimiyetle uyduğu bir süreci yaşayabilirsek açıkçası 5 binli rakamlara doğru yaklaşabileceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.



Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 01 Mayıs 2021, 18:51   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Doğru demiş havayı sıcak bulupta öyle şeyler yapmasınlar olan bize olur.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:24.