IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Özel Eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim Özel eğitim Rehabilitasyon ve Kişisel Gelişim ile alakalı tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Mayıs 2021, 12:33   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kişisel Gelişim için Yapılması Gerekenler

Kişisel Gelişim için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Bireylerin kendilerini geliştirebilmesi için, farklı birçok metot uygulanmaktadır. Bunların başında kişisel gelişim eğitimleri öner çıksa da, kişisel gelişim için yapılması gerekenler de bu süreçte bireyin yaptığı çalışmaların başarıya ulaşmasında önemli rol oynamaktadır.

İnsanın kendi potansiyelinin farkında olarak, gündelik hayattaki hal ve hareketlerini bilinçli bir şekilde kontrol altına alması ile birlikte gelecek için vereceği kararları daha iyi bir şekilde yönetilmesini sağlayan kişisel gelişim, bireyin hayatına ömür boyu katkı sağlamaktadır.


1-Mevcut Durumunuzu Dikkate Alın

Hayatın olağan akışı ile birlikte ekstra olarak alınacak kişisel gelişim eğitimleri için öncelikle kişinin mevcut durumunu dikkate alması gerekir. Yani var olan potansiyelini iyi bir şekilde analiz ederek, hangi alanda daha iyi bir gelişim göstereceğini kestirmesi başarı için önemlidir.

Maalesef kişisel gelişim de yapılan en önemli yanlışlardan biri, kişinin kendini tanımaktan uzak kalmasıdır. Hal böyle olunca, hayalci bir yapı ortaya çıkmaktadır. Potansiyelinden çok uzak hedefler koymak yapılan çalışmaların da, başarıya ulaşmasını engellemektedir. Bu sebeple ortaya çıkacak hayal kırıklıkları, çalışmanın bütününü olumsuz şekilde etkileyebilir. Elbette ki büyük hedefler koymak, başarıya ulaşmak için önemli olsa da bu hedefleri tamamen bir hayal ürününden meydana getirmek, yanlış bir davranış biçimidir.

2-Kitap Okumayı İhmal Etmeyin

İyi bir kişisel gelişim için, kitap okumak büyük bir öneme sahiptir. Gündelik hayatta yaşananlar ile birlikte kitap okuyup edineceğiniz bilgileri harmanlayarak, kişisel gelişim yolunda büyük bir adım atabilirsiniz.

Hayatınızda her ne kadar farklı tecrübeler edilmiş olsanız da, bunu mutlaka okumakla birleştirmek gerekir.


3-Kendiniz İçin Ayıracağınız Zaman Başarıya Götürür

İnsanın kendini geliştirebilmesi için, yapacağı çalışmaları zaman ayırması ayrı bir önem taşımaktadır. Şayet ciddi anlamda bir gelişim arzu ediyorsanız, kendinize mutlaka zaman ayırmanız gerekir. Kişisel gelişiminiz için ayıracağınız bu zaman, uzun vadede size hayat boyu katkılar sağlayacaktır.

Kişisel Gelişim için Yapılması Gerekenler

4-Geçmişten Sadece Ders Alın

Her insanın hayatında geçmiş dönemde yaşadıkları, birçok olumsuz durum vardır. Bu olumsuzlukların sizin moral ve motivasyonunuzu etkilemesine izin vermeyerek, yaşadıklarınızdan ders çıkarmak suretiyle geçmiş hata ve sorunlara fazla takılı kalmayın.

Geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları, acı bir ders alabileceğiniz kaynaklar olarak kabul edip, gelecek zamanla ilgili planlamalarınızı bu kapsamda yeniden değerlendirmeniz çok daha faydalı olacaktır.

5-Hiçbir Zaman Vazgeçmeyin


Hayat her zaman için, yeni şeylerin öğrenilmesine gebe bir süreçtir. Bu süreçte yaşayacağınız olumsuzluklar ve karşınıza çıkacak engeller nedeniyle, asla mevcut durumunuzu daha ileriye taşımaktan vazgeçmeyin. Vazgeçmemek, kişisel gelişim için yapılması gerekenler arasında, ziyadesiyle önemlidir. Engellilerin sizin bu yolda daha sağlam adımlarla ilerlemenizi sağlayacak basit süreçler olduğunu, hiçbir şekilde aklınızdan çıkarmayın.

6-Çevrenizle Kuracağını İletişim

Kişisel gelişim için yapılması gerekenler arasında büyük önem taşıyan şeylerden biri de, çevrenizdeki insanlarla her zaman iyi ilişkiler içinde olmaktır. Bunu yaparak elde edeceğiniz moral ve motivasyon, sizi çok daha ileriye taşıyacak unsurlardan biridir. Çevrenizde yaşayacağınız sorunların, kişisel gelişim sürecine olumsuz etki edeceğini asla unutmayın.

7-Kişisel Gelişim Eğitimleri Alın

Daha profesyonel ve hızlı bir şekilde kendinizi geliştirmek istiyorsanız, farklı birçok kategoride özel eğitim veren kurumlardan kişisel gelişim eğitimleri alabilirsiniz.

Bu eğitimlerin önemli bir kısmı ücretsiz olarak verildiği gibi, uzaktan kişisel gelişim eğitimleri ile rutin hayatınızdan ödün vermeden bu eğitimleri tamamlayabilirsiniz.

Üstelik alacağınız kişisel gelişim sertifikası ile bu eğitimlerden, daha fazla fayda sağlayabilirsiniz. Gerek iş bulma ve gerekse iş yerindeki terfi durumlarında, bu sertifikalar sizin avantaj sahibi olmanızı sağlayacaktır.


Alıntı
 
Alt 17 Mayıs 2021, 22:31   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kendimizin iç sesini bazen dinlemek gerek. Sessizliğin sesini dinlemek gibi.

________________

~ E & B ~
 
Alt 17 Mayıs 2021, 22:42   #3
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

İçgüdü Bence.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:53.