IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Özel Günler (https://www.ircrehberi.net/ozel-gunler/)
-   -   Hocalı Katliamı ( Xocalı soyqırımı ) 29 yaşında (https://www.ircrehberi.net/ozel-gunler/59331-hocali-katliami-xocali-soyqirimi-29-yasinda.html)

Sterben 26 Şubat 2021 09:37

Hocalı Katliamı ( Xocalı soyqırımı ) 29 yaşında
 
Hocalı Katliamı (Azerbaycan türkçesinde: Xocalı soyqırımı), Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycanlı sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır.
29 yıl önce bugün 26 Şubat 1992 tarihinde Hocalı katliamı yaşandı. Hocalı katliamında Ermeni güçleri, birçok kişiye ağır işkencelerde bulundu. Çocuk, kadın fark etmeden gerçekleştirilen katliamda, 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

İnsanlık dramı olarak görülen Hocalı katiamının gerçekleşmesinin üzerinden 29 yıl geçti. Hocalı Katliamı, Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbahcanlı sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayıdır. Ermeni güçlerinin 1991’in sonlarına doğru ablukaya aldığı Hocalı, 936 kilometrekarelik alana sahipti. 2 bin 605 ailenin, 11 bin 356 kişinin yaşadığı bir kasaba olan Hocalı’da Aralık 1991’de Karabağ’ın başkenti olarak kabul edilen Hankendi şehrini işgal eden Ermeniler daha sonra Hocalı’yı hedef aldı.
“Memorial” İnsan Hakları Savunma Merkezi, İnsan Hakları İzleme Örgütü, The New York Times gazetesi ve Time dergisine göre katliam, Ermenistan'ın ve 366. Motorize Piyade Alayı'nın desteğindeki Ermeni güçleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, Karabağ Savaşında Ermeni kuvvetlere komutanlık yapmış Ermenistan eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Markar Melkonyan'ın aktardığına göre kardeşi Monte Melkonyan, katliamın Ermeni güçler tarafından yapılan bir intikam olduğunu açıklamıştır.
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı Katliamı'nı Dağlık Karabağ'ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir.
Azerbaycan Cumhuriyeti'nin resmî açıklamasına göre saldırıda 106'sı kadın, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycanlı hayatını kaybetmiştir.
Hocalı katliamında yaşanan vahşet sivillerin dilinden böyle anlatıldı:
"Ermeniler bir kadına ve kundaktaki bebeğine saldırdılar. Bebek çok ağladığı için annenin göğsünü keserek bebeğin ağzına tıktılar."
"Bir annenin gözünün önünde çocuğunu ortadan ikiye bölerek, evladının kanlar akan yarım tarafı ile başına vura vura delirttiler"
"Babasının gözü önünde kızına ermeniler sıra ile tecavüz ettiler"
"Kızının gözleri karşısında babasının kafasını keserek top gibi yuvarladılar"
"Bir çocuğun derisini yüzdüler, kan kaybından ölmesini zevkle izlediler"
"Hamile kadınların karnını yararak bebeğini almış, karnına kedi bağlamışlardı"
"Erkeklerin cinsel organlarına vuruyorlardı, türklerin soyu kesilsin, onlardan dünyaya çocuk gelmesin diye."
"Türk kadınlara tecavüz edip, hamile kalmalarını bekliyorlardı. Türk kadınlar ermeni çocuklar doğursun diye."
Bu vahşete tüm dünya susmakta. Böylesine bir insanlık dramını gözardı etmekte herkes. Peki insanlık, insan hakları, siviller, savunmasız ahali ve.b kelimeler bu dünyada ne ifade ediyordu? Ben söyleyeyim: "HOCALI"
Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Security-Bot 26 Şubat 2021 09:48

Neyse ki geçte olsa intikamı alındı o insanların. Karabağ yeniden özgürlüğüne kavuştu.

Elyanura 26 Şubat 2021 10:00

Bu nefret hic bitmiycek.Topraklarimizi geri almis olabiliriz evet ama o gün orda o vahşete ugrayanlari geri getiremeyiz.Dunya bu vahsete sustu.Nedenmi çünki bu vahşi canlılardan zerre farkları yok.Azerbaycan ne Xocalı soyqırımını ne gence faciesini hicbirini unutmuycak.Yeni nesiller bu tarihle buyuyucek.Ve ermenilerin kökü kuruyana kadar asla ama asla durmak yok.Ne çocuğuna acımak var ne yaşlısına nede gencine.Canları cehenneme.

Lareina 26 Şubat 2021 10:04

Mekanları cennet olsun.
Nice can,nice acı.
Hiç birşey de telafi etmez kolay kolay.

ZeyNa 26 Şubat 2021 10:07

Mekanları cennet olsun.

Sim 26 Şubat 2021 10:22

Mekanlari cennet olsun

She 27 Şubat 2021 15:05

Ruhları şad olsun.

Zeytin 27 Şubat 2021 15:16

Nur içinde yatsınlar, mekanları cennet olsun.

Ecren 27 Şubat 2021 15:59

29 yıldır Türklüğün kanayan yarası.
Ruhları şad, mekanları cennet olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:37.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi