IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2021, 12:56   #1
Standart Parmak Emmeye Nasıl Son Verilir?

Parmak Emmeye Nasıl Son Verilir?
Parmak emmek, fazla abur cubur yemek, fazla televizyon seyretmek ve hatta madde bağımlısı olmak gibi kötü bir alışkanlıktır. Mayo Clinic, sağlıksız alışkanlıkları değiştirmede işe yarayabilecek bazı muhteşem tavsiyeler sunuyor:

Hazırlık
Mayo Clinic, bir hedef belirlemeyi öneriyor. Buradaki hedef oldukça açık. Parmağınızı emmeyi bırakmak istiyorsunuz.
Plan
Size en uygun planı yapmak en iyi yoldur. "Başarısız olmuş" gibi hissetmek işleri kolaylaştırmaz. Öğrenilmiş bir davranışı terk etmek bir süreçtir. Bazılarınız parmak emmeyi bir anda bırakabilir. Bazılarınız ise alışkanlığı yavaşça bırakmada daha başarılı olabilir. Eğer ikinci yolu izliyorsanız, ne zaman ve ne süreyle parmak emdiğinizi kayıt altına alabilirsiniz. Sizi teşvik eden unsurları takip etmek, zamanla daha az yapmanıza yardımcı olabilir. Hangi yolu seçerseniz seçin bir hedef belirleyin ve sadık kalmak için elinizden geleni yapın.
Deney
Tırnağınızı boyamak, parmak emmemeniz gerektiğini hatırlamanın bir yolu mu? Belki de bu davranışa en yatkın olduğunuz zaman eldiven giymek yardımcı olabilir.
Değerlendirme
Her hafta bitiminde neler yaptığınızı ve geliştirmenin yollarını düşünün. Umduğunuz kadar başarılı olamadıysanız, bu durumu fazla kafaya takmayın. Pozitif olun ve bunun bir süreç olduğunu unutmayın. Bir sonraki hafta daha iyi olabilirsiniz.
Alışkanlığınızı sürdürmenizin sebeplerini belirlemek için bir terapistle görüşmeyi de düşünebilirsiniz. Beraber, kişisel ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize uyan bir plan oluşturabilirsiniz. Otuz gün, sağlıklı alışkanlıklar yaratmak için yaygın bir ölçüttür. Parmak emmeden geçecek otuz gün için elinizden geleni yapın. Sonrasında bu alışkanlığı bırakmanın ne kadar kolay olduğunu görmek sizi şaşırtacaktır. (Geri dönerseniz de üzülmeyin. Bir kez başardınız, yine başarabilirsiniz.) Yapabilirsiniz!
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:24.