IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


4Beğeni(ler)
  • 2 Post By eLsaa
  • 2 Post By aZze


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2023, 01:05   #1
Standart Kişilik ve Talih

Kişilik insanın davranış, duygu ve tutum alanlarında hayat boyu oldukça sabit kalan özellikler bütünüdür. Şans ve talihin kişilikle ilgisi olup olmadığı konusu bilim adamlarının ilgisini çekmiştir. Acaba benzer biçimde davranan ve düşünen insanlar, talihleri açısından da benzerlik gösterirler mi?

Bugün yaygın olarak kullanılan 5 faktör kuramı açısından kişilik ve talih arasındaki ilişki incelenmiştir. Geçimlilik ve tedbirlilik boyutlarında kendilerini şanslı ve şanssız sayan insanlar arasında fark bulunamamıştır. Ancak dışa dönüklük, yeniliklere açık olmak ve asabiyet açısından değerlendirildiğinde, kendilerini şanslı kabul eden insanlarla, şanssız kabul edenler arasında anlamlı farklar bulunmuştur.

Gergin ve asabi olmak, insanın karşısına çıkan fırsatı algılamasını zorlaştırmaktadır. Talihli insanlar daha sakin oldukları için fırsatları daha rahat görebilmektedirler. Bu kişilerin fırsatları fark etmeleri, dünyaya daha esnek bakmalarının sonucudur.

Yeni deneyimlere açık olmayı, yeni yerler, yeni yollar denemekten hoşlanmayı, kural ve geleneklerin dışına çıkmayı seven kişileri tanımlayan yeniliğe açıklık boyutu, kendini şanslı olarak tanımlayan insanlarda, şanssız olarak tanımlayanlara kıyasla çok daha baskındır. Bu durum hayatlarında karşılaştıkları fırsatları artırmalarına yardımcı olmaktadır. Talihli insanlar hayatlarındaki şanslı tercihleri, farklı kapıları çalma, farklı yollar deneme girişimlerinden sonra elde etmişlerdir.

Benzer şekilde, yeni ve farklı insanlarla ilişki kurmak, yeni deneyimlere açık olmakla birleştiğinde, kişiye farklı seçenekler sunmakta, farklı imkanlar vermektedir.


RadyoKeyfi - BaLLaSohbet - SohbetRadyo - YerLiOkey
 
Alt 17 Mayıs 2023, 11:00   #2
MobilOkey.Org
aZze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gergin ve asabi olmak, insanın karşısına çıkan fırsatı algılamasını zorlaştırmaktadır. Talihli insanlar daha sakin oldukları için fırsatları daha rahat görebilmektedirler. Bu kişilerin fırsatları fark etmeleri, dünyaya daha esnek bakmalarının sonucudur.



Ne güzel ifade etmiş :)(

________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:05.