IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Otomobil Haberleri Otomobil Dünyası

 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2020, 11:38   #1
Ponçik hanım
eLfida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Batıda otomotiv üretimi dururken Koreliler yeni model tanıttı

Hyundai'nin premium markası Genesis, Alman üreticilerin hakimiyetinde olan e-segmentteki yeni modelini tanıttı. G80 isimli sedan model, Mercedes E-Serisi, Audi A6, BMW 5 Serisi gibi otomobillerin yanı sıra, Volvo S90, Jaguar XF gibi modeller ile de rekabet içinde olacak. Kaputunun altında biri 2.5 diğer 3.5 litrelik benzinli motorlar ile satışa çıkacak otomobil, öncelikle ABD pazarında tüketiciler ile buluşacak. Genesis'in ürün gamında en lüks ikinci model olan G80, Avrupa pazarına ise yakın zamanda gelmesi beklenmiyor

Hyundai'nin premium markası Genesis, orta-üst olarak tabir edilen e-segment sedan modeli G80'i tanıttı.2020'nin ikinci yarısında satışa sunulacağı belirtilen model, yollara çıktığında BMW 5 Serisi ve Mercedes E Serisi gibi otomobiller ile rekabet edecek.

Kuzey Amerika pazarına yönelik geliştirilen otomobilin kaputunun altında 2 farklı güç seçeneği bulunuyor. Giriş versiyonda 2.5 litrelik dört silindirli 300 beygir güç üreten bir motor görev yaparken, üst versiyonda ise 3.5 litrelik V6 benzinli bir motor bulunuyor ve bu motorun gücü 375 beygir olarak açıklanıyor.

Otomobilin dış tasarımın en belirgin kısımlardan birini ön yüz oluşturuyor. Genesis'in yeni marka dili olarak lanse edilen çift parçalı farlar ve 'V' şeklinde ızgara G80'de kendine yer bulurken, araca profilden bakıldığında Audi A7'dekine benzer bir liftback tasarımı dikkat çekiyor.

Otomobilin kabin içinde ise 14.5 inch boyutundaki multimedya ekranı ve 12.3 inclik dijital gösterge ekranı yer alıyor.

Resmi fotoğraflardan görüldüğü kadarıyla, 1990'lı yılların Mercedes modellerinde karşımıza çıkan lacivert renkli koltuk ve kokpit aksamlarının Genesis G80'de tekrar karşımıza çıkması, otomobilin kendisine kimi örnek aldığını göstermesi bakımından da ayrı bir değer taşıyor.

Minimalist bir mimari ile şekillenen orta konsolda, dairesel formlu vites kontrol butonu ve yine dairesel formdaki multimedya kontrollerinin haricinde, klima kontrol grubunun fiziksek tuşları yer alıyor.

Konsolun üst kısımları ile kapı içlerinin deri kaplı olduğu görülürken, onun haricinde kalan yerlerde bol bol ahşap kaplamaya yer verilmesi de, Genesis'in rakipleri karşısında elini güçlendirmek için yaptığı bir hamle olarak değerlendirilebilir.

Otomobilin ABD'de 50 bin doların altında bir fiyat etiketi ile satışa sunulması beklenirken, Avrupa pazarında satışına yönelik bir açıklama yapılmadı.

Batıda otomotiv üretimi dururken Koreliler yeni model tanıttı
Batıda otomotiv üretimi dururken Koreliler yeni model tanıttı
Batıda otomotiv üretimi dururken Koreliler yeni model tanıttı

HaberTürk
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:10.