IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   qöLge (https://www.ircrehberi.net/qolge/)
-   -   Bir canlıyı kaç şekilde öldürebiliriz? (https://www.ircrehberi.net/qolge/84947-bir-canliyi-kac-sekilde-oldurebiliriz.html)

qöLge 03 Eylül 2021 11:07

Bir canlıyı kaç şekilde öldürebiliriz?
 
Başlığa bakınca qölge katliama mı başlayacaksın veya hayırdır savaşa mı gidiyorsun diyenleriniz olabilir. Sorumun amacı tabii ki bu değil. Bir canlıyı fiziksel olarak ortadan kaldırmak ona işkence yapmak veya zarar vermek katiyen değil. Sosyal bir yaraya parmak basmak sadece.
Gelelim sorunun cevabına: Bir insanı öldürmek demek onun yaşamla bağını kesmek demektir. Yada yaşama sevinci olan bağını kesmek. Bu bazen bir bakışla bazen bir sözle bazen bir tutumla bazen de üşengeçliklerimizle bile olabilir. Misallerle açıklayalım isterseniz. Sizi seven arkadaşınızın veya sevgilinizin eşinizin sevgisini, aşkını ilgilisizliğinizle, soğukluğunuzla öldürürsünüz. Emrinizde çalışan birinin sadakatini hakkını vermeyerek, aşağılayarak öldürürsünüz. Sizi görünce koşup üzerinize atlayan evcil hayvanınızı ihtiyaçlarına lakayt kalarak öldürürsünüz. Baktığınız bitkileri sulamayı unutunca yada savsaklayınca öldürürsünüz. Öğretmenseniz öğrencinizin kabiliyetlerini körelttiğinizde, görevinizi iyi yapmadığınızda, onun öğrenme isteğini öldürürsünüz. Bir hakim iseniz haksızlığa meydan verdiğinizde adaleti öldürürsünüz. Bir din görevlisi iseniz dini yolsuzluğa alet edip dindenmiş gibi yalancı fetvalar verirseniz insanların dini bağlarını öldürürsünüz. Size güvenen insanları yarı yolda bırakırsanız güveni öldürürsünüz. Size verilen maddi olanakları yanlış yerlerde kullanırsanız kalkınmayı gelişmeyi öldürürsünüz. Üreten insanların ürünlerine değer vermezseniz çalışmayı öldürürsünüz. Müşterisiz meta zayi olur çünki. Üretimi bitirirsiniz. EEE nolacak ki bunlar ölürse demeyin bunlar ölürse katliam başlar, düzen gider,bağlılık gider anarşi gelişir. Ne toplum kalır ne topluluk ne de aile. Ve emin olalım ki öldürdüğümüz kadar da ölürüz.

Not: Buradaki son makalemdir. Bundan sonra yalnızca diğer editör arkadaşlarımı ve yazmayı seven kelamına kalemine yön veren dostların yazılarını destekleyeceğim. Ne oldu diye sormayın bende bir şeyler öldü dostlar.

Lyra 03 Eylül 2021 11:13

Anlam veremediğimiz şeyler oluyor evet. Fakat her anlam veremediğimiz şey anlamsız olmuyor. Duygusal çöküşten bahsetmeniz ne hoş olmuş. Kaleminiz daim olsun lütfen ( notu okumamışım sayın )

Hesna 03 Eylül 2021 11:19

Beş parmağın beşi de bir olmaz der eskiler
Kendimize benzettiğimiz kadar yanıldıklarımız da var
Kimi güldürür
Kimi öldürür
Bu hep böyle değil mi zaten
Emeğinize sağlık

Hayırlısı

Sim 03 Eylül 2021 15:07

öldürdügümüz kadar da ölürüz.. ne dogru.

emeginize saglik..

xena 05 Eylül 2021 12:40

" Öğretmenseniz öğrencinizin kabiliyetlerini körelttiğinizde, görevinizi iyi yapmadığınızda, onun öğrenme isteğini öldürürsünüz"

Yazmış olduğun gibi, doğru yerden isabet etmişsin canım benim
Not kısmı; geçici olduğunu düşünüyorum.

Emeğine sağlık canım , öpüyorum seni .

ZaLim 05 Eylül 2021 23:48

''oysa herkes öldürür sevdiğini'' demiş Oscar WİLDE
''masum değiliz hiç birimiz'' demiş Sezen AKSU
sizin de deyiminizle kaç cinayet var yüreğimizde,
geçmişimizde kim bilir kaç kişinin yıktık hayallerini,
Yada kaç yürek yaktı umutlarımızı...

Stolichnaya 05 Eylül 2021 23:49

Şeklen İzah'ı Zor .

Artist 06 Eylül 2021 10:24

Kelam ve kaleminize sağlık

Siyah 07 Eylül 2021 10:14

Daha çok @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yazısı okumak isterdik halbuki. Afili bir son yazı olmuş.

Beatrice 07 Eylül 2021 11:58

Wauww dedirten bir iç döküm olmuş


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:06.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi