IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Motorlu Taşıtlar Bölümü Motorlu taşıtlara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2022, 02:22   #1
Standart HGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

HGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Ülkemizde neredeyse bütün köprü ve otoyol gibi paralı girilen yolların ücretlerini ödeyebilmek için Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) dahil olunması gerekmektedir. Bu sisteme dahil olmadan paralı otoyolları ve köprüleri kullanmanız durumunda ise ceza ile karşılaşırsınız. Geçiş ihlali nedeniyle oluşan trafik cezası sorgulama işlemi ise Karayolları Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasından yapılmaktadır.

HGS Nasıl Çıkarılır?
HGS, etiket şeklindedir ve aracınızın ön camına kolayca yerleştirebilirsiniz. HGS almak için en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekir. HGS aldıktan sonra ise PTT ya da anlaşmalı bankalar üzerinden kolayca yükleme yapabilirsiniz.

HGS Çıkarmak İçin Hangi Evraklara İhtiyaç Duyulur?

HGS Başvurusu Nasıl Yapılır?

HGS çıkarmak için PTT şubesine giderken aracınızın ruhsatının yanınızda olması gerekir. PTT şubesinde görevlilere HGS çıkartacağınızı söylemeniz yeterlidir. Size verilen formu doldurup HGS’nizi kolayca alabilirsiniz.

HGS Yüklemesi Nasıl Yapılır?
Türkiye’de hizmet veren GSM operatörleri, PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar gibi birçok seçenekten yararlanıp HGS’ye para yüklemeniz mümkündür. Ayrıca birçok banka, otomatik ödeme yöntemi de sunmaktadır.

Otomatik HGS Ödemesi Nasıl Yapılır?
Satın aldıktan sonra HGS hesabınız ile banka hesabınızı eşleştirip otomatik ödeme yapabilirsiniz. Otomatik ödeme için bazı kriterler belirlenebilmektedir. Örneğin HGS hesabında 20 TL kaldığında tekrar otomatik yükleme yapılmasını talep edip otomatik ödemeyi kolayca gerçekleştirmeniz mümkündür.

ALINTI
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:12.