IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Kitap Tanıtımları (https://www.ircrehberi.net/kitap-tanitimlari/)
-   -   Veba (https://www.ircrehberi.net/kitap-tanitimlari/66658-veba.html)

ZeyNa 25 Nisan 2021 00:17

Veba
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Albert Camus'nün 1947 yılında yayınlanan bu romanının konusu fransa'nın cezayiri işgali ile başlayan süre sonrası ortaya çıkan veba salgınını anlatıyor. Aslında yazar burada Cezayirlilere bir de uyarı yapıyor Fransa'yı veba hastalığı olarak görmeleri gerektiği konusunda.

Her şey Fransa işgali altındaki Oran kentinde ölü bir fareyle karşılaşılması ile başlar. Doktor Rieux, orada oturan herkesin fareleri hakkında konuştuğunu fark eder. Herkes her yerde fare ölüleri ile karşılaştığından söz etmektedir. Hatta fabrikalarda bile yüzlerce fare ölüsü toplanıp gömülmüştür. Kentteki herkes bir panik içindedir.

Herkesin ağzında ‘’Veba’’ sözcüğü vardır. Dr. Reiux kapıcısı da bu hastalıktan ölmüştür. Bunun üzerine Doktor Rieux, veba hakkında bilgi toplamaya ve bu salgının veba olmadığını kanıtlamaya çaba sar etmektedir. Ancak hastalığın seyrine göre iki ay içinde herkesin ölebileceğini de akılda tutmaktadır.

Dr Reiux salgını önlemek için bit serum kullanır. Vaka sayıları düşmüştür. Fakat hastalık tamamen ortadan kalkmamıştır. Salgın sürecinde eşini görmeyen Dr Reiux eşini de bu salgın yüzünden kaybetmiştir.


Yazgı 25 Nisan 2021 00:24

Okunacak ne çok kitap var. Sen de burada oyun oyna.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi