IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


5Beğeni(ler)
  • 3 Post By Naz
  • 2 Post By Gozdek


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2021, 21:12   #1
Naz
Naz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Persona nedir?

İnsanda toplumun kendisinden beklenenlere uygun davranma eğilimi vardır. Tutkulu, bencil ve saldırgan çocuk, büyüdükçe bunlardan kendini “kurtarır” ama bunlar asla yok olmazlar, kişinin içinde yaşamaya devam ederler. Bireyin dış dünya ile ilişkilerinde uyum sağlaması ya da başa çıkabilmesini sağlayan sisteme PERSONA adı verilmektedir.

PERSONA, Carl Gustav Jung’un terminolojisinde egonun, gerçek kişiliğini ve yüzünü toplumdan saklamak amacıyla yarattığı bir dış çehredir; yani bir maskedir. Bu maske sayesinde insan gerçek doğasını, huyunu, mizacını, karakterini saklar.



PERSONA, çocukluk yıllarında ebeveynlerin beklentilerine uygun davranma ihtiyacından doğup gelişir. PERSONA geliştiremeyen kişiler kaba, huzursuz, vb. olarak dikkat çekerler. Ancak; PERSONA’ nın aşırı gelişmesi de kişiyi kendine yabancılaştırır. Çevredeki insanların “çok beyefendi”, “çok hanımefendi”, “çok saygılı”, “çok terbiyeli…” , “çok uyumlu”, “herkesle iyi geçinen” vs tanımlamaları aslında gerçek kişiliğe değil, PERSONA’ ya atıfta bulunur… Yani maskeye bakarak söylediğimiz sözlerdir bunlar…



İyi gelişmiş bir birey, iş ve sosyal ortamlarına ayrı ayrı uygun olan çeşitli PERSONA’ lara sahip olabilir. Burada sorun, PERSONA’ ya sahip olmaktan değil; onu, kişinin içsel yaşamının bir parçası haline gelip maskenin altındaki gerçek kişiliğimizi unutmamıza neden olmasıdır.

Gerçek biz, maskenin arkasındaki kişiliktir.

Alıntıdır.
________________

Too glam to give a damn
 
Alt 25 Nisan 2021, 21:35   #2
Standart

Bir bireyin %100 iyi olma ihtimali ile %100 kötü olma ihtimali olmadığına hemfikir olan arkadaşlarıma sesleniyorum. Yin yang konusuna değinmek gerekirse iyiliğin içindeki kötülük veya kötülüğün içindeki iyiliği de görmezden gelemeyiz. Ee si her birey kendi içindeki meleği taşırken bir okadar da şeytani yanı vardır. Bahsedilen Personalarınızı bunları örtmek yerine kullanmanız sizi ne tam anlamıyla iyi yapar ne de kötü. Sonuçta insanoğlu olduğunuzu unutup mükemmelliyetçi fikrinden bir tık uzaklaşmanız gerektiği algısını anlayabildiğinizde kendinizi de olduğunuz gibi kabul etmiş olursunuz. Tabi uğraşmak isteyene kdkxkd

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:32.