IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Hikayeler (https://www.ircrehberi.net/hikayeler/)
-   -   Çiçeklerin hikâyesi. (https://www.ircrehberi.net/hikayeler/31072-ciceklerin-hikayesi.html)

velevki 25 Haziran 2020 15:16

Çiçeklerin hikâyesi.
 
Bu çiçeğin hikayesi aslında çok ilginç. Dilden dile anlatılır yıllar boyunca. Zamanın birinde inanılmaz güzellikte, bakanları bir daha kendine baktıran bir genç oğlan varmış. Ama bu oğlanın bir laneti varmış. Annesi ona demiş ki “Eğer kendine bakmaya çalışmazsan upuzun bir ömür yaşayacaksın, aksi takdirde çok kötü sonuçları olacak.” Tabii bizim yakışıklı oğlan annesinin sözünü dinlememiş ve bir nehir kenarına gitmiş. Nehirde kendi yansımasına bakmaya çalışmış ve gördüğü görüntüye aşık olmuş. Nehirdeki yansımasına ulaşmaya çalışırken dengesini kaybetmiş ve maalesef nehire düşmüş boğularak hayatını kaybetmiş. Fakat bu gencin öldüğü yerde çok güzel bir çiçek çıkmış. Bu çiçeğe de boynu bükük, yere bakan Narcissus, yani Nergis demişler.

velevki 25 Haziran 2020 15:21

Aynı zamanda Ters Lale adıyla da bilinen ve Hakkari’nin Cilo Dağları’nda yetişen Ağlayan Gelin çiçeği dünyanın en nadir bulunan çiçeklerinden biridir. Bu çiçeğin adının ise farklı kültürlere göre farklı hikayeleri vardır. Hristiyan aleminin inanışına göre İsa çarmıha gerilmeye götürülürken yolundaki bütün çiçekler saygılarından eğilmiş, boyunlarını bükmüşlerdir. Fakat sadece Ters Lale dik durmuştur. İsa’nın çarmıha gerilirkenki bakışları altında ezilen çiçek başını eğmiş ve o gün bu gündür ağlarmış. Hristiyanlara göre bu çiçek bu nedenden dolayı kutsal kabul edilir. Bir diğer hikaye de der ki Hakkari bölgesinde yaşayan Asuriler her sabah ortasında su biriktirdiğinden dolayı bu çiçeğe Ağlayan Lale derlermiş. Aynı zamanda Asuriler de bu çiçeği kutsal kabul ederlermiş. Günümüzde ise çok değerli ve koruma altına alınmış bir çiçektir Ters Lale. Bir diğer isimleri de Kejan Lalesi, Kerbela ve Kral Lalesi’dir bu çiçeğin.

velevki 25 Haziran 2020 15:22

Yunan Mitolojisine göre Zeus ve Hera’nın habercisi olan gökkuşağı Tanrıçası İris cennetten aldığı haberleri gökkuşağının içinden geçerek dünyaya taşırmış. Zaten Latince’de İris de “Cennetin Gözü” anlamına gelirmiş. İris çiçeği de taşıdığı renkler ve çizgiler nedeni ile adını gökkuşağı tanrıçası İris’ten almış. Eski Yunan’da bir inanca göre de gözlerimizin renkli kısmına İris adı verildiğinden her insanın cennetten bir parça taşıdığı söylenirmiş.

velevki 25 Haziran 2020 15:24

Adını yine Yunan Mitolojisinden almış bir çiçeğimizde sıra, Anemon ya da bizim bildiğimiz adıyla Manisa Lalesi. Aşk tanrıçası Afrodit ve ölümlü Adonis birbirlerine sırılsıklam aşıklarmış. Fakat aşklarının önünde çok büyük bir engel varmış: Afrodit’in eski sevgilisi savaş tanrısı Ares! Kıskançlığının yanı sıra bir ölümlü olduğu için Adonis’ten nefret eden Ares bir gün Adonis’i avlanırken yakalar ve vurur. Bunu duyan Afrodit hemen sevgilisinin yanına gider fakat Adonis çoktan hayatını kaybetmiştir. Onu ölüler diyarına götürmeden önce bir törenle vücudunu güzel kokular ile ovalar Afrodit. Ölüler diyarına olan yolda Adonis’in kanları yere dökülür ve bu kan damlaları kokular ile birleşerek döküldüğü yerde çiçeklere dönüşür. İşte bu çiçeklere de Adonis ve Afrodit’in aşkı anısına Anemon adı verilir.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi