IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Amerika Gezi Rehberi Amerika Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2022, 02:19   #1
Standart Chicago Gezi Rehberi, ABD

Chicago (Şikago), Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık üçüncü eyaleti. Rüzgârlı Şehir ve Cazın Başkenti olarak da bilinen Chicago, ülkenin ulaşım, kültür, politika, sanayi, finans, tıp ve yükseköğrenim merkezi.

Parkların, butiklerin, devasa gökdelen ve kulelerin, caz ve blues kulüplerinin, sanat ve bilim müzelerinin, yemyeşil parkların bulunduğu büyük ve düzenli kent olan Chicago, Illinois Eyaleti’nin kuzeydoğusunda Michigan Gölü’nün güneybatı sahillerinde yer alıyor.

Chicago Gezi Rehberi, ABD

Chicago Gezi Rehberi
Gökdelenleri, filmleri ve müzikalleriyle özdeşleşmiş bir şehir olan Chicago, caz ve blues’un doğum yeri. Edebiyata, müziğe, sinemaya, mimariye, teknolojiye, bilime ve siyasete yön veren Chicago, Ernest Hemingway, Charles Dickenson gibi ünlü yazarların yetiştiği ve beslendiği kent. Sanat ve bilim müzeleri, kilometrelerce uzanan kum plajları, devasa doğa parkları ve modern mimarisiyle Chicago, çok yönlü bir şehir. Chicago, aynı zamanda dünyada en çok köprü barındıran şehri unvanına da sahip.

İsmini Kızılderili dilinde güçlü anlamına gelen “chicagau”dan alan Chicago’nun asıl sahipleri ve yerlileri Kızılderililer. Bölgeye gelen Avrupalı misyonerler tarafından satın alınan kent, günümüzde Illinois Eyaleti’nin en büyük şehri konumunda. 1833’te kurulan ve 1885’te ilk gökdelenin inşa edilmesiyle adını dünyaya duyuran Chicago, 1871’deki yangında pek çok yapısını kaybettiyse de, dönemin yükselen mimarlık trendleriyle yeniden inşa edildi. Michigan Gölü ve göle dökülen nehirler arasında olması dolayısıyla ada şehri hissi uyandıran Chicago, şehir planlamasının çok düzenli ve ulaşımı kolay olduğu, göl kıyısı boyunca sıralanan şık gökdelenleriyle göze hitap eden bir şehir.
 
Alt 01 Aralık 2022, 06:26   #2
Standart

Görselden bile ne kadar güzel görünüyor, görmek isterdim

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:32.