IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2021, 12:55   #1
Standart Yetişkinlerde Parmak Emme: Neden Olur, Nasıl Geçer?

Herkesin kaygılarını yenme ve stres azaltma yöntemi farklıdır. Bazı yollar sağlıklı ve sosyal açıdan kabul edilebilirdir. Diğerleri ise pek öyle değildir. Örneğin parmak emmek, çocuklar için normal kabul edilirken yaş ilerledikçe hoş görülmez. Peki kimseye zararı yoksa ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyorsa, sorun nedir? Parmak emmek, ağız sağlığı problemlerine yol açabilir. Parmak emen bir yetişkinseniz, bu alışkanlığı bırakmanız ve gülüşünüzü korumanız için size bazı tüyolar vereceğiz.

Parmak Emmek Ne Zaman "Normaldir"?
Parmak ya da emzik emmek, bebekleri ve küçük çocukları sakinleştirebilir çünkü güvende hissetmelerini sağlar. Johns Hopkins Medicine, neredeyse 10 bebekten dokuzunun, doğumdan sadece birkaç saat sonra parmaklarını ya da ellerinin başka yerlerini emmeye başladığını belirtmektedir. Parmak emmenin 5 yaşında bırakıldığı durumda bir soruna yol açmadığını ve çocukların bu alışkanlığı genellikle 2-4 yaş arasında kendiliğinden bıraktığını söylemektedir. Buna rağmen alışkanlık, bazı kişiler için yetişkinlik döneminde de devam eder.

Büyük Çocuklar ve Yetişkinler Neden Parmak Emer?
Büyük çocuklar ve yetişkinler muhtemelen tıpkı çocuklarda olduğu gibi rahat ve güvende hissetmek için parmak emmektedir. Bir pediatri dergisi olan Minerva Pediatrica, parmak emme alışkanlığına devam eden, 5-25 yaş aralığındaki bireylerle nörolojik bir çalışma yürütmüş ve parmak emmenin, fiziksel ve psikolojik gerginliği azaltan bazı reseptörleri harekete geçirdiğini ortaya koymuştur. Ancak gerginliği azaltmanın bedelini ağız sağlığınız ödeyebilir.

Yetişkinlerde Parmak Emmenin Sonuçları Nelerdir?
Beş yaşından sonra ve özellikle de yetişkin yaşlarda parmak emmek, dişlerin dizilişini etkileyebilir, damağa zarar verebilir ve hatta çene hattında değişime yol açabilir. Eğer uzun bir süre parmak emmiş bir yetişkinseniz, diş uzmanınızdan bir randevu alın. Alışkanlıktan kaynaklanan bir sorun olup olmadığını belirleyebilir ve uygun tedaviyi önerebilir.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:38.