IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By IneGoL
  • 1 Post By WildCat
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2022, 13:27   #1
Lightbulb Karagül’e rakip çıktı: Yeşil Gül

Dünyada sadece Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde doğal olarak yetiştiği belirtilen ve filmlere de ismini veren karagüle yine aynı bölgede yetiştirilmeye başlanan yeşil gül rakip oldu. Tamamen doğal olarak yetişen yeşil gül, rengi dışında aynı bölgede yetişen karagül ile birçok yönden benzerlik gösteriyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle "Sakin Şehir" ağına dahil edilen Doğunun Bodrumu Halfeti, çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Yılın her döneminde binlerce kişinin ziyaret ettiği ilçe, kendine has coğrafi özellikleriyle dünyada sadece yörede yetişen endemik gül çeşitlerine de ev sahipliği yapıyor.

Kendine özgü rengi ve kokusunu, yetiştiği topraktan alan karagülü ile bilinen ilçede, yine karagül gibi sadece bölgede yetişen yeşil gül de dikkati çekiyor.

KARAGÜL'E RAKİP ÇIKTI YEŞİL GÜL

Halfeti İlçe Tarım ve Orman Müdürü Akan Akmeşe. Yeşil güller Halfeti' nin en eski bahçe güllerindendir ve en çok dikkat çeken gül grubundandır. Fırat'ın asi sularına teslim olmuş gibi dursa da her bakışta farklılığını ve gizemini ortaya koyan Halfeti'nin dünyada eşi benzeri olmayan kendine özgü görünümünü ve yetiştiği topraktan alan rengi ve asaletiyle gönülleri feth eden kayıp kentin kaybolmaya yüz tutmuş tutku haline gelen Yeşilgül dünyada sadece Halfeti de yetişmektedir. Kentin Karagül ile Birlikte simgesi haline gelen 'Yeşilgül' yerli ve yabancı tüm konukların ilgisini çekmekte, önemli bir ticari potansiyel içermektedir. Türkiye'de sadece Halfeti'de yetişen Yeşilgül, soğuk geçen günler haricinde devamlı çiçek açmaktadır.

İlçenin büyük bir kısmının Birecik Barajı'nın suları altında kalması nedeniyle 10 km yukarıda bulunan yeni yerleşim alanına İlçe sakinleri tarafından götürülmüştür. Yörenin kendine özgü mikroklima iklimi, Fırat Nehri'nin suyu ve bölgenin toprak özellikleri sayesinde yetiştiriciliği yapılan Yeşil diğer güllere nazaran, uzayabilen ince dal yapısına sahip ve kokusuzdur. Genel olarak ilkbaharın mart-nisan ve sonbaharın ekim-kasım aylarında açmaktadır. Yeşilgül tamamen açmadan yani gonca halindeyken ve tam açtıktan sonra Yeşil rengini korumaktadır. Son derece önemli bir potansiyele sahip olan Yeşilgül' ün korunması ve ilçede yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması İlçe ekonomisinin kalkınması için büyük önem arz etmektedir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Guzelchat.net

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 06 Temmuz 2022, 13:35   #2
Standart

guldum ya

________________

No MoRe DramA
 
Alt 06 Temmuz 2022, 13:36   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzelmiş

________________

Karagül’e rakip çıktı: Yeşil Gül
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:36.