IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


IRC Dünyasından Röportajlar IRC Dünyası üzerinde görev almış, tanınmış kişilerle yapılan röportaj ve söyleşileri bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

107Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2021, 11:08   #1
Yalnızlığım Saltanatımdır
Discorium - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart SekerShell Hosting Sahibi Teqnic İle Röportaj

<Discorium> Merhaba Teqnic nasılsın?

<Teqnic> Merhaba Discorium teşekkür ederim çok şükür, siz ?

<Discorium> Teşekkür ederim bende iyiyim.

<Discorium> Teqnic kimdir, biraz kendinizden bahseder misiniz?

<Teqnic> Tabi, İsmim Ömer, Bolu'da yaşıyorum 30 yaşındayım, İş hayatında ise ticaret ile uğraşmayı seven ve her zaman yenilikçi ve araştırmacı bir kişiliğe sahip olduğumu söyleyebilirim, her zaman bir şeyi araştırmak, yeni bir şeyler üzerine çalışmak bana iyi geliyor :)

<Discorium> Güzel yerdir Daha önceden gelip 3-5 gün kalmıştım Abant tartışılmaz güzellikte eğer kar yağdıysa tadından yenmez :)

<Teqnic> Kesinlikle herkese tavsiye ederim. Her mevsimi ayrı güzel olan, Tabiatın kalbi Bolu gezilebilecek görülecek en güzel yerlerden birisi, Abant, Gölcük, Yedigöller, Kartal kaya ve bir çok yeri ile doğa harikası diyebiliriz, eğer tekrar yolunuz düşerse ise sizleri ağırlamaktan memnun oluruz.

<Discorium> Yolumuz tekrar düşerse tabiki de görüşürüz

<Teqnic> İnşallah her zaman bekleriz, sizleri ağırlamaktan memnun oluruz

<Discorium> Asıl soruya gelelim :)

<Discorium> IRC hayatına hangi senede ve nerede başladınız?

<Teqnic> IRC hayatı benim için Şekershell yöneticisi ağabeyim Alper sayesinde başladı diyebiliriz. Ben daha o zamanlar sanırım 13-14 yaşlarındaydım kendisi IRC Sohbet sitelerinde takılırdı ve bende onu izlerken bazı sitelere giriş yapmıştım, sanırım ilk olarak zurna.net bağlandım olarak hatırlıyorum daha sonrasında bir kanal kurmuştum ve arkadaşlıklar edinmeye başladım, bir süre sonra komutları öğrenmeye başladık 

<Discorium> Peki herhangi bir sunucu da yetki görev aldınız mı?

<Teqnic> Zurna.Net’de bir dönem bulunmuştum, ancak daha sonra ayrıldım aslında çok fazla bir sunucu geçmişim olmadı diyebiliriz, sohbet sitelerinde bulunmaktan ziyade sohbet siteleri kurmaya başladığımız dönem olmaya başlamıştı.

<Teqnic> 2006 yılında Şekershell İnternet Hizmetleri ağabeyim Alper tarafından faaliyete geçirildi, yıl 2007 veya 2008 gibi bende firma ekibine dahil olmuştum.

<Discorium> Bu işe size yönlendiren neydi nereden esinlendiniz Hosting Domain işine?

<Teqnic> Beni bu işe yönlendiren ağabeyim Alper sayesinde olmuştur, Şekershell firması kurulduğu zamanlarda kendisi bir şeylerle uğraşırken, bir şeyler yaparken onu izledim, daha sonra ise yaptıklarını kendim uygulamaya başladım, ve daha neler yapabilirim bunun üzerine araştırmalar yaparak kendimi her zaman geliştirmeye çalıştım.

<Teqnic> Aslında bu bir merak konusu oldu, bir çok arkadaşım gibi bende sadece chat sitelerine giriş yaparak, sadece vakit geçirmek için takılabilirdim ama bunu yapmadım, bu tür sitelerin nasıl kurulduğunu, nasıl çalıştığını daha çok merak ettiğim için bugün çok şükür halen buradayız.


<Discorium> SekerShell Türkiye de Köklü firmalardan biri nedir bu başarının sırrı?

<Teqnic> Şekershell olarak yıllardır kurulduğu günden bu yana değişmeyen ve değişmeyecek olan bizim için, (Maksimum Kalite - Maksimum Hizmet) Bizim önem verdiğimiz en değerli nokta her zaman müşteri memnuniyeti ön planda tutmaktayız.

<Teqnic> Müşteri kaliteli bir hizmet almalı ve kesinlikle memnun olmalı, altyapı, performans, hız, verimlilik için 2006 yılından bu yana ciddi yatırımlar yaptık, her zaman yenilikçi olmaya özen gösterdik ve işimizi benimsedik diyebilirim.

<Teqnic> Ayrıca Şekershell olarak her zaman müşterilerimize bir teşekkürü borç biliriz, çoğu kez bizim reklamımızı daha doğrusu arkadaşına, çevresine bizleri öneren kendi müşterilerimiz olmuştur, bu nedenle her zaman daha iyisi için her zaman çalışmaktayız.

<Discorium> SekerShell olarak çok güzel işlere imza attınız
<Discorium> Zsohbet, Zokey, G-Bot, Google Reklamları gibi
<Discorium> Firma olarak yeni eklenecek veyahut daha da içerek eklemeyi düşünüyor musunuz?

<Teqnic> İlgi ve alakanıza öncelikle çok teşekkür ederim, sizlerden bunları duymak bizim için çok güzel.

<Teqnic> Geçmiş dönemlerde bildiğiniz gibi java tabanlı sohbet yazılımları kullanılırken ardından javanın bir çok tarayıcıdan kaldırılması ve akabinde yeni gelişen teknoloji, sosyal ağlar ile birlikte IRC popülerliğini yitirmeye başladığı dönemlerde artık bilgisayar üzerinden chat sohbet yerine bazı sohbet yazılımları ile birlikte akıllı cihazlar telefon ve ya tabletler üzerinden sohbet odalarına giriş yapılabilmesi IRC sektörünü ayakta tutmaya başladığını söyleyebiliriz.

<Teqnic> Biz bu konuda sektörde bir yenilik olarak, diğer hazır sohbet yazılımları yerine hem bilgisayar üzerinden, hem mobil üzerinden kullanıcıların rahatlıkla giriş yapabileceği, performanslı, verimli, daha fazla özelliğe sahip ve kullanıcı dostu ara yüze sahip olan bir sohbet yazılımını yapmaya karar verdik ve bu konuda yazılım ekibimiz ile birlikte hemen çalışmaları başlattık. Bir kaç ay içerisinde Zsohbet sohbet yazılımı çalışmalarını tamamlayarak ardından test aşamaya geçildi ve testler başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra tanıtımına başladık.

<Teqnic>Günümüzde bir çok site tarafından sevilerek ve beğenilerek yaygın olarak kullanılan ZSohbet sohbet yazılımı en çok kullanılan sohbet yazılımı diyebiliriz, ayrıca kısa bir zaman önce yeni bazı özellikler ile birlikte ZSohbet v2 versiyonda ara yüz yenileme çalışmalarıyla tamamen farklı bir yenilik getirdik diyebiliriz :)

<Teqnic> ZOkey, ZSohbet gibi en önemli projelerimiz den birisi diyebilirim, 2013 yılında Okeylisans markası altında online okey siteleri kiralamaya başladık, o dönemler java tabanlı okey yazılımları kullanıyorduk ancak java ile alakalı yaşanan sorunlar nedeniyle ve akıllı cihazların daha yaygın olarak kullanılmaya başladığı dönemde html5 ve mobil uyumlu kullanışlı ve herkes tarafından rahatlıkla kullanım sağlanabilecek yeni bir okey yazılımı yapılması konusunda karar verdik.

<Teqnic>zOkey okey yazılımı projesinde Sky-Dancer ile birlikte ortak bir çalışma başlattık, bir çok özelliğe sahip, yönetimi kolay ve geliştirilebilir bir okey yazılımını kısa bir zaman içerisinde tamamladık daha sonra yazılımı test aşamasına aldık, test çalışmaları başarılı bir şekilde tamamlayarak ardından tanıtımını yaparak satışlarına başladık. Sorunsuz ve kullanışlı herkes tarafından beğenilerek kullanılan bir okey yazılımı diyebiliriz ve her geçen gün geliştirmelerine devam ediyoruz.

<Teqnic> G-Bot Sunucu Güvenlik Sistemleri ile IRC sektörü için bir yeniliğe daha imza attığımızı söyleyebilirim, daha öncesinde hiçbir güvenlik botunda olmayan yeni özellikler ekleyerek linux tabanlı alt yapı kodlaması ile diğer güvenlik botlarına göre daha hızlı, performanslı ve verimli çalışmaktadır.

<Teqnic> G-Bot her hangi bir saldırı esnasında %99.9 oranında koruma sağlar, binlerce proxy vb. ile saldırı yapılsa bile G-Bot sorunsuz, anlık ve hızlı bir şekilde tüm işlemleri otomatik olarak sağlamakta olup hiçbir kullanıcı bu durumdan etkilenmemektedir. Wban seçeneğiyle kişiye özel kalıcı ban vb bir çok özelliğe sahip, yönetimi kolay olan sunucu güvenlik botumuz ile her zaman sunucular güvende diyebiliriz. Daha çok güvenlik üzerine çalışan G-Bot için gelecek zaman içerisinde farklı yenilikler ve geliştirmeler ile birlikte G-Bot sadece güvenlik botu olarak değil bir çok işlemin kolaylıkla ve rahatlıkla yapılabileceği bir yapıya sahip olacak, ve her zaman yapılacak geliştirmeler ile birlikte her zaman güncel kalacak bir sistem diyebiliriz.

<Teqnic> Firma olarak ise yeni özellikler ve içerikler konusunda ise elbette yakın zamanda IRC sektörü veya diğer alanlarda bazı çalışmalarımız mevcut ancak birden fazla sektör ve proje üzerinde çalışmalarımız bulunması ve bu nedenle iş yoğunluğu biraz daha fazla olduğu için yeni eklenecek özellikler konusunda bir sıralama yapıyoruz, hangi sektör için bize neler gerekiyor ve ne zamanda gerekiyor? yazılım ekibimiz ile birlikte bu duruma birlikte karar vererek ilerlemeye devam etmekteyiz.

<Teqnic> IRC konusunda ise yakın zamanda bazı yenilikler planlıyoruz ancak sizler içinde sorun olmazsa bunu zamanına bırakalım :)


<Discorium> Şekershell Hosting Sektörü harici farklı hangi alanlarda bulunuyor?

<Teqnic> Şekershell ve alt markalarımız ile Hosting, Alan adı, Sunucu Kiralama, Web tasarım, Oyun yazılımları, İnternet Reklamcılığı ve pazaryeri gibi bir çok alanda hizmet sağlamaktayız.

Şekershell ; Hosting, Alan adı, Reklamcılık ve IRC faaliyetleri
GucluHosting ; Hosting, Alan Adı, Lisans Hizmetleri, SSL, VDS/VPS, Dedicated Server hizmetleri
Hizlibul : Binlerce Freelancenin bulunduğu, güvenli bir şekilde alım / satım gerçekleştirebildikleri pazaryeri projesi
OkeyLisans : Online okey yazılımı kiralama hizmetleri
Temadiyari.Com : Kurumsal, Haber, Radyo vb. bir çok alanda en iyi ve profesyonel tema hizmetleri
Sohbettemasi.Com : En iyi mobil uyumlu worpdress sohbet temaları


<Discorium> SekerShell olarak Türkiye'de hizmet veriyorsunuz Yurtdışı'na açılmayı düşünüyor musunuz?

<Teqnic> Aslında müşteri potansiyeli olarak sadece Türkiye değil, Yurtdışında da belirli bir kitleye sahip müşterimiz var, ancak gelecek dönemde global olarak hizmet sağlayabileceğimiz bir yapılandırma düşünüyoruz, ancak buna biraz daha zaman diyebiliriz.

<Discorium> Son olarak sormak istediğim;
<Discorium> Hosting Shell işinin içindesiniz
<Discorium> Hemen Hemen her gün yeni sunucular ve radyolar açılıyor? ve sonu hüsranla bitiyor bunlar hakkında düşünceleriniz nedir?

<Teqnic> Aslında bu durum her işte olduğu gibi, bugün yeni bir yer açılır, farklı bir yer kapanır, belirli bir kitle bugün buradayken, yarın farklı bir yerde olabilmekte bu nedenle, sohbet sunucularında da yeni birşeyler yapabilmek adına veya, kendi sitelerini yönetmek istediği, veya kendi çevresi ile sohbet etmek gibi bir çok nedenlerle sohbet sitesi kurulmakta, belirli bir kitleyi yakalayan siteler genellikle belirli bir yapıya sahip olmaya başlamaktalar bu nedenle uzun yıllar boyunca aynı sohbet sitesi açık kalabilmekte, ancak bazen her şey istenildiği gibi ilerlemediği durumlarda veya vakit ayıramama vb gibi durumlarda daha kısa sürede son bulabilmektedir.

<Teqnic> Radyoda benzer şekilde geçerli diyebiliriz aslında insanlar kendi radyolarını ve kendi ekiplerini kurarak belirli bir hedef ile yollarına başlamaktadırlar belirli bir kapasiteye sahip olduktan sonra kullanım daha uzun süreler devam edebilmekte ancak bazen vakit ayıramama veya istenildiği gibi ilerleme gibi durumlardan dolayı daha kısa sürede son bulabilmektedir.


<Discorium> Röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için Size Ağabeyiniz Alper'e şahsım ve IRCRehberi adına teşekkür ederim

<Teqnic> IRCRehberi ve şahsınız adına, firmamıza göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanızdan dolayı biz teşekkür ederiz, Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle,
________________

"Kadınlarını geri bırakan toplum,
geride kalmaya mahkumdur."

Konu Discorium tarafından (21 Ekim 2021 Saat 17:10 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 21 Ekim 2021, 11:14   #2
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık. Güzel röportaj olmuş.

________________

120
 
Alt 21 Ekim 2021, 11:16   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

güzel sorularla ve dolu dolu cevaplarla hos bi röportaj olmus.

emeginize saglik.
basarilar dilerim.

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 21 Ekim 2021, 11:25   #4
Pope Pius XIII
Swat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

çok merak edilen bir röp olmuş bence herkes şekershell i bilir ama yöneticileri hakkında pek bilgi yoktur emeğinize sağlık harika olmuş bu vesile ile yakından tanıma fırsatımız oldu

________________

 
Alt 21 Ekim 2021, 13:06   #5
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık akıcı, bilgilendirici bir röportaj olmuş.Başarılar dilerim yolunuz açık olsun.

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 21 Ekim 2021, 13:34   #6
Okeyodalari.net
AspavA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Shell Hosting tarafında her zaman takdir ettiğim kişilerden birisidir Ömer başarılarınızın devamını diliyorum güzel röportaj

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Web Debeloper
 
Alt 21 Ekim 2021, 13:45   #7
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Harika Bir Röportaj Olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ,Emeğine Sağlık,@Sizede Başarılar Diliyorum @Teqnic.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 21 Ekim 2021, 14:28   #8
Ada
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeğine sağlık. Cidden merak edilen herseyi sormuşsun güzel aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler.
@Teqnic Başarılarının devamını dilerim.

 
Alt 21 Ekim 2021, 14:36   #9
Standart

akici ve guzel roportaj olmus emeginize saglik ve basarilar dilerim

________________

No MoRe DramA
 
Alt 21 Ekim 2021, 15:19   #10
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Gayet dolu dolu bir röportaj olmuş, emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] .

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alper'e de selam olsun, başarılar dilerim cani gönülden

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:25.