IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Amerika Gezi Rehberi Amerika Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2022, 02:14   #1
Standart Kanada’da Gezilecek En Güzel Eyaletler

Kanada, hiç şüphe yok ki dünya üzerindeki en güzel ülkelerden biri. Güney Amerika kıtasının kuzeyinde yer alan ülke insanın tüylerini diken diken edecek kadar büyüleyici gölleri, ulusal parkları, gösterişli nehirleri, gözleri gibi korudukları vahşi yaşamı, 21. yüzyılın en modern şehirleri ile her gezginin gidip görmek istediği bir coğrafya.

Grönland’ın güneybatısında yer alan Kanada, Güneyde Amerika Birleşik Devletleri, batıda yine Amerika’nın bir eyaleti olan Alaska ile komşu. Rusya’dan sonra dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi olan Kanada 10 eyaletten oluşuyor. Yüksek refah düzeyi, eğitim alanında başarılarıyla adını duyuran okulları, doğayı koruyan yasaları, özgürlükçü yapısıyla pek çok kişinin de yaşama istediği bir ülke.

Kanada’yı tek seferde gezmek oldukça zor. Bunun için çok geniş bir zamana ve gezi masrafları için sağlam yüksek bir ihtiyaç var. Ancak hayallerinizde bir Kanada road-trip varsa ve genel olarak ülkeyle ilgili bir fikir edinmek istiyorsanız, Kanada’nın en güzel eyaletleri yazısı işinize çok yarayacak. Haydi, kemerleri bağlayın, Kanada’nın en güzel eyaletlerini gezmeye gidiyoruz!

Kanada’da Gezilecek Eyaletler


1. Quebec

Kanada’da Gezilecek En Güzel Eyaletler

Quebec eyaleti Kanada’nın doğusunda büyük bir yarımada üzerine kurulu. Batısında Hudson Körfezi, doğusunda Labrador Denizi, karşı kıyılarında ise Grönland yer alıyor. Bölgenin başkenti de aynı ismi taşıyan Qubec şehri. Kanada’da resmi dilin Fransızca olduğu tek eyalet de burası. Başlıca şehirleri ise Quebec, Montreal, Laval ve Gatineau.

Fransızca’nın ana dil kabul edilmesinin nedeni ise 17 ve 18. yüzyılda Fransız kolonistlerin buraya yerleşmiş olması. Dört farklı iklimin görüldüğü Quebec’de, vahşi yaşamın korunması hem halkın hem yönetimin en büyük önceliklerinden biri. Milli parklar ve tüm doğal alanlar Kanada’nın diğer bölgelerinde olduğu gibi kaununlarla çok sıkı bir şekilde korunuyor.

Quebec’de, UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Vieux Quebec (Eski Quebec), balinaları izlemek için Tadoussac, Montreal’in batısındaki Mount Royal, Kanada’nın vahşi hayatını görebileceğiniz Omega Parkı, Montmorency Şelalesi, Magdelan Adaları ve daha pek çok çekici yer var.

Turna.com uçak bileti sayfasında en uygun Quebec uçak bileti seçeneklerine göz atın. Kampanyaları değerlendirerek, seyahat planınız için ilk adımı atabilirsiniz.

2. Ontario

Kanada’da Gezilecek En Güzel Eyaletler

Ontario, Kanada’nın 10 eyaletinden birisi. Kanada’nın en büyük şehri olan Toronto ise Ontario’nun başkenti. Ülkenin güneyinde, Hudson Körfezi’nin kıyısında Quebec ve Manitoba eyaletlerinin ortasında kalıyor. Amerika’ya en yakın eyaletlerden biri olan Ontario, doğuda New York, güneyde Michigan ve Minnesota ile komşu.

Kanada’nın en sanayileşmiş ve en yoğun nüfusa sahip olan bölgesi de burası. Yine Türkiye dahil birçok ülkeden gelen göçmenler çoğunlukla Ontario’ya yerleşmeyi tercih ediyor. Ontario sınırlarının içinde kalan başlıca şehirler: Toronto, Ottawa, Brampton, Hamilton, London, Markham, Vaughan, Kitchener, Windsor.

Ontario doğasıyla da insanı hayrete düşüren bir bölge. Sayısız suyu içilebilir olan göl, kayalık alanlarıyla bilinen bölgenin %65’i ormanlardan oluşuyor. Ontario’da doğada olmayı sevenler için tam bir cennet. Niagara Şelaleleri, Thousand Islands National Park, Agawa Canyon Park, Wabakimi Provincial Park, Fathom Five National Marine Park, Muskoka Legendary Lakes, Algonquin Provincial Park görülecek başlıca yerler.


3. Alberta

Kanada’da Gezilecek En Güzel Eyaletler

Alberta, Kanada’nın batısında Büyük Britanya ve Sakatchewan eyaletleri arasında kalıyor. Kuzeyinde, Kuzeybatı Toprakları, güneyde ise Amerika’nın Montana eyaleti ile komşu. Başkenti Edmonton. Zengin doğal kaynakları ve petrolü ile güçlü bir ekonomiye sahip olan Alberta’nın nüfusu da Kanada’nın birçok eyaletine göre daha yoğun. Başlıca şehirleri ise Edmonton, Calgary, Red Deer, Lethbridge, St. Albert.

Alberta’nın doğası inanılmaz derecede güzel. Özellikle sosyal medyada karşılaşacağınız birçok manzara ve doğa fotoğrafı Alberta’da çekiliyor. Ünlü Rocky Mountains bölgenin batısındaki Britanya Kolumbiyası boyunca sıralanıyor. Turkuaz mavisi gölleri, gözlerinizi alamayacağınız çam ormanları, yüksek zirveleriyle baş döndürücü güzellikte.

Dünyanın en güzel göllerinden biri olan Louise Gölü’nü çevreleyen Banff Milli Parkı, Unesco Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Jasper Milli Parkı, Kolumbiya Buz Alanı (Kolumbiya Icefield Area), Kuzey Işıkları’nı gözlemleyebileceğiniz Minnewanka Gölü, Athabasca Riverfront Park ve görülecek pek çok şey sunuyor.

4. British Columbia
Kanada’da Gezilecek En Güzel Eyaletler

British Columbia (İngiliz Kolumbiyası), Kanada’nın batısında, Büyük Okyanus’un kıyısında yer alıyor. Ülkenin en batısındaki British Columbia eyaleti doğuda Alberta, kuzeybatıda Alaska, güneyde Amerika’nın eyaletleri olan Washington, Idaho ve Montana ile komşu. Başlıca şehirleri ise Vancouver, Victoria, Kelowna, Surrey, Burnaby.

Eyaletin başkenti Vancouver Adası’ndaki Victoria şehri. Nüfus olarak en büyük şehri ise Vancouver şehri. Şüphesiz Kanada’nın en güzel eyaletlerinden biri olan British Colombia’yı okyanus kıyısındaki fiyord şeklindeki sahilleri. Keşfetmeyi sevenler için sonsuz seçenek sunan British Columbia dağları, muazzam milli parkları, sahilleriyle her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri kendine çekmeyi başarıyor.

British Columbia, muhteşem rengiyle Emerald Lake, Lake Okanagan, sonsuz orman manzaraları sunan Garibaldi Provincial Park, Lost Lake, Stanley Park, Butchart Gardens, Capilano Bridge, Yoho Ulusal Parkı ve sayısız doğal güzelliğe sahip.
 
Alt 01 Aralık 2022, 06:26   #2
Standart

Ontario

Bu nickte biri vardı sanki onu hatırladım

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:50.