IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Amerika Gezi Rehberi Amerika Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Aralık 2022, 02:12   #1
Standart Kuzey Karolina’da Görebileceğiniz 5 Yer

Kuzey Karolina eyaleti ABD’nin doğusunda, Atlas Okyanusu’nun kenarında yer alıyor. Orta Atlantik Eyaleti olarak da bilinen Kuzey Karolina, Güneyinde Güney Karolina, güneybatısında Georgia, batısında Tennessee, kuzeyinde Virginia ile komşu.

Kuzey Karolina’da, küçük kasabalar, yaz veya kış tatili, hafta sonu kaçamakları ve romantizm sevenler için harika yerler var. Kıyı kasabaları, yaz aylarında plajların tadını çıkarmaya gelen ailelerle dolu, ancak okyanusun yakınında büyüleyici tarihi kasabalar da bulabilirsiniz.

Blue Ridge Parkway boyunca gezinin, yürüyüş parkurlarında dolaşın, kayak pistlerine çıkın, balık tutun ya da dağ kasabalarına gidin, yıl boyunca bu eyalette yapılacak pek çok şey var.

Kuzey Karolina Gezilecek Yerler

1. Asheville, Kuzey Karolina
Kuzey Karolina’da Görebileceğiniz 5 Yer

Asheville, ABD’nin Atlas Okyanusu kıyısında yer alan Kuzey Karolina eyaletine bağlı bir şehir. French Booard Nehri’nin kenarına kurulmuş olan Asheville, yürüyüş rotaları, şelaleleri, muhteşem dağ manzaraları, milli ormanları ve parklarıyla gezilip görülecek pek çok etkileyici doğal alana sahip.

Kuzey Karolina Arboretum, Asheville Macera Merkezi, French Broad River, River Arts District, The Biltmore Malikanesi, The Blue Ridge Parkway, The Blue Ridge Mountains, Pisgah National Forest, Omni Grove Park Inn, Great Smoky Mountains National Park şehrin en gözde yerleri.

Asheville Regional Airport’a Air France ve THY ile aktarmalı olarak uçabilirsiniz.En uygun Asheville uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

En uygun Asheville uçak bileti fiyatlarını yakalamak için en az 45 gün öncesinden uçak biletinizi satın almalı ya da rezervasyon yapmalısınız. Koşulsuz bilet iptali, online değişiklik, akıllı uçuş ve daha fazlası turna.com’da.

2. Hendersonville, North Carolina

Kuzey Karolina’da Görebileceğiniz 5 Yer

Hendersonville, Blue Ridge Dağları yakınında mükemmel bir konuma sahip olan. Şelaleler, yürüyüş parkurları, elma bahçeleri ve kasabanın yaya dostu Main Street bölgesinin ilgi çekici yerlerini keşfetmek için harika bir başlangıç ​​noktası.

Yenilenen şehir merkezi, restoranlar, perakende mağazaları ve eğlence mekanları ile dolu. Yaz aylarında vitrinleri gezin, biraz alışveriş yapın ve ardından öğle veya akşam yemeği için dışarıdaki verandalardan birinde mola verin.

Yazarlar ve edebiyat hayranları, sadece kısa bir sürüş mesafesindeki Carl Sandburg Home Ulusal Tarihi Sit Alanı’na uğramayı seviyor. Bu bölgedeyken, Flat Rock Playhouse’da bir gösteriye de katılabilirsiniz.

Hendersonville’de yapılacak eğlenceli aile etkinlikler listesine, Appalachian Pinball Müzesi’ni görmek veya bir köpekbalığının beslenmesini görmek için Team Ecco Akvaryumu ve Köpekbalığı Laboratuvarı’nı ziyaret etmek eklenebilir. Ayrıca yakındaki Dupont Eyalet Parkı’nda güzel yürüyüş parkurları bulacaksınız.

3. Edenton
Edenton, bir zamanlar eyalet başkentiydi. Burası keşfedilmemiş bir mücevher gibi. Edenton ve Chowan County’nin her köşesinden tarih fışkırıyor. Sokaklar 18. ve 19. yüzyıllardan kalma tarihi binalar ve evlerle kaplı.

Edenton rahatlayarak vakit geçirmek için keyifli bir yer ve romantik bir kaçamak için ideal. Edenton yürüyerek kolayca keşfedilebilir. Güzel kiliselerin ve görkemli evlerin önündeki büyük yaşlı ağaçların altındaki kaldırımlar da dolaşın.

1767 Chowan County Adliyesi, 1886 Roanoke Nehri Deniz Feneri ve Iredell House Homesite şehrin popüler yerleri. Kıyı alanı geniştir ve Albemarle Sound’un harika manzaraları, sadece patikalar boyunca gezinerek görülebilir.

Suda, 2000 yıla kadar yaşayabilen kel servi ağaçlarını görün. Tarihi bir beyzbol sahası olan Maritime Underground Railroad’da veya Cupola House’da muhteşem tarihi ve bahçeleri gezerken zamanda geriye doğru bir gezintiye çıkın.

4. Lexington
Kuzey Karolina’da Görebileceğiniz 5 Yer

Lexington, ‘Dünyanın Barbekü Başkenti’ olarak biliniyor. Ziyaretinizi her yıl Ekim ayı sonunda gerçekleşen yıllık Barbekü Festivali ile aynı zamana denk getirin. Ekim resmi olarak Barbekü ayı olarak bilinir ve her türlü etkinlik düzenli olarak gerçekleşir. Lexington, ilginç mağazaların bulunduğu restore edilmiş bir ana caddeye sahiptir.

En ünlü mağazalardan biri, 1919’da kurulan Conrad & Hinkle Yiyecek Pazarı. Tatlıya düşkünseniz şeker fabrikasına mutlaka gidin. Yadkin Nehri, nehrin bitişiğinde yer alan ve kilometrelerce yürüyüş parkurları sunan 110 dönümlük Boone’s Cave Park gezilecek yerler arasında.

Daniel Boone Kano Yolu, özellikle büyük ağızlı levrek balıkçılığı olmak üzere tekne gezintisi, kürek sörfü, yüzme ve balık tutma ile tanınan Kuzey Carolina’nın en büyük ikinci gölü olan High Rock Gölü’nü açık hava etkinliklerine ekleyin.

5. Fayetteville
Kuzey Karolina’da Görebileceğiniz 5 Yer

Fayetteville, ABD’nin Kuzey Karolina eyaletine bağlı bir şehir. Fayeteville en çok ABD ordusunun tesisi olan Fort Bragg’ın evi olarak biliniyor. Askeri yönü ve tarihsel bağları güçlü bir yerleşim. Şehirdeki askeri müzeler zaten Fayetteville’nin bu yönünü öne çıkarıyor. Ayrıca ünlü yazar ve şair Edgar Allan Poe de bir dönem bu şehirde yaşamış.

Cameo Sanat Evi Tiyatrosu, 100 dönümlük Arnette Parkı, Fayetteville Bölgesi Ulaşım ve Tarih Müzesi, Cape Fear River, Hava ve Özel Harekat Müzesi (ASOM), Campbellton Landing, Cape Fear Botanik Bahçesi, Arsenal Parkı, Cape Fear River Trail, Milton E. Mazarick Park şehrin en sevilen gezilecek yerleri.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:05.