IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Motorlu Taşıtlar Bölümü Motorlu taşıtlara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Jön TüRk
  • 1 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2022, 23:15   #1
Emektar
Jön TüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Trafik kazalarına yol açan sebepler

Trafik kazalarına yol açan sebepler

Malumunuz araç ve sürücünün kat kat arttığı dönemler başladı.Bir dönem öyle kolay ehliyet verildi ki,şuan zorlaşmış olsa da ciddi anlamda trafikte tecrübesiz ( daha ziyade hayat kurtaran - alan kuralları bilmeden trafiğe çıkan ) kişi çok.

Hergün yaklaşık 2buçuk saatini şehir trafiğinde geçiren birisi olarak,karşılaştığım olayları görseniz trafikteki insanların %50'sinin şans eseri hayatta kaldığını anlayabilirsiniz.

Ehliyet alıp,ya da eski ehliyet sahibi olup bilinçsizce araç kullanan binlerce insan var.Bu insanlar öyle bilinçsizler ki trafik kurallarından habersiz,başkasının canını bile umursamayan yapıdalar...

Genel geçer bilgiler dışında hergün trafikte karşılaştığım bir kaç husustan söz edeceğim.Öncelikle ister yeni sürücü,ister eski sürücü olun,şeridinizde aracınızı sürmeyi öğrenin.Bir sağa bir sola,iki şeridi ortalayarak gitmek,tam bir aptallığın göstergesidir.

Diğer bir husus,eğer benzin ve mazotun altın değerinde olduğu bir ülkedeyseniz,benzinliğe verecek paranız çok ise,82 km ( şehir içi caddelerde genelde ortalama hız sınırı ) olan yollarda sol ve orta şeritten 40-50 km ile gitmeyiniz.En sağ şeritten aracınızda bolca vakit geçirip akaryakıt harcayarak şehir turu atabilirsiniz.Çünkü orta ve sol şeridi kullanacak olan,işi gücü olan insanlar var.

Son olarak ise benim en çok önemsediğim konu,aracınızın mekanik bakımını düzenli yaptırınız.Seyir halindeyken aracın mekaniğinde meydana gelebilecek bir arıza sizin yolda kontrolü kaybetmenize neden olacağı gibi,etrafınızdaki yaya ve taşıtlara da ciddi tehlike arz etmektedir.Aksi halde sanatçı Alişan'ın geçen yaşadığı kazada olduğu gibi ''Arabanın aksı kopmuş,böyle bir araçta nasıl olur'' diye ortalıkta gezersiniz.2019-20 model Rover'in aksı nasıl kopar orası da tartışmaya açık tabiki (:

Özetle;son model araçların bile ortadan ikiye bölünlüğü bu dönemde,kendinizin ve başkalarının canını tehlikeye atmamak adına trafik kurallarını,işaretlerini vb. pekiştirmeden trafiğe çıkmayınız.

Jön TüRk
 
Alt 15 Mart 2022, 06:53   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

aracınızın mekanik bakımını düzenli yaptırınız.Seyir halindeyken aracın mekaniğinde meydana gelebilecek bir arıza sizin yolda kontrolü kaybetmenize neden olacağı gibi,etrafınızdaki yaya ve taşıtlara da ciddi tehlike arz etmektedir.

+1
düzenli olarak yaptirilmali. ekranda birden hata gösterince panikleyip kaza yapmisligim var

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:46.