IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Magazin Haberleri (https://www.ircrehberi.net/magazin-haberleri/)
-   -   Biz nasıl bu günlere geldik bilemiyorum (https://www.ircrehberi.net/magazin-haberleri/107276-biz-nasil-bu-gunlere-geldik-bilemiyorum.html)

Aykut 10 Mart 2022 08:48

Biz nasıl bu günlere geldik bilemiyorum
 
Türk halk müziğinin sevilen ismi Selda Bağcan, Küçükçekmece Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği gecede konser verdi. Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşen konsere binlerce kişi katıldı. Bağcan, son dönemde çok konuşulan sahne kıyafetlerini eleştirdi



Küçükçekmece Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü dolayısıyla Selda Bağcan konseri organize etti. Meslekte 50’nci yılını dolduran Selda Bağcan 8 Mart’ta kapsamındaki konserini Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirdi. ‘Eşitlik Yolunda 50’nci Yıl’ isimli konserde salonu dolduran binlerce kişi şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı.

‘Yalan dünya’, ‘Yaz gazeteci yaz’, ‘Anne ben geldim’, ‘Tatlı dillim’ gibi unutulmaz parçaları seslendiren Bağcan yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Konser alanına saatler öncesinden gelen hayranları bol bol fotoğraf, video çekerek gecenin keyfini çıkardı.


“8 MART BENİM İÇİN ÖNEMLİ”


Konser öncesi kuliste açıklamalar yapan usta sanatçı Selda Bağcan, “8 Mart emekçi kadınlar günü çalışma saatlerini 8 saate indirmek için protesto yapıyorlar ve o protestoda iki kadın öldürülüyor. O yüzden önemli bir gün ben zaten 14 Şubat, 23 Nisan gibi özel günleri çok severim. Bu günlerde konser yapmaktan çok haz duyarım. Kadına şiddet ve cinayetler için bir şarkımız var bu konserde söyleyeceğim. Şarkımızın adı ‘Yaz gazeteci yaz’ son kısmını güncel olaylara dayanarak değiştiriyorum. Burada da İstanbul Sözleşmesi’nden bahsedeceğim” diye konuştu.


"BERGEN İLE HİÇ TANIŞMADIK AMA SESİNİ ÇOK BEĞENİRDİM"


'Bergen' filmini merak ettiğini belirten Bağcan, “Bergen ile hiç tanışmadık ama ben de sesini çok beğenirdim. Ben zaten arabesk söyleyenleri çok beğeniyorum. 'Bergen' filmini çok merak ediyorum. Sinemaya gidemesem bile televizyonlara düştüğünde izlerim. Sinemaya gitme gibi bir lüksüm olmuyor hiç öyle bir vakit yok” ifadelerini kullandı.


Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisinin birinci bölümünü izlediğini aktaran Bağcan, “Aslında ismi ‘Pera Palas’ta Bir Gece’ olsaydı daha güzel olurdu çok beğendim. Hazal Kaya’nın oyunculuğunu çok beğendim. Beğenmeyen eleştireni de çok ayıpladım. Bir defa olağanüstü bir senaryo içinde Atatürk var ve kurtuluşa giden günler anlatılıyor muhteşem bir senaryosu var” dedi.


"SAHNEYE 50 YILDIR ÇIKIYORUM HEP KAPALI GİYİNDİM"


Ünlü isimlerin sahne kıyafetlerine yönelik de konuşan Bağcan, “Korkunç buluyorum, biz nasıl bu günlere geldik bilemiyorum. Ben geçenlerde ‘son muhafazakârım’ dedim gerçekten öyle sahneye 50 yıldır çıkıyorum. Ben 20 yaşında sahneye çıktım ama öyle giyinmedim. Hayatım boyunca sahnelerde hep kapalı giyindim. Çok da fazla yüklenmek istemiyorum onların tercihi o ama ben bu tarz giyinmeyi tasvip etmiyorum. Mayoyla beni ancak plajda görebilirisiniz” ifadelerini kullandı.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Gecede Selda Bağcan’ın yeğeni Serenad Bağcan da sahneye çıkarak 3 şarkı söyledi. Bağcan, “Halamla aynı sahneyi paylaşmak benim için oldukça gurur verici bir şey. Emekçi bütün kadınların günü kutlu olsun. Keşke bir şeyleri savaşarak elde etmeseydik de dünyada kadın erkek eşit olabilseydi” dedi.


Kaynak;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
'

Saruhan 10 Mart 2022 08:52

Denizleri dalgası konuş be reis helal olsun

ZeyNa 10 Mart 2022 10:20

Çok haklı. Sesleriyle ön planda olmaları lazım ama konuştuğumuz şeylere bak

MarjinaL 10 Mart 2022 10:23

Bu kadın daha yaşıyormu.Akrep nalan gittiyse sıra bunlardadır.

Reyhan 11 Mart 2022 15:04

Çok doğru demiş. Türkülerin kraliçesi :coktatli:

WildCat 11 Mart 2022 15:05

nedense ben sarkilarini turkulerini sevmiyorum
amaaa sozunde hakkini vermis

ihaveanidea 11 Mart 2022 15:19

bu da aynı açıklamayı yıllardan beridir ısıtıp ısıtıp söylüyor, reklamı geç...

She 13 Mart 2022 10:15

Yıllardır sesi ile gündemde olan eski sanatçılar hariç, yeni nesilde hiç görmedim.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:13.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2025 | IRCRehberi.Net