IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim Özel eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

10Beğeni(ler)
  • 1 Post By Lyra
  • 1 Post By Publisher
  • 4 Post By Prencies
  • 3 Post By Sim
  • 1 Post By Reyhan


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2021, 11:13   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Zekanızı Olduğundan Daha Düşük Gösteren 8 Davranış

Kişilerin hal ve hareketlerinin onların özellikleri hakkında fikir verdiğini hepimiz biliyoruz, değil mi? Mesela; bir ortama girdiğinizde boş boş konuşan, olur olmaz her şeye gülen, etrafına anlamsız gözlerle bakan biri hakkında ne düşündüğünüz sorulsa büyük ihtimalle olumlu sıfatlar hariç hepsini kullanırsınız. Belki düşüncelerinizde yanılıyorsunuzdur; ama o an için aklınızda sadece “aptal, boş, sevimsiz” gibi sıfatlar belirmiştir. Tam tersine, bazıları hakkında da çok iyi şeyler düşünmenize rağmen onları tanıma fırsatı buldukça, düşüncelerinizde pek de haklı olmadığınız gerçeğiyle karşılaşırsınız. Tabii, her iki durumda da ancak o kişiyi yakından tanıma fırsatı bulursanız hakkındaki gerçekleri öğrenebilirsiniz.

Zekanızı Olduğundan Daha Düşük Gösteren 8 Davranış
Kötü Giyinmek!

Evet, daha az zeki görünmek istemiyorsanız, ilk başta giyim kuşamınıza çeki düzen vermelisiniz. Çünkü insanların sizin hakkınızda fikir edinmek için bakacağı ilk yer kıyafetlerinizdir. Sonuçta üzerinizdekiler tamamen sizin tarzınızı yansıtacaktır. İşte bu nedenle, zeki insanların nasıl giyindiklerini düşünerek kıyafetlerinizi dikkatlice seçmelisiniz. Çok abartıya kaçmadan, hem sade hem şık hem de kaliteli kıyafetleri seçmelisiniz. İnsanlar size baktığında giyiminizi kuşamınızı çok önemsemediğinizi, ama yine de “tarz” olmayı başardığınızı düşünmeliler!

Evet, daha zeki görünmek için insanların üzerinde kesinlikle bu etkiyi yaratmalısınız. Onların aklında “hımm doğal görünüyor, demek ki kıyafetmiş aksesuarmış bu tarz şeylere çok takılmıyor; ama yine de çok şık olmuş” gibi düşünceler uyandırmalısınız. Sonuçta modaya uyacağım diye kendinizi saçma sapan kıyafetler içine sokmaz, hiç yakışmadığı halde kısa paçalı pantolonlar, dar bodyler giymez, garip saç şekilleriyle dışarı çıkmazsanız kendiniz için büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

Zekanızı Olduğundan Daha Düşük Gösteren 8 Davranış
Çok Konuşmak!

Zekanızı olduğundan daha düşük hareketlerden bir tanesi de bu! Yani olur olmaz her lafa karışmak! Diğer bir deyişle burada “çok konuşan boş konuşur” atasözünün doğruluğunu görüyoruz da diyebiliriz. Sonuçta; zeki insanların sadece gerekli olduğu durumlarda konuştuğunu, kısacası az; ama öz konuştuklarını hepimiz biliyoruz. Durup durup bomba gibi bir yorum yapan ve söylediği her lafını önceden düşünen zeki insanların ağzından çıkanlar bu nedenle diğerlerine göre çok daha önemlidir. Çünkü onlar olur olmadık her lafa karışmayıp, çenelerini boş laf etmek için yormazlar. Bu nedenle, daha az zeki görünmek istemiyorsanız gün içinde sarf ettiğiniz kelime miktarını azaltıp zihninizde oluşturduğunuz cümle miktarını arttırmayı denemelisiniz.

Zekanızı Olduğundan Daha Düşük Gösteren 8 Davranış
Az Konuşmak!

Aynı şekilde, çok az konuşmak da sizi daha az zeki gösterecektir. Yani burada dengeyi siz kurmalısınız. Girdiğiniz bir ortamda hiçbir lafa karışmayıp insanları boş gözlerle izlerseniz, insanlar sizin hiçbir konuda edecek bir lafınız olmadığını, kaba tabirle birazcık “mal” olduğunuzu düşüneceklerdir. İşte bu yüzden, konuşmadığınız zamanlarda bile etrafa anlamlı gözlerle bakmalı, düşünüyormuş gibi görünmeli, o konu hakkında hiçbir fikriniz olmasa bile başkalarının yorumlarını derleyerek bir şeyler söylemelisiniz. Kısacası çok az konuştuğunuzda insanlar tarafından ya çok kaba, ya çok çekingen ya da aptal olarak görülürsünüz. Bu nedenle mutlaka söyleyecek bir şeyler bulmalı, hiçbir şey bulamıyorsanız yorum yapanlara akıllıca sorular yöneltmeyi denemelisiniz.


Zekanızı Olduğundan Daha Düşük Gösteren 8 Davranış

Kelimeleri Yanlış Kullanmak!


Evet, günümüzde anlamını bilmeden kelime kullanan, üstelik bir de bunları hiç olmayacak yerlerde söyleyen o kadar çok insan var ki! Daha zeki, daha havalı görüneyim derken kendini aptalca gösteren bu insanlar yabancı sözcük kullanımını marifet sayıyor. Yani bari kullanıyorsunuz, doğru yerde doğru şekilde kullanın ama değil mi? Sonuçta olduğunuzdan daha az zeki görünmek istemiyorsanız, anlamını bilmediğiniz kelimeleri kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Saçma sapan yerlerde, hiç olmayacak söz öbekleriyle, deyimlerle anlatımınızı süslemek yerine; bildiğiniz sözcüklerle kendinizi kasmadan konuşmayı öğrenmelisiniz. Eğer ille de yabancı ya da duyulmamış kelimeler kullanmak istiyorsanız, o zaman anlamlarını iyice bir öğrenip havanızı öyle atın derim.

Sıradan Görünmek!

Çoğunluğun fikrine katılmak, hiçbir farklılık yapmamak, diğer bir deyişle koyun gibi size söylenilen ya da dayatılan her şeyi kabul etmek de daha az zeki görünmenize neden olacaktır. Çünkü zeki insanlar kendi fikirlerini anlatabilen, onları sonuna kadar savunabilen, özgür ve asi ruhlu insanlardır. Eğer siz sürekli çoğunlukla birlikte hareket ediyor, hayatınızı diğer herkes gibi sıradan yaşıyorsanız, o zaman aynı şekilde zekanızın da ortalama bir seviyede olduğu düşünülecektir. Bu yüzden, arada sırada sürüden ayrılmaktan çekinmeyin. Korkmayın, sizi kurtun kapacağı tamamen bir şehir efsanesidir.

Farklı Fikirlere Açık Olmamak!

Basmakalıp düşünceleri benimser, yıllardır inanılan ve savunulan bir şeyin hep öyle kalması gerektiğine inanırsanız; doğal olarak sıradan bir zekaya sahip olduğunuz düşünülür. Hatta bunun ötesinde “geri kafalı, cahil, düşünemeyen…” gibi sözcüklerle birlikte anılırsınız. İnsanların sizin zeki olduğunuzu düşünmelerini istiyorsanız, o zaman yeni fikirlere açık olduğunuzu onlara göstermelisiniz. Ancak doğruluğuna inandığınız düşünceleri sonuna kadar savunmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Çünkü önünüze sunulan her düşünceyi benimsediğinizde, bu kez de “her söylenileni kabul ediyor” diye anılarak yine zekanızdan şüphe duyulmasına neden olursunuz. Sonuçta, aradaki dengeyi korumak için nasıl davranmanız gerektiğinin kararını siz vermelisiniz. Bir şeyi reddediyorsanız, neden olduğunu açıklayabilmeli; ama emin olmadığınız noktalarda da şöyle bir duraksamalısınız.


Çok Uyumak!

Çok uyuyan insanların “tembel” olarak anıldıkları doğru! Ama bunun yanında bir de “aptal ya da çok zeki olmayan” biçiminde anıldıklarını da biliyoruz. Çünkü zeki insanların geneline baktığımızda, onların günün 8-10 saatini uyku için harcamadıklarını görüyoruz. Yani, ne kadar zeki olduğunuzu başkalarının da bilmesini istiyorsanız o zaman az uyumalı ve bununla da yetinmeyip az uyuduğunuzu dışarıya da belli etmelisiniz. Diğer bir deyişle, torba torba olmuş göz altlarınız ve kızarık gözlerinizle etrafa uykulu gözlerle bakmaktan çekinmemelisiniz. Ama yok, “ben hayatta uykusuz yapamam diyorsanız da en azından bunu belli etmemelisiniz. Bir yerde otururken “akşam 10’da bir yatmışım ertesi gün öğlene kadar kımıldamadan uyumuşum” demek zorunda değilsiniz sanırım, öyle değil mi?


Zekanızı Olduğundan Daha Düşük Gösteren 8 Davranış
Gündemden Haberdar Olmamak!

Herkesin konuştuğu o çok satan kitaptan, gişe rekorları kıran filmden, dünya turnesine çıkmış ünlü müzik grubunun ünlü şarkısından, siyasetteki gelişmelerden, politik isimlerden, ülkenin ve dünyanın önde gelen iş adamlarından haberdar olmamanız sizi olduğunuzdan çok daha az zeki yapacaktır. Belki bütün bunları bilen diğer herkesten çok daha zekisinizdir; ama insanlar tarafından da öyle kabul edilmek istiyorsanız, gündemden haberdar olmanız gerektiğini kabullenmelisiniz. Zira zeki bir insan etrafında olup bitenlere karşı gözlerini kapatmayacak, gündemdekilerle birlikte başka birçok konuda bilgi sahibi olacak ve araştırmacı kişiliğiyle bulunduğu ortamlarda ön plana çıkacak kişidir. İşte bu nedenle popüler olan her konuda bilgi sahibi olmaya çalışmalısınız. Ama bu demek değil ki herkesin sevdiği bir şeyi siz de sevmelisiniz. Hatta sevmek şöyle bir yana dursun; bilmem kaçıncı baskısı çıkmış bilmem kaç dile çevrilmiş çok satan kitap hakkında olumsuz eleştiri yapmanız, sizin insanlar tarafından daha zeki olarak algılanmanızı sağlayacaktır.

İşte daha az zeki görünmenize neden olacak hatalı davranışları da böylece incelemiş olduk. Sonuçta; hal ve hareketlerinize birazcık çeki düzen vererek insanların size bakış açısının olumlu yönde değişmesini sağlayabilirsiniz. Hem zaten yukarıda yazanları uyguluyor gibi görünmek yerine gerçekten uyguladığınızda eski sizle şimdiki siz arasında ne kadar fark olacağını göreceksiniz.

Ne diyorsunuz; sizce bu hatalı davranışlardan kaçını yapıyor, kaçını yapmıyorsunuz?

Alıntı
 
Alt 05 Mayıs 2021, 11:16   #2
narcissism
Lyra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aynı anda hem zeki hem salak olabiliyormuşum
Ya iyi ki varım oyşş

________________

"yoksun diye bahçemde çiçekler açmıyor bak,
gel de görüp açılsınlar, devşirip göğsüne tak."
 
Alt 05 Mayıs 2021, 11:31   #3
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok uyumak sayılmaz bunu kabul etmiyorum :2842837mbly16j6wh:

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 05 Mayıs 2021, 11:39   #4
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kimin ne düşündüğü genelde umrumda olmuyor bana doğru olan neyse onu konuşur onu savunurum insanları giyimiyle konuşmasıyla değilde tanıyarak kalbini keşfederim

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 18 Mayıs 2021, 15:21   #5
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok Konuşmak!
Ondan kaçıyorum demekki çok konuşan insanlardan.

________________

~ E & B ~
 
Alt 18 Mayıs 2021, 15:26   #6
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yazım ve imlâ hataları yapan insan.

 
Alt 24 Mayıs 2021, 22:55   #7
1903 ∞
Prencies - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Aynı kanaatte değilim maalesef. Zeka bambaşka bir kavram..

________________

 
Alt 25 Mayıs 2021, 09:57   #8
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Prencies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynı kanaatte değilim maalesef. Zeka bambaşka bir kavram..
katiliyorum.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 31 Mayıs 2021, 17:26   #9
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

zeka Bu kadar Basit tanımlanamaz :))

 
Alt 31 Mayıs 2021, 21:08   #10
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Prencies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynı kanaatte değilim maalesef. Zeka bambaşka bir kavram..
Yine çok haklı

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:44.