IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Programlama C , C# , C++ , Java , Python , Php , Javascript , Matlab Örnekleri

9Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By She
  • 3 Post By karpuz
  • 1 Post By SosiN
  • 1 Post By Mix


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Temmuz 2021, 19:27   #1
Standart Python Nedir ?

Son yıllarda popülaritesini giderek artıran Python, çok sayıda büyük şirket tarafından da kullanılıyor. Python’un bu önlenemez yükselişi günümüzde çok sayıda insanı Python programlama dili öğrenmeye yöneltiyor. Dijital çağın en önemli trendleri arasına girmeye başlayan Python programlama dilini öğrenerek çok sayıda çalışma yapmanız ve çeşitli yararlar sağlamanız mümkün.

Python Nedir ?

Python Nedir?

“Python’u kim buldu?” sorusunun karşılığı olarak karşımıza Guido Van Rossum ismi çıkıyor. 90’ların başında, Hollanda’da yaşayan Rossum tarafından geliştirilen programlama dili olan Python, sanılanın aksine adını yılandan değil, yazılımcının sevdiği bir gösteriden alıyor. Yüksek seviyeli, nesne yönelimli, modüler, etkileşimli ve yorumsal bir dil olan Python, çok sayıda işi az kod satırı kullanarak yapmayı sağlıyor.

Programlama dilleri, insan mantığı ile makine mantığı arasında bir köprü görevi görüyor. Bir programlama dilinin makine mantığına yaklaşabilmesi demek, makine üstünde çok daha hızlı çalışacağı anlamına geliyor. Fakat makine mantığına çok fazla yaklaşmak da insan mantığından epey uzaklaşmayı gerektiriyor. Bu durumda da insanlar için bu dili öğrenmek çok zor bir hale geliyor.

Python Nedir ?

ir programlama dili makine mantığından uzaklaşıp insan mantığına yaklaştıkça yüksek seviyeli bir dil olarak adlandırılmaya başlıyor. Bu nedenle de Python yüksek seviyeli bir dil olarak geçiyor ve pek çok programlama diline göre de öğrenmesi çok kolay oluyor. Masaüstü uygulamaları, görselleştirme uygulamaları ve web uygulamaları rahatlıkla Python ile yazılabiliyor.

Python Ne İçin Kullanılır?

Python programlama dilini çok farklı amaçlar için kullanmak mümkün. Öncelikle Python’un Salt ve Ansible gibi araçlarda sistemsel gereksinimleri ve yapılandırmayı sağlayan, web tarayıcıları ya da uygulama GUI’leri ile etkileşimleri otomatik bir hale getiren özellikleri bulunuyor. Yani Script oluşturmak ya da otomasyon yapmak Python mevzubahis olduğu zaman buz dağının yalnızca görünen kısmı olarak kalıyor.

Python neden kullanılır?” sorusunun en önemli cevaplarından bir tanesi uygulama programlama çalışmaları yapılabilmesi oluyor. Python kullanarak çoklu platformlara GUI uygulamaları ve konsol uygulamaları oluşturabilirsiniz. Hatta bunları bağım kurulum dosyaları olarak da kullanabilirsiniz. Python ile oluşturulmuş bir Script tek başına binary serisi oluşturamasa da üçüncü taraf programlarla bu durum imkansız olmaktan çıkıp mümkün bir hale getirilebiliyor.

Python programlama dili, makine öğrenimi ve veri bilimi konusunda da önemli bir yere sahip. Bilindiği üzere günümüzde IT için sofistike olan veri analizleri önemli bir konu haline geliyor. Özellikle bu durumda Python, çok elverişli bir programlama dili oluyor. Çünkü Python’un arayüzünde bulunan kütüphanelerin pek çoğu veri bilimi ve makine öğrenimi konusunda elverişli.

Python Nedir ?

Python kullanarak web servisleri ile RESTful API’leri kodlamak da mümkün oluyor. Python içindeki yerel kütüphaneler, üçüncü parti yazılımlarla bir araya geldiğinde ortaya yalnızca birkaç satır kod ile yazılmış çok hızlı bir web sitesi yönetimi oluşturulabiliyor. REST API’lerin uygun kod bloklarıyla oluşturulması halinde veri yürütme olayı hızlı bir şekilde yapılabiliyor.

Özellikle Python’daki son güncelleme, asinkron operasyonlarını da daha güçlü bir yapıya dönüştürüyor. Doğru kütüphaneler kullanılarak sitelerde saniyeler içinde binlerce kod istemine karşılık veri akışları sağlanabiliyor. Bunun yanı sıra Python, meta programlama ve kod derlemesi konusunda da çalışabiliyor. Özellikle diğer dillerle karşılaştırıldığı zaman, tüm modeller ve kütüphaneler nesne olarak görev yapıyor.

Bu da Phtyon’un etkili bir kod derleyici olmasına yardımcı oluyor. Kendi kod özellikleriyle yazılan uygulamalar manipüle edilerek diğer diller ile yazılması zor ya da imkansız olan uygulamalar, çok daha kolay bir şekilde yazılabiliyor. Ayrıca çoklu platform uygulamaları oluşturabilmesi de çeşitli kod derleyici sistemlerinde etkin Python kodları oluşturabilmek adına uygunluk yaratıyor.

Python, yapışkan kod olarak da kullanılabiliyor. Glue code olarak da adlandırılan Python, bu unvana C dilinin kütüphanesinde yer alan kodlarla ortaklaşa bir yapı oluşturup etkin şekilde program yapabilmeye yardım ettiği için alıyor. Dolayısıyla Python, makine öğrenimi ve veri bilimi konusunda eşsiz bir alternatif olarak ön plana çıkıyor.

Neden Python Kullanılmalıdır?

Öncelikle Python kullanmak için en geçerli sebeplerden bir tanesi programlama dilinin açık kaynaklı ve daima ücretsiz olmasıdır. Ayrıca sadeliği nedeniyle diğer programlara oranla çok basit olduğundan hiçbir zaman kaybı yaşamadan hızlı şekilde öğrenilebiliyor. Bunun yanı sıra Python ile karmaşık diller basitleştirilebiliyor ve akla gelen herhangi bir fikir, hızla hayata geçirilebiliyor.

Python Nedir ?

Bunun yanı sıra Python, hem yeni başlayanlar hem de uzmanlar için çokça avantajı içerisinde barındırıyor. Yeni başlayanlar için Python gibi bir dili öğrenmek ve kullanmak çok kolay oluyor. Bu, bir sonraki aşamaya hızla geçmek için daha fazla istek ve zaman bırakıyor. Yeni başlayanlar karmaşık programlama dillerini öğrenebilmek için fazla zaman harcıyorlar veya yolun yarısında vazgeçiyorlar.

Aynı zamanda profesyoneller tarafından da Python, uygulanabilirliği fazla ve kullanım çerçevesi geniş olduğu için tercih sebebi oluyor. Adı fazla duyulmamış olmasına rağmen yazılımcılar arasında epey popüler olmakla beraber oldukça yaygın şekilde kullanılıyor. Github projelerinin büyük çoğunluğunda Python kullanılıyor. Github ve Tiobe Index gibi programlama örnekleri sıralanan sistemlerde, Python tabanlı olanlar üst sıralarda yer alıyor.

Ayrıca Python’un kullanım alanları, en küçük işletim sistemlerinden tutun da en büyük işletim sistemlerine kadar çok sayıda OS tarafından destekleniyor. Hatta internetteki büyük yazılım kütüphanelerinin ve API destekli servislerin de muhakkak Python tabanlı wrappers veya bindingsleri oluyor. Bu yüzden Python, bütün bu servislerle rahatça arayüz oluşturabiliyor ya da bu kütüphaneleri direkt olarak kullanabiliyor.

Python, diğer yazılım dilleri arasında en hızlı programlama dili olarak görülemiyor olsa da çoklu platformlarda kullanılabilmesi yönü ile daima bir adım önde durabiliyor. Her ne kadar pratik Python dersleri sayesinde öğrenmesi kolay bir dil olarak geçse de asla basit bir dil olmuyor. Çünkü Python, web hizmetleri ve bağımsız uygulamalar bakımından kaliteli yazılımlar oluşturuyor.

Python diğer programlama dilleri ile kıyaslandığı zaman çok daha sade olduğu için çok daha kolay öğreniliyor. Ayrıca çok daha hızlı olduğundan öğrenme ve kullanım aşamalarında zaman kaybı yaratmıyor. Aynı zamanda Python kullanırken ayrı bir derleyiciye ihtiyaç duyulmuyor. Daha düzenli bir kod dizilimi bulunduğundan insanlar kolayca okuyabiliyor ve anlayabiliyor.

Python; Windows, Linux, Mac, Symbian ve Unix gibi çok sayıda işletim sistemiyle uyumlu bir şekilde çalışabiliyor. Bu platformlar içinde ağ ve ara birim programlaması, veritabanı ve uygulama yazılımı gibi farklı alanlarda rahatça kullanılabiliyor. Hatta büyük yazılımların çok seri biçimde programlanması gerektiğinde de C ya da C++ gibi dillere oranla çok daha kullanışlı bir ortam yaratıyor.

Python’un Eksik Kalan Özellikleri

Python programlama dili, kaliteli uygulamalar yazabilmek için çok elverişli ve kullanışlı olsa da elbette bazı eksiklikleri ya da yeterli gelmediği alanlar da oluyor.

Örneğin; yüksek düzey bir programlama dili olması onu sistem düzeyindeki programlamaları yapmak konusunda elverişsiz bırakıyor. Aynı zamanda platformlar arasındaki bağımsız binary dosyaları için çağrı yapılan durumlarda da ideal olmuyor.

Python ile Linux, Windows ve MacOS iletişim sistemlerine bir uygulama geliştirmek mümkün olsa da oluşturulan bu uygulama çok görkemli olamıyor. Python’da daima hız ön planda bulunduğundan ağır programlarda da işlevsellik aramamak gerekiyor. Eğer böyle bir işlevsellik arıyorsanız eski programlama dilleri olan C ve C ++ gibi dillere yönelebilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.

Konu ExCaLuBuR tarafından (11 Mart 2023 Saat 00:15 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 18 Temmuz 2021, 19:29   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

„adını yılandan değil, yazılımcının sevdiği bir gösteriden alıyor“ gülesim geldi burayi okuyunca.
paylasim icin tesekkürler emegine saglik

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 18 Temmuz 2021, 19:30   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Adı gibi teknoloji çağında tüm dünyayı python gibi sarıp kasıp kavurdu ve bu işlerle alakalı iseniz kesin ögrenilmesi ve tecrübe sahibi olunulması gerekiyor. Emeğine sağlık

________________

Python Nedir ?
 
Alt 18 Temmuz 2021, 19:42   #4
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık paylaşım için teşekkür ederiz

________________

~ E & B ~
 
Alt 28 Temmuz 2022, 10:34   #5
Standart

Paylaşımı yapan arkadaşa teşekkürler. Bayağı güzel anlatmış etraflıca. Ben de birkaç ek yapayım:) Python çok kolay öğrenilen bir yazılım dilidir arkadaşlar. Birçok alanda da kullanabiliyorsunuz zaten bu yüzden çok popüler. Özellikle oyun programlamada işinizi görür. Öğrenmek zor mu diye düşünmeyin, gözünüz korkmasın:)

 
Alt 28 Temmuz 2022, 10:37   #6
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

________________


Python Nedir ?
 
Alt 28 Temmuz 2022, 18:40   #7
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok sevdiğim dildir, emeğine sağlık.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:33.