IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2020, 09:57   #1
Standart Sosyal medya düzenlemesi: AKP 'Alman modeli' için muhalefetin görüşünü alacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en kısa sürede yasalaştırılmasını istediği "sosyal medya düzenlemesi" için muhalefet partilerinin kapısını çalmaya hazırlanıyor.

AKP, Almanya'da sosyal medya şirketlerinin hukuki sorumluluk almasını öngören yasal düzenlemeye benzer bir model üzerinde çalışmalarını sürdürürken, muhalefetle anlaşma sağlanamaması halinde düzenlemeyi, TBMM'nin yeni yasama yılının başlayacağı Ekim ayına bırakmayı düşünüyor.

TBMM İçtüzüğü'ne göre 1 Temmuz'da tatile girmesi gereken Meclis, TBMM Başkanlığı seçimi ve gündemindeki yasal düzenlemeler nedeniyle çalışma süresini uzattı.

"Çoklu baro" yasasının öne alınması nedeniyle görüşmelerine ara verilen "Hukuk Muhakemeleri Usul Kanunu (HMUK)" değişikliğine ilişkin yasa teklifi ile Türk Silahlı Kuvvetleri disiplin kurallarında değişiklik yapılmasını içeren yasa teklifinin bu hafta içinde yasalaştırılması planlanıyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, kızı Esra Albayrak ve yeni doğan bebeğine yönelik ağır hakaret içeren sosyal medya paylaşımları üzerine hızla Meclis'ten geçirilmesini istediği sosyal medya düzenlemesi konusunda ise parti içinde çalışmalar sürdürülüyor.
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, yeni düzenleme yapılana dek Twitter üyeliğini askıya almasını da dikkate alan AKP yönetimi, bu konuda muhalefetle uzlaşma aramayı planlıyor. Bu kapsamda, başta CHP olmak üzere, sosyal medya ile ilgili ortak çalışma yapılması da söz konusu.

Bu konuda özellikle CHP ile resmi olmasa da kapı arkası diplomasi yapılarak, uzlaşma arayışı yapıldıktan sonra, sosyal medya düzenlemesi ile ilgili takvim netleşecek.

Bu konuda bir ortak komisyon oluşturularak yeni düzenleme konusunda çalışılması düşünülüyor. Bu ortak çalışma sonucu uzlaşma sağlanırsa teklifin, Meclis tatile girmeden gündeme getirilmesi, aksi taktirde yeni yasama yılına bırakılması düşünülüyor.

'Almanya modeli'
AKP, sosyal medya ile ilgili Almanya'nın yaptığı yasal düzenlemeyi model almayı planlıyor. AKP kaynakları, sosyal medyanın insan hakları ve hukuk ihlalleri konusunda bütün dünya devletlerinin arayış içinde olduğunu belirtirken, getirilecek sınırlamanın "hukuki muhataplık ve sorumluluğun yerine getirilmemesi halinde nasıl bir yaptırım uygulanacağına" ilişkin olacağını belirtiyorlar.
Ayşe Sayın
BBC Türkçe, Ankara
________________

Ne kadar yakın olursan ol, bazı şeyler hep uzağındadır..
 
Alt 22 Temmuz 2020, 12:38   #2
Nur
Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık Meftun :)

 
Alt 22 Temmuz 2020, 13:02   #3
Standart

Alıntı:
Nur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık Meftun :)

Sağolasın @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Ne kadar yakın olursan ol, bazı şeyler hep uzağındadır..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:08.