IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Stolichnaya
  • 1 Post By aZze


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Mayıs 2023, 01:03   #1
Standart Şans ve Talih

Şans bütünüyle irademizin dışında gelişen bir olaydır. Şansa doğrudan müdahalemiz söz konusu değildir. Her yazı-tura atıldığında şans yüzde 50’dir. İnsan şansa müdahale edemez ancak talihini kendi yaratır. Talihli kişilerin başına şans kuşu daha fazla konar. Örneğin, hayatlarında önemli rol oynayan insanlara daha sık tesadüf ederler. Buna karşılık talihsiz kişiler için, bunun tam tersine, şansın söz konusu olduğu durumlarda kader ağlarını onlara karşı örer. Kendi hataları olmayan kazalara uğrarlar, aşk hayatlarında, kariyer gelişimlerinde olmayacak şanssızlıklar onları bulur.

Yapılan araştırmalar hayattan alınan doyumun, zaman içinde oldukça sabit bir çizgi izlediğini, mutluluk ve yaşam kalitesi ile çok yakından ilişkili olduğunu ortaya koymuştur. Wiseman’ın yaptığı araştırmada, kendilerini talihli sayanların, yukarıdaki 6 kriterde de yüksek puan aldığı bulunmuştur. Talihli insanlar hayatlarından memnun ve mutlu kimselerdir. Bu noktada akla şöyle bir soru gelmektedir Acaba bu insanlar hayatlarından memnun oldukları için mi talihlidirler, yoksa talihli oldukları için mi hayatlarından memnundurlar?

İngiltere’de yapılan bir araştırmada ise, kendilerini talihli ve talihsiz olarak değerlendiren insanlara loto oynatılmış ve talihli grubun en çok seçtiği numaralara isabetin sıfır olduğu görülmüştür. Yine aynı araştırma sonucunda talihli ve talihsiz grubun zeka testlerinde fark bulunamamıştır. Acaba gerçekten halk arasında çoğunlukla inanıldığı gibi talih, doğaüstü güçlerle, bizim bütünüyle dışımızda mı meydana gelmektedir? Talih bazen yanımızda olur, bazen de karşımızda.


RadyoKeyfi - BaLLaSohbet - SohbetRadyo - YerLiOkey
 
Alt 16 Mayıs 2023, 01:06   #2
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kalemine sağlık .

 
Alt 17 Mayıs 2023, 11:01   #3
MobilOkey.Org
aZze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık 💞

________________

Çekme, Cennetimin Pencerelerine perde.
Kaldır! Göz kapaklarını
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:53.