IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Merak Ettikleriniz Merak ettiğiniz tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By RevivaL
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2021, 10:03   #1
Standart Bermuda Seytan Ucgeninin Sirri Nedir?

Elinize bir harita alip bakinca ucgen seklinde gorulen bu bolgede, bu zamana kadar aciklanamayan bircok esrarengiz olay gerceklesmistir. Kaybolan gemi, ucak ve insanlarin sayisi tam olarak bilinmemektedir. Bu nedenle uzun bir donem lanetli yer veya seytanin ucgeni gibi isimlerle anilmistir, hatta gunumuzde de bu isimleri zaman zaman kullanmaktayiz.

Bermuda ucgeni, Atlantik okyanusunun 500.000 mil karelik bir alanini kaplayan, Amerika’nin Atlantik okyanusuna acilan guneydogu sahillerinde yer alan, kusbakisi bakildiginda ise Miami, Bermuda ve Puerto Rico sinirlari icerisinde kalan ucgen seklinde bir alandir. Okyanusun bu kisminda yuzlerce gemi ve ucak enkazi bulunur. Son 100 sene icerisinde batan gemi, dusen ucak ve kaybolan insan sayisi 1000’lerle ifade ediliyor.



Bu bolgede suyun altinda cok buyuk miknatis maden kaynaklarinin yer aldigi ve bu nedenle ucaklarin bu yogun manyetik cekimden etkilenerek elektronik sistemlerinin bozuldugu, buna bagli olarak da dustukleri soyleniyordu. Buna o kadar uzun seneler inanildi ki, kimilerine gore baska bir aciklamasi kesinlikle olamazdi. Fakat diger taraftan biraz dusunursek, eger boyle birsey olsaydi gemiler niye batiyor? Yoksa bir gemiyi bile cekip yutabilecek kadar kuvvetli miydi bu manyetizma? Kesinlikle hayir. Eger miknatis etkisi olsa ve zit kutuplar prensibiyle gemi cekilse bile, su yuzunde duran bir gemiyi batiracak kadar guc uretebilmesi mumkun olmazdi. Ayrica o bolgede yapilan olcumler asiri veya normalin ustunde bir manyetik alan olmadigini defalarca kanitladi.


Bolgede asil suphe uyandiran ise, insanlarin “denizde beyaz bir su olusuyor” seklinde ifade ettikleri siradisi olaylardi. Bunun uzerine robot kamerali su araclariyla yapilan dalislar sonucunda suyun tabaninin bembeyaz bir ortuyle kapli oldugu goruldu ve batan gemi ve ucak enkazlarinin hepsi bulundu. Su an en kuvvetli ihtimal olarak ortaya atilan guncel teoriye gore, bu tabaka denizin dibinde yer alan buyuk dogalgaz kaynagindan cikan gazlarin suyun altinda yuksek basinc ve dusuk sicakligin etkisiyle katilasip beyaz hidrat parcaciklari haline gelmesi seklinde aciklaniyor. Bu bolgeden ayni zamanda Gulf Stream adi verilen bir sicak su akintisi gecer. Suyun tabanindaki hidrat parcaciklari sicak su akintisiyla karsilastiklarinda eriyip su yuzune dogru harekete gecerler. Bunun sonucunda binlerce metrekup dogalgaz suya karismis olur ve suyun yogunlugunu cok azaltirlar. O esnada bolgeden gecen bir gemi varsa, yogunluk farkindan dolayi suyun kaldirma kuvveti gemiyi tasiyamaz ve gemi batar. Sicak su akintisiyla beraber hidritlerin erimesi bittiginde su yuzunde olusan bu beyaz tabaka da yok olur ve gemi sanki az once orada degilmis gibi gozden tamamen kaybolur.


Ayni sekilde su yuzeyinden havaya dagilan gazlar, atmosferdeki havadan bile daha az yogunluga sahiptirler ve ayni sebepten yani yogunluk farkindan dolayi ucaklar hava tarafindan yeterli surtunmeyi alamayip irtifa kaybederler ve dogalgaz molekullerinin havadaki oksijeni tutmasindan dolayi ucagin motorlari yanma icin gerekli oksijeni alamayip dururlar.

Seytan ucgeninde kaybolarak en fazla unlenen olay “Flight 19” idi. Oysa ayni zamanda cok sayida ucak kaybolmustu. Bunlar ikinci dunya savasinda Amerikan donanmasina ait bombardiman ucaklariydi. Grumman IBM Florida Avenger tipindeki bes ucak, 5 Aralik 1945 tarihinde saat 14.00 civarinda Florida’daki Fort Lauderdale donanma ussunden ayrildiktan sonra pilotlar ucus kosullarinin gayet iyi oldugunu bildirmislerdi.

Fakat sonra Bermuda Seytan Ucgeni’nde birden bire yok oldular. Flight 19 ucagindan son haber alindiginda buyuk bir deniz ucagi arama calismalari icin yola cikmisti ve bes bombardiman ucaginin tahmini yerine varildiginda alinan bir sinyal bir muddet sonra aniden yok oldu. Ayni gun birkac saat icinde alti ucagin kaybolmasindan sonra tarihin en buyuk arama calismalari basladi. Fakat ucaklara ait tek bir parca bile bulunamadi.



Bermuda ucgeninin sirri cozulmus fakat herseyi henuz tam olarak bilinememektedir. Ileriki yillarda “Bermuda Seytan Ucgeni” olarak bilinen bolgenin, halen yapilmakta olan arastirmalarin isiginda herseyinin ogrenilecegini dusunuyorum.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 25 Mart 2021, 10:09   #2
IRCRehberi
RevivaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

nerden buluyon bu deli konuları sen

 
Alt 25 Mart 2021, 10:18   #3
Standart

Alıntı:
uniX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
nerden buluyon bu deli konuları sen
Deliyim ya ben : ))

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:12.