IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim Özel eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Kasım 2022, 13:12   #1
Standart İndigo Ve Kristal Çocuk Özellikleri Nelerdir?


İNDİGO VE KRİSTAL ÇOCUK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

1. Gelecekle ilgili kararlar verirken maneviyatları ve hayat misyonları ön plana çıkar

Bilinçli bir şekilde ve günlük öncelik olarak iç mutluluğun peşinde koşmak, yüksek hassasiyete sahip insanların ve 'indigo' insanlarda olduğu gibi hayatı anlama kabiliyetinin temel işaretlerinden biridir. Hedefleri ve hayalleri konusunda çok yeteneklidirler ve ısrarcıdırlar. Size gerçekçi gelmese de bir bakarsınız onlar bu doğrultuda yürüyor.

2. Hassas ve duygusal kişilerdir


İndigo çocukları, konuşurken ve tarif ederlerken duygusal kelimeleri kullanırlar. "Bugün buraya gelmem gerektiğini hissettim." veya "Şu an okuduğum kitap bende güçlü duygular uyandırıyor." gibi hisli cümleler ifade ederler. Görüntü ve işitmeden çok hisler indigo çocuk hafızasında hatırlama ve karar verme fonksiyonlarında etkilidir.

3. Önsezi ve empati yetenekleri gelişkindir


Bazı insanların başka boyutlara dokunabildiğine, çevremizdeki enerjiyi algılayıp gelecekte yaşanacak durumları hayal edebilen ya da hayali dostları olan insanlara inanan pek çok kimse var. Önsezi yetenekleri sayesinde ruhaniyetlerinin gelişkin olduğu ve insanları kolayca algılayıp empati yapabildikleri savunulan diğer argümanlar arasında.

4. Kendilerine duydukları sonsuz bir güven vardır


Ne yaptıklarını bilirler ve başkalarının düşüncelerini pek önemsemezler. Dışarıdan kibirlilik olarak algılanabilir.

5. Emirleri yerine getirmeyi ve otorite figürlerine itaat etmeyi sevmezler.

Eylem ve kararlarında bağımsızdırlar.

6. Hayal güçleri gelişkindir

Belki size absürt gelecek hayallerden bahsedebilirler ama devamlı olarak hayal kuran bir yapıları vardır.

İndigo çocuğu testi diye kesin saptanmış bir araç yok ama eğer çocuğunuz veya çocukluktan beri bildiğiniz bir yetişkin yukarıda saydığımız özellikleri gösteriyorsa belki bir İndigo'dur. Tabi önemli olan nokta onun ne olduğu değil, nasıl yetiştirildiği ve ne kadar anlaşılmaya çalıştığı. Yazıyı Halil Cibran'ın Ermiş kitabından alıntılayarak bitirmekte yarar var.

"Sizin diye bildiğiniz evlatlar gerçekte sizlerin değildirler, Onlar kendini özleyen Hayat'ın oğulları ve kızlarıdırlar. Sizler aracılığıyla dünyaya gelmişlerdir ama sizden değildirler. Sizlerin yanındadırlar ama sizlerin malı değildirler. Onlara sevginizi verebilirsiniz ama düşüncelerinizi asla. Çünkü onların kendi düşünceleri vardır. Onların vücutlarını çatabilirsiniz ama canlarını asla. Çünkü onların canları geleceğin sarayında oturur ve sizler düşlerinizde bile orayı ziyaret edemezsiniz. Kendinizi onlara benzetmeye çalışabilirsiniz ama onları kendinize benzetmeye kalkışmayın hiç. Çünkü hayat ne geriye gider ne de geçmişle ilgilenir."

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:36.