IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Şubat 2021, 06:04   #1
Standart Android 12 Geliştirici Önizlemesi Duyuruldu

Android 12 Geliştirici Önizlemesi Duyuruldu

Google, Android 12 ile birlikte yenilenmiş bildirim arayüzü tasarımı ve birçok değişiklik vadediyor.
Yazılım devi Google, geçtiğimiz Perşembe günü Android 12 Geliştirici Önizlemesi’ni programını başlattı. 7 ay sürecek olan süreç Eylül ayı itibarıyla sona erecek.

Bu yılla birlikte Pixel 2 desteğini sonlandıran Google, Pixel 3 serisi ve üstü modeller için Android 12 önizleme sürümlerini yayınladı. Ancak detaylı bir makale yayınlanmadığından, bildiklerimiz oldukça kısıtlı.

Açıklanan özellikler arasında bildirim tasarımlarının yenilenmesi, animasyonların optimize edilmesi, oyun modu, akıllı otomatik döndürme, parlak renkleri azaltma ve tek el modu da yer alıyor.

Oyun Modu
Bildiğiniz üzere birçok akıllı telefon üreticisi, kendi arayüzlerine özel olarak oyun modları geliştirmişti. Ancak son paylaşılan raporlara göre Google’ın yeni Android sürümünde bu özelliğin yerleşik olarak geleceğini görmekteyiz. Şimdilik bu özellik hakkında detaylı bir bilgi paylaşılmadı. Fakat konuyla ilgili yayınlanan raporlarda bu mod sayesinde oyunların daha stabil bir şekilde çalışacağı söyleniyor.

Android 12 Geliştirici Önizlemesi Duyuruldu

Bunun yanı sıra bu özelliğin aktif olduğu zaman arka planda çalışan gereksiz uygulamaların oyun boyunca uyku moduna alınacağı da paylaşılan bilgiler arasında yer alıyor. API olarak sunulacağı ifade edilen bu özelliğin aynı zamanda ilk etapta Google Pixel modellerinde yer alacağı da ifade ediliyor.

Akıllı Otomatik Döndürme
Android 12 ile beraber geleceği söylenen bir diğer yeni özellik ise Akıllı Otomatik Döndürme olarak karşımıza çıkıyor. XDA Developers tarafınca paylaşılan bilgilere göre bu özellik akıllı telefonlardaki ivmeölçer ve jiroskop sensörlerin verilerini kullanacak. Bunun yanı sıra ön kamerayı da kullanacak olan bu özellik kullanıcının kafa pozisyonunu tespit ederek ekranı otomatik olarak döndürecek.

Parlak Renkleri Azaltma
Erişilebilirlik özelliği olarak karşımıza çıkan bu özellik sayesinde Google, göz bozuklukları olan kullanıcılara daha rahat bir akıllı telefon deneyimi sunmayı planlıyor.

Tek El Modu
Android 12’nin kararlı sürümüyle birlikte kullanıma sunulması beklenen bir diğer özellik ise Tek El Modu. Google, bu özellik sayesindeyse telefonların tek el ile daha rahat bir şekilde kullanılabilmesini hedefliyor.

Android 12 Geliştirici Önizlemesi Duyuruldu

Şimdilik şirketin bu özelliği tam olarak Android 12’ye nasıl entegre edeceği bilinmiyor. Ancak önümüzdeki günlerde şirketin yeni sürüm hakkında daha fazla ayrıntıyı kullanıcılarla paylaşması bekleniyor.

Android 12 – Sistemsel Yenilikler
Sistem güncellemeleri tarafında da bir yenilik getiren sürüm ile birlikte ART güncellemeleri artık Play Store üzerinden yapılabilecek. Google, “performansı artıran, belleği daha verimli yönetebilen ve işlemleri daha hızlı yapabilen ART güncellemeleri göndereceğiz” şeklindeki açıklaması ile ART güncellemelerine önem verileceğine de özellikle dikkat çekiyor.

Ayrıca AV1 video codec desteği eklenen sürümde AVIF adlı yeni bir codec için de destek sunulacak. AV1’in mevcut olarak Netflix, YouTube, Facebook ve diğer birçok yayın sağlayıcı tarafından desteklendiğini de belirtelim.

Android 12 – Güvenlik Yenilikleri
Android WebView, Chrome ile benzer bir çerez sistemine geçiyor. Bu sayede etiketlenmemiş üçüncü taraf çerezlerinin engelleneceği belirtiliyor. Bunun yanında uygulamaların MAC adresine erişim engeli, uygulamaların farklı uygulamaların izinlerini kullanmasına yarayan açıkların giderilmesi gibi yenilikler de bulunuyor.

Kaynak ; TeknoPat
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:09.