IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Online Alışveriş Siteleri (https://www.ircrehberi.net/online-alisveris-siteleri/)
-   -   Rekabet Kurumu, Amazon Türkiye, Hepsiburada ve Trendyol'a otomatik fiyatlandırma soruşturması açtı (https://www.ircrehberi.net/online-alisveris-siteleri/172219-rekabet-kurumu-amazon-turkiye-hepsiburada-ve-trendyola-otomatik-fiyatlandirma-sorusturmasi-acti.html)

Noah 16 Kasım 2023 10:49

Rekabet Kurumu, Amazon Türkiye, Hepsiburada ve Trendyol'a otomatik fiyatlandırma soruşturması açtı
 
Rekabet Kurumu, Amazon Türkiye, Hepsiburada ve Trendyol'a otomatik fiyatlandırma soruşturması açtı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Rekabet Kurumu, Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında otomatik fiyatlandırma soruşturması açıldığını açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada, ''Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19.10.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; otomatik fiyatlandırma mekanizması uygulayan firmalara soruşturma açılmasına karar verilmiştir.'' denildi.

Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında Rekabet Kurumu otomatik fiyatlandırma soruşturması başlattı

ÜÇ E-TİCARET FİRMASINA OTOMATİK FİYATLANDIRMA SORUŞTURMASI

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret firmalarından Amazon Türkiye, Trendyol ve Hepsiburada hakkında Rekabet Kurumu harekete geçti. Ön araştırmanın sonunda elde edilen bilgi ve bulguların yeterli olduğunu belirten Rekabet Kurumu, üç firma hakkında otomatik fiyatlandırma soruşturması açıldığını duyurdu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

"BULGULAR CİDDİ VE YETERLİ"

Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespit edilmesi amacıyla D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ'ye yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı. Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19.10.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; otomatik fiyatlandırma mekanizması uygulayan D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AŞ, DSM Grup Danışmanlık İletişim ve Satış Ticaret AŞ ve Amazon Turkey Perakende Hizmetleri Limited Şirketi hakkında soruşturma açılmasına, 23-49/940-M sayı ile karar vermiştir. Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun'u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz."

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

OTOMATİK FİYATLANDIRMA NEDİR?

Otomatik Fiyatlandırma, işletmelerin ürünlerin fiyatını her değiştirmek istediğinizde tekrar stok koduna (SKU) gitmek zorunda kalmadan, Öne Çıkan Teklif fiyatı gibi durumlar karşısında katalogdaki SKU'ların fiyatlarını otomatik olarak ayarlamayı sağlayan bir sistemdir.

Noah 16 Kasım 2023 11:01

Kaynak : Sondakika.com/Haber

Noah 16 Kasım 2023 11:34

Mart ayında Araç kamera sistemleri normal fiyattan satılıyordu 1.500-1.600 TL civarında Hatta bende aldım. Nisan ayında talep arttı Mayıs ayında fiyatı 2.500 TL oldu. Aldığım camera bozuldu servise gönderdim yapılmadan geri döndü bir daha gönderdim bu sefer ücret iadesi yaptılar tabii 1.560 TL yani aldığım fiyat :) Mecburen yeni fiyattan tekrar aldım. Çünkü almasam aynı markanın arka kamera ve park modu sistemleri boşa cıkacaktı çöpe atacaktım. Böyle 3 kağıtçı bunlar. İnşallah çok büyük ceza alırlar :sas

Brittle 16 Kasım 2023 11:42

Geçmiş olsun sana .. Umarım hak ettikleri cezayı alırlar..

Adnan 16 Kasım 2023 11:44

Nedense artık ülkede olan hiç bir şey şaşırtmıyor beni.

Melodi 16 Kasım 2023 11:44

İnşallah gereken yapılır adaletli şekilde...

BuSeM 16 Kasım 2023 11:56

İndirim adı altında yapılan uygulamalara geç bile kalındı

Kadirşinas 17 Kasım 2023 04:36

Dünya kadar yaptırım ceza da olsa bu şirketlere koymaz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2026 | IRCRehberi.Net