IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Moda Moda

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Berru


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Haziran 2020, 21:39   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kadın kıyafetlerinin düğmeleri neden soldadır?

Kadın düğmeleri ve erkek düğmeleri neden farklı yerlerde? Bu durumun farkında olup da sorunun cevabını bilen insan sayısı çok az. Erkek kıyafetlerinin aksine kadınların düğmelerinin sol tarafta bulunmasının çok ilginç bir nedeni varmış.

İnsanlar günlük hayatta birçok şeyin farkında olur ancak çoğu şeyi sorgulama ihtiyacı hissetmezler. Alışılagelmiş bir durum git gide insanları duyarsızlaştırmaya başlar. Hayatımızda sıradan gibi duran ama aslında oldukça ilginç anlamları olan o kadar çok var ki... Maalesef yoğun hayat temposu bu durumları görmemize izin vermiyor. Bu konulardan biri de, erkeklerin düğmelerinin sağda kadınların düğmelerinin ise solda bulunması. Bu durumun neden olduğunu hiç düşündünüz mü?

Erkeklerin düğmelerinin sağda bulunmasının ana sebebi; insanların çoğunun günlük yaşamda sağ elini kullanması. Bu cümlemize karşılık olarak şu soruyu sorabilirsiniz: Kadınlar bu çoğunluğa dahil değil mi? Kadınların düğmeleri neden solda?

Kıyafetler ilk üretildiği zamanlarda düğme diye bir şey yoktu. Sonradan düğmeli kıyafetleri genellikle varlıklı kadınlar tercih edip giymeye başladı. Zengin kadınlara düğmeli kıyafetler hizmetçileri tarafından giydirildi. Sonuç olarak bu kıyafetin düğmelerinin sağda bulunması gerekiyordu ki, hizmetçi rahatlıkla hanımının elbisesini giydirebilsin. Dolayısıyla dönemin terzileri, nadir bulunan pahalı düğmeli bu kıymetli elbiseleri dikerken, düğmeler solda ilikler sağda olacak şekilde tasarlıyordu.


kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Hope. . . ✨
 
Alt 15 Haziran 2020, 21:58   #2
Standart

Bize de hizmetçi tutmak zorundasınız;huh

________________

*Samimiyetiniz değil

-Pazarlığınız içten !
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:21.