IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Otomobil Haberleri Otomobil Dünyası

5Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By Hesna
  • 1 Post By Lareina
  • 1 Post By eSc


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2021, 13:12   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Morris Garages, Yeniden Türkiye'de

İngiltere menşeili otomobil markası Morris Garages, Doğan Holding distribütörlüğünde yeniden Türkiye'ye geliyor. Yapılan açıklamalara göre Türkiye'de satışa sunulacak ilk MG modelinin ön siparişleri önümüzdeki ay başlayacak.
2005 yılında Çinli Nanjing Otomobil Grubu’na satılan ve o dönemden bu yana farklı şirketlerin ortaklığında ticari yaşamını sürdüren İngiltere orijinli otomobil markası Morris Garages ya da kısaca MG, uzun bir sürenin ardından Türkiye’ye geri dönüyor.
Doğan Holding tarafından yapılan açıklamada, Doğan Holding Otomotiv Grubu’nun Morris Garages markasının Türkiye distribütörlüğünü aldığı duyurulurken; Türkiye’de satışa sunulacak ilk modelin de yüzde 100 elektrikli bir SUV olan ZS EV olacağı aktarıldı.
MG modellerinin Türkiye fiyatları ocak sonu-şubat başı belli olacak

Morris Garages, Yeniden Türkiye'de
Morris Garages’ın Türkiye’ye dönüşü ile ilgili açıklamalar bizzat Doğan Holding Otomotiv Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Kağan Dağtekin’den geldi. “Ocak ayında online satış platformumuz aracılığıyla elektrikli ZS EV’yi ön satışa sunmayı hedefliyoruz.” diyen Dağtekin, açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Mayıs ayı itibariyle ilk teslimatlara başlayacağız. MG’nin elektrikli SUV modeli ZS EV, sunduğu özellikler ve satış fiyatıyla çok ilgi çekecek. 2021 yılı içerisinde farklı MG modellerini Türkiye’ye getirmeyi hedefliyoruz. Bu sene MG markasıyla bin adede yakın satış hedefimiz var.”
Morris Garages, Yeniden Türkiye'de
MG’yi ulaşılabilir bir fiyat etiketi sunmayı hedeflediklerini ifade eden Dağtekin, “Çok kaliteli bir otomobile ulaşılabilir fiyatla sahip olunabilecek. Hedefimiz bu yönde, MG ile müzakerelerimiz de bu şekilde. İlk etapta, sene içerisinde ilk lansmanımızı elektriklilere yapacağız. Ardından benzinli modeller gelecek. İlk başta SUV’lar, ardından 2022’de heyecan verici sedan modelleri de hem benzinli hem elektrikli olacak. MG artık herkesin kabul ettiği elektriklileri dünyasına ağırlık veren bir ürün gamıyla geliyor.” dedi.
“MG ile ilgili hayalimiz; Türkiye’de üretim tesisi kurmak”

MG markalı ilk 5 otomobilin şimdiden Türkiye’ye geldiğini belirten Dağtekin, “Ocak sonu Şubat’ın ilk haftası gibi fiyatımızı açıklayıp ön sipariş toplamaya başlamayı düşünüyoruz. İlk teslimatlar ise Mayıs ayına planlandı. İlk getireceğimiz modelin adı ZS EV. Yüzde 100 elektrikli ve SUV bir model. Vitara’dan 20 cm daha uzun, iç hacmi oldukça geniş, bildiğimiz bir SUV’un tüm özelliklerini geleceğin teknolojisi ile harmanlayan bir model.
Bugün bizlerin yani 4-5 kişilik ailelerin rahatlıkla kullanabileceği, alıştığımız otomobilden bize sunduğu bütün imkanları, hatta fazlasını sunan bir araç olacak ZS EV. Türkiye’nin önemi özellikle pandemi sonrasındaki yeni dünya düzeninde biraz daha arttı. Lojistik ve üretim anlamında Avrupa’nın yanıbaşında büyük avantaja sahibiz. MG ile ilgili hayalimiz; Türkiye’de iyi bir hacim yakalayıp inşallah bir üretim tesisini burada, Avrupa’ya da hizmet verecek şekilde kurmayı hayal ediyoruz diyerek uzun vadeli hedeflerini de aktarmış oldu.
Morris Garages, Yeniden Türkiye'de
2021 yılı sonuna kadarki satış hedeflerini de açıklayan Dağtekin sözlerini, “İlk sene için elektrikli yani bu sene 500 adedi yakalamayı hedefliyoruz. İlk orijinal planımız ocak ayında lansmanı yapmaktı ama çeşitli sebeplerle Mayıs’ta getireceğiz gibi görünüyor. Dolayısıyla bu rakam 350’ler seviyesine gelecektir. Talebi öngörmek kolay değil.
Geçmişe bakarsak bu kadar EV satmak henüz ilk senesindeki bir marka için zor ama biz geçmişe değil geleceğe ve trendlere bakarak ilerliyoruz. Sene sonunda devreye alacağımız benzinli model ile birlikte ilk sene mütevazı bir hedefimiz var 800-900 adet gibi.” ifadeleriyle tamamladı.
 
Alt 04 Ocak 2021, 14:56   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kırmızı ne kadar güzeeeel

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 04 Ocak 2021, 15:02   #3
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ateş bizi çağırıyor

 
Alt 04 Ocak 2021, 15:03   #4
Özel Üye
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Beyaz olana düştüüüüümmmm.

________________

“Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum...”
 
Alt 04 Ocak 2021, 15:03   #5
eSc
MerdümGiriz
eSc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İmkanı olanlar için yine güzel şeyler oluyor ..





________________

Beni anlamıyorlardı.
Zarar yok.
Zaten beni, daha kimler anlamadı..
~
Bende Mevsim Hep Sonbahar
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:19.