IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Siyahizm


 
 
Seçenekler Stil
Alt 31 Ekim 2021, 01:25   #1
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Exclamation Makale part 1 Okeyde Normal Bitiş Nasıl Yapılır

Okey oyunu popülerliğini arttırması sebebiyle internet üzerinden de en çok oynanan oyunlar arasında yer almaktadır. Modern dünyada insanlar hem arkadaşlarıyla vakit geçirmek hem de biraz olsun kafa dağıtmak amacıyla bilgisayarda ya da telefonda okey oyununu oldukça sık oynarlar. Özellikle puanlama sisteminin olduğu ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı salonlarda hem muhabbet hem de müziğin keyfini alarak zaman geçirmek inanılmaz derecede zevklidir.

Okey oyununda toplamda 3 çeşit bitiş vardır. Normal bitiş, çift bitiş ve okey vurma olarak adlandırılan bu bitişlerden normal bitiş 1x değerinde iken çift bitiş ve okey vurma ise 2x değerindedir. Bu bloğumuzda okeyde normal bitiş nasıl yapılır sorusunun yanıtını detaylı olarak vereceğiz.

Okeyde normal bitiş yapabilmek için eldeki tüm sayıların bir per oluşturması gerekir. Bu perler farklı setlerden aynı rakamların yan yana gelebilmesi ile oluşacağı gibi seri şeklinde aynı setten farklı sayıların yan yana gelmesiyle de oluşabilir. Örneğin kırmızı 1 – 2 – 3 bir seri per olarak kabul edilir. Mavi 10 – kırmızı 10 – sarı 10 yan yana geldiğinde de per olarak kabul edilir.

Tüm bu perler oluştuktan sonra en son atılacak olan taş ise gereksiz taş olarak kabul edilir ancak o taş sağ taraftaki oyuncuya değil de masa üzerine bırakılmalıdır. Sağ taraftaki oyuncuyla devam edilirse okeye dönmek anlamına gelir ki bu da bambaşka bir oyun tarzıdır.

Tüm bu perler oluştuktan sonra son atılacak taş ortada masaya bırakılarak normal bitiş yapılır ve diğer ele geçilir. Oyun eşli ise oyunu bitiren oyuncunun karşısındaki eşi de aynı şekilde puan kazanır. Oyun tekli ise diğer 3 oyuncu hiçbir puan alamazken normal bitişi yapan oyuncu 2 puan kazanır. Okeyde normal bitiş 2 puan, gösterge 1 puan, çift bitiş 4 puan ve okey vurma 4 puan olarak kabul edilir.

Ayrıca normal bitiş en kolay şekilde yapılan bitiş şekli olduğu için dünya genelinde oynanan oyunların %70’ine yakını normal bitiş ile biter.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:13.