IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Haziran 2020, 17:26   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mutlu insanların 21 alışkanlığı

  1. Hayata değer verin. Her güne canlı ve sağlıklı başladığınıza şükredin. Hayata karşı çocuksu bir merak duygusu geliştirin. Yaşayan her şeyin güzelliğine odaklanın. Günlerinizi dolu dolu yaşayın. Küçük şeylerle kafanızı yormayın.
  2. Arkadaşlarınızı akıllıca seçin. Kendinizi; değerlerinizi ve amaçlarınızı paylaşan, mutlu ve pozitif insanlarla çevreleyin. Aynı etik değerleri paylaştığınız arkadaşlarınız, hayallerinize ulaşmada size yardımcı olacaklardır. Bu insanlar, size kendinizi iyi hissettirir ve ihtiyaç anında yardımcı olabilmek için her zaman oradadırlar.
  3. Düşünceli olun. Etrafınızdakileri oldukları gibi ve hayattaki yerleri ile beraber kabullenin. Kim olduklarına saygı duyun. Onlara nazik ve cömert bir tavırla yaklaşın. Karşınızdakini değiştirmeye çalışmadan, ihtiyaç anında yanında olun. Temasta bulunduğunuz herkesin gününü aydınlatmaya çalışan bir dost olun.
  4. Sürekli öğrenin. Kariyeriniz ve hobileriniz hakkındaki en son haberleri ve gündemi daima takip edin. Dans, kayak, sörf gibi ilginizi çekebilecek ve cesaret gerektiren şeyler yapmaya çalışın.
  5. Problemlerinizi yaratıcılıkla çözün. Kendinize acımayın. Bir sorunla karşılaştığınız anda çözüm üretmek için düşünmeye başlayın. Yolunuzdaki taşların ruh halinizi etkilemelerine izin vermeyin. Bunun yerine, karşılaştığınız her engeli pozitif bir değişim fırsatı olarak görün. İçgüdülerinize güvenmeyi öğrenin – hemen hemen her zaman doğrudurlar.
  6. Sevdiğiniz işi yapın. Çoğu istatistik çalışmaların yüzde 80'i, insanların işlerini sevmediklerini gösteriyor. Etrafta bu kadar mutsuz insan olmasına şaşmamak gerek. Hayatınızın önemli bir kısmını çalışarak geçiriyorsunuz; bu yüzden keyif alabileceğiniz bir kariyer seçin kendinize. Nefret ettiğiniz bir işten kazanacağınız ekstra para hiçbir şeye değmez. Hobilerinizle eğlenebileceğiniz vakitler yaratın ve özel ilgi alanlarınıza dair konularda takipte olun.
  7. Hayattan keyif alın. Etrafınızdaki güzellikleri görmeye vakit ayırın. Hayat, işten ibaret değildir. Bahçenizdeki gülleri koklamaya, sevgilinizle gün batımını izlemeye, sahilde küçük bir yürüyüş yapmaya vs. zaman ayırın. Şimdiki zamanda yaşamayı öğrenin ve buna değer verin. Geçmişte ya da gelecekte yaşamaya çalışmayın.
  8. Gülümseyin. Kendinizi ve hayatınızı aşırı ciddiye almayın. Hemen hemen her durumun içinde mizah bulabilirsiniz. Kendinize gülün – hiç kimse mükemmel değildir. Yerine göre gülümseyebildiğiniz zaman hayatı hafife almak da kolaylaşır. (gülmenin uygunsuz kaçabileceği, ciddiyet gerektiren durumlar da yok değil tabii.)
  9. Bağışlayın. Kin tutmak, kendinizden başka hiç kimseyi incitmez. Kendi akıl sağlığınız için çevrenizdekileri bağışlayın. Bir hata yaptığınızda, bunun bilincine varın, bundan ders çıkarın ve kendinizi affedin.
  10. Minnet edin. Minnettar bir tavır sergileyin. Şükür duyduğunuz her şeyi sayın – ufak ve önemsiz görünen şeyler de dahil. Evinizin, işinizin ve en önemlisi ailenizin ve arkadaşlarınızın değerini bilin. Onlara, hayatınızda oldukları için ne kadar mutlu olduğunuzu hissettirin.
  11. İlişkilere yatırım yapın. Tartışma anlarında bile sevdiklerinizin, onları ne kadar sevdiğinizi bildiklerinden emin olun. Onlarla zaman geçirerek, ailenizle ve dostlarınızla aranızdaki ilişkilerinizi besleyin ve geliştirin. Verdiğiniz sözleri tutun, destekleyici olun.
  12. Sözünüzün eri olun. Dürüstlük en iyi yöntemdir. Yaptığınız her harekette ve verdiğiniz her kararda önceliğiniz dürüst düşünce olmalıdır. Sevdiklerinize olduğu kadar kendinize karşı da dürüst olmanız en iyisidir.
  13. Meditasyon yapın. Meditasyon, sürekli aktif olan beyninize dinlenme fırsatı verir. Beyniniz dinlendiği zaman içerdiği enerji miktarı artar ve daha yüksek verimle çalışabilecek duruma gelir. Yoga, hipnoz, görselleştirme ya da sadece sessizce oturma… İçlerinden keyif alacağınız bir tanesini seçin ve bunu her gün düzenli yapabilmek için zaman yaratın.
  14. Kendi işinize bakın. Hayatınızı dilediğiniz gibi inşa edebilmeye konsantre olun. Kendinizle ve ailenizle ilgilenin. Başkalarının yaptıklarını ya da söylediklerini kafanıza çok takmayın. Dedikodulara kulak asmayın. Yargılamayın. Herkes hayatını istediği gibi yaşama hakkına sahiptir – siz dahil!
  15. İyimser olun. Bardağın dolu tarafına bakmaya çalışın. Karşılaştığınız her durumda pozitif yönler arayın; onlar her zaman oradalar – bazen bulması zor da olsa. Bazen ne olduğunu asla öğrenemeseniz de, her şeyin bir sebebi olduğunu unutmayın. Olumsuz düşünceleri uzaklaştırın. Diğerlerinden sıyrılıp kafanıza girmeyi başarabilen olursa, anında pozitif olanı ile değiştirin.
  16. Koşulsuz sevin. İnsanları oldukları gibi kabul edin. Sevginizi kısıtlayamazsınız. Sevdiklerinizin yaptıkları her şeyi onaylamasanız da onları sevmeye devam edersiniz.
  17. Israrcı olun. Asla pes etmeyin. Her soruna, sizi amacınıza bir adım daha yaklaştıracak bir basamak gözüyle bakın. Pes etmediğiniz sürece asla başarısız olmayacaksınız. Ne istediğinize odaklanın, gerekli becerileri edinin, başarıya götüren bir plan yapın ve harekete geçin. En mutlu olduğumuz an, değer verdiğimiz bir şeyin peşinde olduğumuz andır.
  18. İleri görüşlü olun. Değişimi mümkün olmayan şeyleri, oldukları gibi kabul edin. Mutlu insanlar, kontrollerinin ötesindeki durumlar üzerinde boşuna vakit harcamazlar. Bir insan olarak, sınırlarınızı kabullenin. Arzuladığınız sonuçları yaratarak kontrolü nasıl alacağınızı bulmaya odaklanın.
  19. Kişisel bakımınıza özen gösterin. Zihninize, bedeninize ve sağlığınıza dikkat edin. Düzenli kontroller yaptırın. Sağlıklı yiyin ve spor yapın. Bolca dinlenin. Çok su için. Zihninizi, ilginç ve heyecanlı oyunlarla meşgul ederek düzenli egzersizler yapın.
  20. Özgüveniniz tam olsun. Olmadığınız biri gibi olmaya çalışmayın. Sahtekarları kimse sevmez. Özünüzde kim olduğunuza odaklanın ve sevdiğiniz ya da antipati duyduğunuz şeyleri tanımlayın. Kim olduğunuza güvenin. Elinizden geleni yapın ve kendinizi ikinci plana atmayın.
  21. Sorumluluk alın. Mutlu insanlar, kendi hayatlarından yüzde 100 sorumlu olduklarını bilirler ve anlarlar. Tavırları, düşünceleri, ruh halleri, hisleri, hareketleri ve söylediklerinin sorumluluklarını alırlar. Bir hata yaptıklarında bunu ilk kabul eden yine kendileridir. Güne, mutluluk için gerekli sorumlulukları alarak başlayın. Kendi alışkanlıklarınızı geliştirmek için çalışın. Bahsettiğimiz bu alışkanlıkları günlük hayatınıza ne kadar dahil ederseniz o kadar mutlu olacaksınız.

Alıntı
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 14 Haziran 2021, 00:31   #2
» en güzel hikaye`m «
Güz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mutlu olmak, mutlu olmayı istemek kendini sevmekle alakalı.
Kendini tanıyan insan ne istediğini bilir, yeniliklere açıktır ve sonuç olarak mutlu olmayı da bilir.
Mutlu olmayı istemek bir seçimdir, kişi kendini yönlendirebilecek kadar akıllı olmayı seçerse mutlu da olur.

________________


Mutlu insanların 21 alışkanlığıanlayışı olan beni anlayışlı,
aptal olan ise aptal bulur. bence her ikisi de haklıdır.
Mutlu insanların 21 alışkanlığı
 
Alt 30 Aralık 2021, 23:47   #3
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hepsini uygulamak imkansız .

 
Alt 02 Ocak 2022, 09:25   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Şimdiki zamanda yaşamayı öğrenin ve buna değer verin. Geçmişte ya da gelecekte yaşamaya çalışmayın.

Anı yaşayıp mutlu olmak en güzeli

________________

~ E & B ~
 
Alt 02 Ocak 2022, 10:07   #5
Standart

Mutluluk inişleri ve çıkışları olan bir grafiğin herhangi bir noktasında alınan teğetin/türevin eğimidir.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 
Alt 07 Şubat 2022, 19:04   #6
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Özgüveniniz tam olsun.

Kesinlikle buna katılıyorum, en önemlisi

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 07 Şubat 2022, 19:06   #7
Standart

yasayarak ogrenenlerdenim ben nedense

________________

No MoRe DramA
 
Alt 07 Şubat 2022, 19:09   #8
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Mutlu olmam gerekiyor diye kendisini kısıtlayan insanlar "şunu yaparasam mutlu olurum, böyle davranırsam mutlu olurum" diye düşünüyorlar bence. Çünkü anlık şeydir mutluluk ya da mutsuzluk. Siz dışarıdan, hislerle anlarla oynayarak belli bir yere kadar bu durumu yönetebilirsiniz. Yönetmeye çalışmayı bırakıp yaşayın.

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 07 Şubat 2022, 19:21   #9
Standart

içinden 7'sini seç ve maceraya başla!

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 
Alt 07 Şubat 2022, 19:22   #10
Standart

İyimser olun. Bardağın dolu tarafına bakmaya çalışın. Karşılaştığınız her durumda pozitif yönler arayın

Fazlada iyimser olmamak gerek her şeyi bardağın dolu tarafından bakmamak gerek sonucu kötü oluyor

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:02.