IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Haberler , Gelişmeler, Yenilikler , Akıllı Telefonlar Hakkında Paylaşımlar

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2022, 21:03   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart BlackBerry, 600 Milyon Dolar Değerinde Cep Telefonu Patenti Sattı

BlackBerry, bir yıl önce Huawei’ye 90 patent satmıştı. Şimdiyse şirket mobil cihazlar, mesajlaşma ve kablosuz ağ ile ilgili daha fazla patent satmak için 600 milyon dolarlık bir anlaşma duyurdu.

Satışın Catapult IP Innovations’a yapıldığı açıklandı. Delaware’de bulunan Catapult, özellikle BlackBerry patentlerini elinde tutmak için kuruldu. Paranın 450 milyon doları nakit olarak karşılanacak. Geriye kalan 150 milyon dolar ise senet ile ödenecek.

Ayrıca anlaşmanın bir parçası olarak BlackBerry, patentleri kullanma lisansını elinde bulundurmaya devam edecek. Şirket, hizmetlerini kullanan mevcut müşterilerin etkilenmeyeceğini söylüyor. Ancak bazı BlackBerry çalışanları Catapult’a transfer olacak.

Kablosuz mesajlaşmanın ilk öncülerinden olan BlackBerry, önemli yeniliklere katkıda bulundu. Şu anda oldukça değerli patentlere sahip. Bir noktada portföyünün 2-3 milyar dolar değerinde olduğu (ya da bir patent ihalesi olması durumunda 4-5 milyar dolara kadar yükselebilir olduğu) tahmin ediliyor. Ayrıca şirket, 2018’de Facebook, Instagram ve WhatsApp’a dava açmak için BBM patentlerinin bir kısmını kullandı ve değerlerini kanıtladı.

Satış henüz tamamlanmadı. Anlaşma müzakereleri henüz devam ediyor. Kanada federal hükûmeti Kanada ekonomisine net bir fayda sağlamalarının muhtemel olmasını ve ulusal güvenlik için bir risk oluşturmamasını sağlamak amacıyla anlaşmanın detaylarını gözden geçirecek.

Toronto merkezli Thrid Eye Capital, Catapult’un finansmanının büyük bir bölümünü güvence almasına yardımcı olduğu için Kanada, patentlerin kontrolünün bir kısmını elinde tutuyor. Anlaşma 2020’den beri devam ediyor. Sonuçlanmasının ise yaklaşık 7 ay süreceği ifade ediliyor.

BlackBerry, 600 Milyon Dolar Değerinde Cep Telefonu Patenti Sattı

alıntıdır.
________________

 
Alt 03 Şubat 2022, 00:37   #2
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

adamlar telefon satmaktan vazgeçmiş çareyi patent satmakta bulmuşlar, helal olsun.. AR-GE çalışmasına bir örnek olmalılar..

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:02.