IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim (https://www.ircrehberi.net/okul-oncesi-egitim-ve-ogretim/)
-   -   Mükemmel Çocuk Yoktur (https://www.ircrehberi.net/okul-oncesi-egitim-ve-ogretim/28737-mukemmel-cocuk-yoktur.html)

Gökçen 12 Haziran 2020 17:45

Mükemmel Çocuk Yoktur
 
Mükemmel çocuk yoktur, kendisi gibi olmasına izin verilmiş mutlu çocuk vardır
Anne babalar genellikle kafalarında oluşturdukları ideal çocuğa erişmek üzere ilişkiye geçerler çocuklarıyla.
Bu ideal çocuk kitaplardan, filmlerden, reklamlardan, etrafta anlatılan hikâyelerden alınmış parçalardan oluşur çoğunlukla.
Başka çocuklarda oluşturulan özentiyle kendi çocuğunda beklenti oluşturmak, çocuğa karşı haksızlıktır…
Bir ebeveynin çocuğuna vereceği en büyük hediye, kendisi olmasına izin verilmesi özgürlüğüdür.
Zira ancak kendisi gibi olabilen çocukların halidir gerçek mutluluktur.
Birçok anne baba çocuğunu mükemmel yetiştirmeye gayret ederken, onu çok bunalttığının, kendi gibi olmasına fırsat vermediğinin farkında bile değildir…
Mükemmeliyetçilik, bir ebeveynlik yanılgısıdır…Adem Güneş

aLeyna 12 Haziran 2020 19:57

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canum cok guzeL konuya deginmissin harika payLasim en buyuk hayaLim ogLumu aiLemin beni ve kizkardesimi yetistirdikLeri gibi yetistirmekti fakat nasib oLmadi cicukLarin egitiminde temeL cok onemLi temeL ise aiLe yuregune sagLik kuzum :cici:

Gökçen 12 Haziran 2020 20:46

Alıntı:

aLeyna Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 114549)
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] canum cok guzeL konuya deginmissin harika payLasim en buyuk hayaLim ogLumu aiLemin beni ve kizkardesimi yetistirdikLeri gibi yetistirmekti fakat nasib oLmadi cicukLarin egitiminde temeL cok onemLi temeL ise aiLe yuregune sagLik kuzum :cici:

Herşey takdiri ilahi..Ama sen sahip çıkarak yaşama ve sevince acılar bitecek bir gün sevgiler çiçek açacak.

Lareina 12 Haziran 2020 20:52

çok güzel paylaşım emeğine sağlık.

Nevra 22 Temmuz 2020 16:25

Normal de Adem Güneş i fazla okumam, çünkü yazıları yoruma dayalıdır daha çok, bilimsel verilere çok fazla yoğunlaştığını düşünmüyorum. Fakat bu yazısını beğendim. Anne-baba çocuğuna bir proje gözüyle bakmamalı. Neyden hoşlandıklarını, ne yapmaları gerektiklerini, hangi aktivitenin daha eğlenceli olup olmadığını aile değil çocuk karar vermelidir. Biraz çocuğu çocuğa bırakmak lazım. Bir üniversite hocam vardı, çocuğuna bayramda giyinmesi için leopar desenli pantolon almış. Bayram günü çocuk bunu giyinmemiş, hocam da neden yeni aldığı pantolonu giyinmediğini sormuş kızına. Kızının verdiği cevap: "Kendi fantezilerini benim üzerimde deneme anne." olmuş. Yani kızı taktir etmedim değil. Kendine güvenen çocuklar yetiştirmeliyiz bu hayatta. Ne istediğini bilen, kendi kararları doğrultusunda hareket edebilen. Çocuksa çocuk gibi giyinmeli, çocuk gibi eğlenmeli düşüncesindeyim. Bunun örneği var bende, teyzem çok diktatördür. Çocuğu hangi kursa gidecek o karar verir ve yollar. Haftanın 5 günü zaten bu çocuk okula gidiyor, iki günü bırak bari ailesiyle vakit geçirsin derim. Hayır sabah Ergoterapi görecek akşama doğru basketbolu var yarın sergi açılışı olacak diye sıralar. Çocuk, çocukluğunu kaybediyor ama anlatamıyorsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi