IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Amerika Gezi Rehberi Amerika Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2022, 02:22   #1
Standart Chicago Gezilecek Yerler

1. Sears Tower
Chicago Gezilecek Yerler

Sears Tower, Amerika’nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük yapısı. Chicago’nun sembolü olan 110 katlı yapı, Wacker Drive, Jackson Bulvarı, Franklin Bulvarı ve Adams Caddesi’yle çevrili. Sears Tower’ın dış yüzeyi alüminyumla kaplı.

2. Grant Park


Chicago Gezilecek Yerler

Grant Park, Michigan Gölü kıyısında, 37 kilometrelik alana yayılıyor. Önceleri Lake Park olarak bilinen parkın ortasında ise her biri göl etrafındaki dört eyaleti temsil eden dört at heykeli bulunan ünlü Buckingham Çeşmesi yer alıyor.

3. Chicago Sanat Müzesi

Chicago Gezilecek Yerler

Chicago Sanat Müzesi, ABD’nin en büyük dördüncü müzesi. Oldukça zengin bir koleksiyona sahip olan müzede, Toulouse-Lautrec, Rembrandt, Cezanne, Picasso, Girodet ve Manet gibi sanatçıların eserleri sergileniyor.

4. The Magnificent Mile

Chicago Gezilecek Yerler

The Magnificent Mile, Chicago Nehri’nin kuzeyinde, şehrin kalbinin attığı cadde. 1871’deki yangının ardından yeniden inşa edilen cadde aynı zamanda kentin alışveriş merkezi. Cadde, gökdelenler ve alışveriş merkezlerinin yanı sıra Chicago’nun tarihi dokularını da barındırıyor.

5. Navy Pier

Chicago Gezilecek Yerler

Navy Pier, Michigan Gölü kenarında 1900’lerde gemilerin kıyıya yanaşması için kullanılan bir rıhtım olarak yapılan, günümüzde ise kentin en çok turist çeken merkezlerinden biri. İçerisinde restoran, mağaza, sergi salonu, müze, toplantı salonu, plaj, parkları ve daha pek çok aktiviteyi bir arada sunan mekanlar yer alıyor.

6. 333 Wacker Drive

Chicago Gezilecek Yerler

333 Wacker Drive, Chicago Nehri’nin kuzey ve güney olmak üzere iki kola ayrıldığı yerin ortasına inşa edilen mimari açıdan oldukça önemli bir yapı. Özellikle gün batımında ateş kırmızısına bürünen bina, mavi ve yeşil camlarla kaplı dış yüzeyi ile ünlü.

7. Hyde Park ve Frank Lloyd Evleri

Chicago Gezilecek Yerler

Hyde Park, kentin Chicago Üniversitesi’nin yakınındaki, sergi, tiyatro, galeri ve kitapçıların bulunduğu bölgesi olmakla birlikte önemini kentin sembollerinden olan Frank Lloyd Evlerini barındırmasından alıyor. Oak Park’ta bulunan ve ünlü mimar Wright’ın tasarımını yaptığı 25 evden oluşan Lloyd Wright Evleri, Prairie Style mimari özelliklerini yansıtıyor.

8. Water Tower

Chicago Gezilecek Yerler

Water Tower, 1871’deki büyük Chicago yangınından ayakta kalan tek yapı. Gotik bir kale görünümündeki, su dağıtımı amacıyla kurulan binanın alt katı, günümüzde şehrin en büyük fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

9. Adler Planetaryum ve Astronomi Müzesi

Chicago Gezilecek Yerler

Adler Planetaryum ve Astronomi Müzesi dünya üzerindeki en kapsamlı uzay koleksiyonuna ve dünyadaki ilk sanal gerçeklik tiyatrosuna sahip. Çarpıcı gökyüzü navigasyonuyla güneş sistemi, kara deliklerin patlaması şovları düzenleniyor.

10. Chicago Tarih Müzesi

Chicago Gezilecek Yerler

Chicago Tarih Müzesi Illinois Eyaleti’nin en eski kültürel yapılarından biri. 22 milyon tarihi obje ve belgeye ev sahipliği yapan müzede kalıcı ve geçici sergiler düzenleniyor. Chicago’nun 17. yüzyıldan başlayan tarihi hologramlar ve projeksiyondan yansıtılan üç boyutlu gösterimlerle sunuluyor
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:26.