IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Bilim ve Teknoloji Bilim ve Teknoloji Haberleri

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Ocak 2022, 16:59   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 3D V-Cache’li EPYC Milan-X İşlemci Performans Testine Girdi

Chips and Cheese, geçtiğimiz hafta yakında çıkacak olan EPYC 7V73X amiral gemisi Milan-X CPU’nun ilk testlerini yayınlamıştı. Teknoloji mağazasının önceki testleri tamamen 3D V-Cache teknolojisine gecikme değerlerine odaklanıyordu. Şimdi ise yeni nesil veri merkezi işlemcilerinin avantajlarını gösteren yeni kıyaslamalar yayınlandı.

Intel CPU’lar ara bağlantı için bir Mesh mimarisi kullanırken, AMD işlemciler Ring veri yolu mimarisi ile monolitik bir tasarıma dayanıyor. Ring veri yolu mimarisi daha düşük gecikme süresi ve daha yüksek bant genişliği için tasarlanıyor. Mesh tasarımları ise Intel’in son birkaç yıldır üzerinde çalıştığı gibi daha ölçeklenebilir bir çip için kullanılıyor. Bu nedenle, daha küçük bir L2 önbelleğe sahip olmasına rağmen AMD’nin Milan-X ve Milan CPU’ları daha düşük gecikme sürelerine sahip. Ayrıca artırılmış L3 önbelleği sayesinde daha yüksek bant genişliği sunuluyor.

Testlerde bir kez daha AMD EPYC 7V73X Milan-X CPU kullanıldı. Chips and Cheese tarafından yayınlanan beş testten dördünde Milan-X EPYC 7V73X CPU üstün geldi. 3D V-Cache teknolojisinden yararlanmayan EPYC 7763 ise yalnızca OpenSSL’de daha üstündü çünkü bu iş yükü önbelleği hiç zorlamıyor. Ayrıca çekirdekler biraz düşük ancak sürekli bir saatte çalıştığından dolayı performans kaybı beklenebilir.

Milan-X yongası, Gem5’te standart Milan CPU’ya kıyasla %5 daha düşük saat hızında çalışırken %7,6’lık bir performans artışı görüyor. Tüm bunlarla birlikte Chips and Cheese, 3D V-Cache avantajlarının AMD’nin EPYC Milan-X CPU’ları için gerçek olduğunu ve sırada neler olduğunu görmek için sabırsızlandıklarını söylüyor.

Sonuç olarak, V-Cache hem çok ilginç bir teknoloji hem de performansa olumlu katkılar yapıyor. Bu da AMD’nin gelecekteki adımları konusunda bazı ipuçları veriyor.

Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 03 Mayıs 2022, 01:06   #2
Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Klaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler

________________

whynot?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:42.