IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRCd Makaleler IRCd hakkında her türlü makalelere bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

8Beğeni(ler)


 
Seçenekler Stil
Alt 30 Nisan 2021, 12:38   #1
Guest
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Turksohbet.org Sohbet Agi Önemi Ve İşleyişi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Türksohbet Sohbet ve Chat Odaları

Proje Sahibi : Blackthorn
Genel Sorumlu : Cehennem
Genel Sorumlu Yrd : AcImasIz
Root Admin : Lord, diEfoRyoU, Microsoft
Super Admin : helloween, JackaL, scofield, MaquSa
Network Admin : Lee, Ysf, StwaldeX, huma, CeReN, Seth, KurSaD, Eda, THE_MAN
Services Admin : Lavanta, Tuvana, EfSuN, MeD_CeZiR bebetooo, aSeLya, BuLuT
Server Admin : STaR, Gokcen, aSeNa
IRCOP : Sevda, Tayfur, KuMSaL, bliss, ToLGaa
Sales Sorumlusu : Microsoft
Guvenlik Sorumlusu: diEfoRyoU
Xline Sorumlusu : Ysf
Chanserv Sorumlusu: AcImasIz
Nickserv Sorumlusu: Tuqba
Webmaster Sorumlusu : CeReN

Sohbet platformumuz hiyerarsik sistem seklinde semalanmistir. Yonetimde bulunan insanlarin hepsinin proje sahibine kadar sorumlu oldugu konular ve alanlar bulunmaktadir.Proje sahibimiz; Sunucu genelinde yeni domain isimleri satin almak ve bir butce saglayan sunucu icerisindeki duzenini yoneten ve bicimlendiren kisidir.
Genel sorumlu ; Sunucu genelindeki tum sorunlari cozumlere ulastirabilecek ve proje sahibi ile bire bir diyalotürk-sohbet-orgglar icine girebilecek kisidir. Genel sorumlu Yardimci ; Sunucu genelinde olan sorunlarda ve sikayetlerde yonetimde bulunan arkadaslarimiz ile gorusup sorunlari belirtecegi kisi olmaktadir.

Genel sorumlu ve yardimcisi sunucu icerisindeki aralarinda yaptiklari istisareleri sunucu proje sahibine bilgi olarak verir proje sahibi duzenlemeler yaparak sorumlusuna ve yardimcisina izleyecekleri yollari danisir bu isleyis ust yonetim sekillenmesidir.
Root adminler ; Sunucu genelinde gorus dusunce yapilandirma ve destekcisidir ust yonetime dahillerdir soz hakki olan ve genel sorumlu ve sorumlu yardimcisindan sonra gelen hiyerarsik sistemde konumu ust seviyede olan kisilerdir. Super adminler ; Sunucu genelindeki yonetimdeki yapilandirmalari ve dusunceleri kanal , nick ve sunucu guvenligi genellerindeki takiplerini ust yonetime bildiren kisilerdir. Network adminler ; Sunucu genelindeki isleyis ve sunucu kurallarina uyum saglama ve saglatmayi takip eden kisilerdir. Services adminler ; Sunucu genelindeki Access seviyeleri ve uygulanan islemleri takipe alip bir ust hiyerarside olan kadrodaki kisilere bilgi veren ve kontrol eden kisilerdir.Server adminler ; Sunucu genelindeki sohbet akisina destek olan ve kanal genellerindeki yeni giris yapan kullanicilarimi tespit edip onlara daha saglikli ve kaliteli duzeyde sohbet akisi saglamakla gorevli kisilerdir. IRC Operatorler ; sunucu genelindeki sohbet akisina yon veren ve kullanicilarimiza ornek olan yeni kayit yapan kullanicilarimiza destek olan ve isleyiste ornek teskil etmis ve bu seviyede yonetimde yer almis kisilerdir.

Sales Departmani ; Sunucu genelinde butceye destek olan ve sohbet odalarinda aylik kiralamalar Aop[@] , Sop[&] , Founder[~] ve Gold uyelik[Ozel Kullanici] oper , admin kiralamalarina bakan departmandir. Guvenlik Departmani ; Sunucu genelinde uygutürk-sohbet-odalarılanan islemler , sunucu giris cikislarini takipliyen sunucuya zarar verecek konulardan onlem olarak islem saglayan departmandir. Xline Departmani ; Sunucu genelinde kurallar haricinde uygulanan banned durumlarini takip eden ve izleyen departmandir. Chanserv Departmani ; ChanServ, kanal calinmalarini onlemek, otomatik kanal idaresi yapmak ve genelde kullanicilar icin hayati daha kolay bir hale getirmek icin yaratilmistir. Yillar gectikce bircok degisik komut ChanServ’e eklenmistir. Nickserv Departmani ; Nickserv size, nickname’minizin taninmasini ve baskalari tarafindan kullanilmasinin onlenmesini saglar. Eger nickname’minizi 30 gun kullanmazsaniz tanitim bilgileriniz yani registrasyonunuz kaybolacaktir. Webmaster Departmani : Bir IRCd sohbet platrom’unun web sitelerine bakan ve makalere yer vererek bicimlendiren ve guncellemeler yapan departmandir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dene, Yasa ve Fark ET!


@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Paylasimidir ~
 
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:58.